un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știrile zilei despre tehnologie – 5 septembrie 2023

5 Sep 2023  ·

ȘTIRI  ·

13 comentarii

Cele mai importante știri:

Altele:

Trailer pentru Lenovo Legion Go, o consolă portabilă cu Windows, concurentă pentru ROG Ally și Steamdeck:

    13 comentarii

  1. Folosesc Pixel de vreo 3 generații. Ultimul, Pixel 7a, l-am returnat că a devenit o paletă.
    Erau printre telefoanele mici, compacte si fara bloatware. După ce le-au mărit, la revedere.

    Am rămas la Pixel 4a, păcat că nu găsesc o baterie ca lumea de înlocuit.

      (Citează)

    • Pixel 4a nu cred ca va primi update la Android 14 care cel mai probabil va aparea aceasta luna. Desi sunt versiuni beta pt el, Google are obiceiul sa ofere suport doar 3 ani… Asadar, dupa ce afli de update, mai bine cauti alt telefon decat baterie…

        (Citează)

  2. Se pare că nu au găsit apă nici la Polul Sud al lunii.

      (Citează)

  3. ala cu apple si usb-c e maxim. auzi, ingrijorati. trebuie sa ai multa imaginatie ca autor de astfel de articole (si cand esti obligat la nr de caractere tb sa mai bagi si despre incarcatoare si ceasuri si orice altceva ca sa dea la ‘numar’).
    Aia poate au fost ingrijorati acum 3-4 ani cand au inceput tatonarile pe decizia asta, nu acum. Au planul bine facut (probabil cu limitari de incarcare) incat sa fie ingrijorati ca unu care are acum usbc pe telefon va trece pe android ca are cablul ala deja acasa…..

      (Citează)

    • Sigur au planul facut. Dar o sa fie amuzant sa vedem ce spun e toti cei care explicau pana acum cum Lightning este mai rezistent si mai performant decat USB-C.
      Asta in conditiile in care pana si cei de la Apple au trecut fara sa fie obligati pe USB-C la tablete.

        (Citează)

    • Au trecut pentru ca stiau ca se va ajunge la asta. De aceea si Macbook-urile sunt pe usb-c. Mie la laptop-uri mi se pare magarie cu incarcatoarele, fiecare isi face propria mufa si care e greu de inlocuit sau foarte scumpa.
      Si daca in celalalt capat al cablului usbc e o mufa usba, da-vitezele de transfer sunt mai mici decat la lightning.
      Acolo e problema,ca arata la fel dar pot fi diferente f mari in ceea ce pot sa faca.

        (Citează)

    • Usb-c merge până la 100W (încă), de asta sunt atâtea îmcărcătoare la laptopuri. MacBook Pro au MagSafe (din cauza puterii), dar se pot încărca și prin usb-c – lucru valabil la multe laptopuri.

      Sunt multe telefoane cu viteze usb 2.0, chiar port usb-c.

        (Citează)

    • Lightning a fost bun de tot la început, până și USB-C l-a copiat în cele din urmă și l-a copiat și prost, cu plastic în centru și alte probleme.

      Acum, însă, Lightning are viteze de transfer foarte mici. Dacă noile iPhone 15 vor fi USB 2.0, cum se zvonește, nu se vor schimba multe, dar măcar va fi compatibilitatea mai mare cu încărcătoarele din piață. Dacă aș avea un leu pentru de câte ori am auzit “are cineva un încărcător de iPhone?”…

        (Citează)

    • Și care ar putea fi acea formă perfectă, Reversibila, chiar ignorând totalTypeC?

        (Citează)

  4. Sper ca noul iPhone să vină cu USB-C pentru că e singurul motiv pentru care l-aș cumpăra, altfel cel vechi încă merge bine mersi.

    Dar sunt enervat maxim cu încărcătorul pentru că la laptop am usb-c, la bateriile externe am usb-c, la mașină am usb-c, doar pentru iphone car un întreg set de cabluri dublat ca să am peste tot.

    Și da, sunt de-acord că la vremea lui, lightning era peste ce exista atunci, micro-usb și restul, dar ar trebui și Apple să înțeleagă că e destul, banii și i-au făcut, nu cred că sunt pe pierdere cu el, și să mergem înainte cu (haosul) din usb-c.

    Chiar dacă sunt nu știu câte versiuni de usb-c pe aceeași mufă, măcar îl pot încărca. Restul sunt detalii.

      (Citează)

    • Și eu sper să vină cu USB-C, că fix aia e principala problemă pe lumea asta. Eu nu intenționez să cumpăr unul nou indiferent ce are, dar mă bucur că unii reușesc să folosească un singur cablu.

      Eu am MagSafe la laptop (să zicem că aș putea folosi USB-C), USB-C la căști, micro USB la ciclocomputer, micro la mouse, magnetic la ceas deci da, dacă n-aș avea lightning la aifon ar fi o mare diferență. Probabil pot folosi un singur încărcător, că probabil aș putea avea toate cablurile cu C la un capăt.

      De fapt eu am MagSafe și pentru iPhone, da, mare lucru ar fi C-ul ăla. Stai, care e de fapt problema? mergi undeva și n-are toată lumea lightning?

        (Citează)

    • Vine 100% cu Usb-C. Toate leak’urile confirma asta. Sunt obligati de EU sa faca trecerea la USB-C. Sunt foarte curios si cum o sa implementeze Apple in anii urmatori noua reglementare EU care spune ca baterie trebuie sa fie usor inlocuibila.

      Pe mine nu ma intereseaza upgade’ul, am un 13 pro care inca merge f bine, legat de problema cu usb-c car dupa mine doar cabluri usb-c si folosesc un adaptor mic usb-c la lightning

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus