un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

7 jocuri interesante se lansează în luna octombrie

3 Oct 2023  ·

TEHNOLOGIE  ·

6 comentarii

Octombrie va aduce pe piață trei jocuri foarte așteptate și titrate, plus încă cinci de asemenea de interes mare.

Assassin’s Creed Mirage – 5 octombrie

Windows, PS4 & PS5, are și variante de Xbox și iOS. Mirage se întoarce la gameplay-ul de la originea seriei: stealth mai mult, asasinate subtile, ascuns cadavrele paznicilor, infiltrat în liniște locația și sărit pe ținta ta. Totul are loc în Bagdad, iar primele impresii ale celor care au jucat în avans jocul sunt bune.

Forza Motorsport – 10 octombrie

Windows, Xbox X/S. Eu cred că un racing sim bun este Gran Turismo 7, dar este disponibil doar pe PlayStation. În lumea de jocuri compatibilă cu platformele Microsoft, acest Forza Motorsport va fi un concurent pe măsură. Personal aș cumpăra mai degrabă Forza Horizon 5 de anul trecut, care este mai arcade, dar mult mai distractiv prin scenariul, mașinile și traseele sale.

Total War: Pharaoh – 11 octombrie

Windows. Seria Total War are deja o istorie lungă și probabil știți ce o diferențiază: strategie complexă, cu lupte simulate în detaliu, unde fiecare element de teren, moral, abilități și experiență contează. Și acum a venit vremea Egiptului Antic ca loc de desfășurare a unui nou joc.

Mi-e puțin teamă că lumea antică are mai puține tipuri de unități decât cea medievală, de exemplu, dar asta este istoria noastră. Mi se pare un joc pentru fanii seriei. Cei care vor să intre acum în ea poate ar trebui întâi să încerce jocul anterior, Total War: Rome, pe mai puțini bani

Lords of the Fallen – 13 octombrie

Windows, PS5, Xbox X/S. jocul este un action-RPG într-o lume dark fantasy, un joc soulslike cu monștri de toate felurile și mărimile. Ai de explorat de fapt două lumi “paralele”, să le zicem, ceea ce înseamnă o mecanică interesantă de joc. Dacă le iese bine, ar putea fi unul dintre cele mai bune jocuri ale anului.

Spider-Man 2 – 20 octombrie

PS5. Probabil cel mai așteptat joc al acestor luni, având în vedere că și primul din serie a fost excelent, iar apoi Miles Morales s-a lansat odată cu PS5 și a îmbunătățit seria.

Spider-Man 2 vine și cu Venom la pachet, cu Kraven the Hunter ca personaj negativ central, oraș bine modelat și tot ce mai trebuie. Preview-ul de mai jos este foarte promițător:

Cities: Skylines 2 – 24 octombrie

Windows acum, PS5 și Xbox X/S la anul. Am jucat multă vreme Cities: Skylines, care este un city-builder, probabil cel mai bun city-builder. Jocul are o complexitate foarte bine dozată, care urcă treptat odată cu dimensiunea localității tale, încât la un moment dat ajungi să replanifici șoselele pentru trafic mai bun, să reglezi semafoare și benzi (cu ajutorul unor mod-uri care fac jocul excelent), să regândești cartierele pentru populație mai multă etc.

Cities: Skylines 2 îmbunătățește totul și vine cu grafică modernă. Probabil va fi nevoie de un PC puternic pentru a-l juca, în special când complexitatea orașelor crește.

Alan Wake 2 – 27 octombrie

Windows, PS5 și Xbox X/S. Nu l-am jucat pe primul și nici nu-mi plac jocurile horror. Totuși, am văzut că mulți dintre voi l-au menționat cu alte ocazii prin comentarii, iar preview-urile de pe net prezintă grafică bună și o poveste misterioasă ce ar putea fi și ea bună, așa că l-am pus și în lista de aici. Ce-i drept, preview-ul de mai jos îl face să pară interesant.

Se mai lansează și Super Mario Bros Wonder pe 20 octombrie, dar eu n-am treabă cu asta.

    6 comentarii

  1. De mentionat ca Alan Wake ca si Cyberpunk (il recomand cu amandoua maini la stadiul actual -> patch 2.0 cu sau fara Phantom Liberty) e domeniul de joaca Nvidia cu path tracing. Ambele probabil au beneficiat direct de angajati Nvidia implicati in proiect.

      (Citează)

  2. Aproape 9 seara și n-a venit nimeni încă să explice ce imaturi sunt cei ce se joacă după ce au trecut de adolescență? Cam ciudat.

      (Citează)

    • Sunt unele jocuri colective care merg cu bere, cum se zice. Pt restul(ex spider man) felicitări celor care găsesc timp de ele…

        (Citează)

  3. saptamana trecuta CS2, iar peste 3 saptamani cities 2, ce sa zic, am de treaba :))

      (Citează)

  4. Eu inca mă mai joc baldurs gate 3 care mi se pare fenomenal

      (Citează)

  5. Dintre astea Forza Motorsport o sa il joc sigur (Game Pass). Mi-au placut Horizon-urile (cel mai mult 3, plasat in Australia), dar deja incep sa semene a liste de taskuri cu toate eventurile dinamice si sezoane, si pass-uri si plm.
    Chiar mi-e dor de un Motorsport cinstit, unde e vorba doar despre curse clasice pe trasee conventionale.

    Altefel, ai terminat Starfield? Pareri?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus