un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Jumbo a lansat magazinul online și de acum nu trebuie să mai stați cu orele în labirintul lor

11 Jul 2023  ·

TEHNOLOGIE  ·

15 comentarii

e-jumbo.ro, asta este adresa. Lanțul de magazine de jucării și casă și cosmetice și alte mărunțișuri care poate ți-ar trebui, deși nici nu știai că există, plus că sunt ieftine și o să le cumperi, iar la casa de marcat descoperi că ai cheltuit 300 de lei Jumbo a lansat și magazinul online.

Era de mult în lucru. Jumbo a avut ceva probleme de cashflow, pandemia i-a afectat rău, au amânat niște planuri de dezvoltare în regiune. Chiar și magazinul online a întârziat.

Există însă acum magazinul online, este operațional și listează zeci de mii de produse. Sunt peste 2000 de jucării, peste 2.500 de produse în categoria bucătărie.

Cel mai enervant lucru la Jumbo este că, odată ce intri în magazinul lor fizic, nu poți ieși decât după ce parcurgi tot magazinul, care este ca un labirint. Nu sunt scurtături ca în IKEA decât dacă escaladezi de disperare rafturile. Noi am fost doar de două ori la Jumbo. Prima oară Matilda se apropia de un breakdown acolo, că nu mai ajungeam la ieșire. Am mers și am mers și am mers și când credea că urmează casele de marcat… zona de ghivece și forfecuțe de unghii!

A supraviețuit încercării pentru că este o femeie puternică, dar ne-am întors la un Jumbo după vreo 5 ani și asta pentru că voiam să-i luăm jucării lui Alice, ceea ce am făcut parcurgând 24.000 de pași prin magazin sau așa. De acum, online nene!

M-am uitat rapid pe condițiile magazinului:

  • se poate plăti cu cardul sau cash la livrare. Dacă este o comandă de sub 125 lei, îți mai ia 3 lei taxă de plată cash la livrare.
  • livrarea se face prin FAN și DPD. Livrarea este gratuită pentru comenzile de peste 250 de lei și costă 20 de lei pentru comenzile sub 250 de lei. Dacă ai comandat sub 125 de lei cu plata la livrare, plătești 20 de lei livrarea și 3 lei taxa de cash.
  • termenul de livrare este scurt. Comanda se pregătește a doua zi după plasare și tot atunci este predată curierului. După aceea nu mai ține de ei.

Eu sunt de părere că multe produse Jumbo trebuie văzute și pipăite înainte de achiziție. Pe de altă parte, pentru asta există retur. Cu magazin online, achiziția de jucării și tot felul de lucruri pentru petreceri (baloane, coifuri etc) și accesorii pentru casă va fi mai simplă și simt că afacerile Jumbo vor crește mult.

Poate acum că există concurență vor mai îmbunătăți și cei de la IKEA site-ul pentru a-l face mai rapid și mai simplu de utilizat. Au fost făcute îmbunătățiri față de acum câțiva ani și o livrare de accesorii în București costă 20 de lei, dar dai la clickuri și completezi la formulare până să faci asta…

sursa: gadget.ro

    15 comentarii

  1. Acum nu stiu daca Jumbo reprezinta vreun fel de cocurenta pentru IKEA. Adica nu vad nici o asemanare intre gama de produse oferita de fiecare.

      (Citează)

  2. jumbo e magazin pentru fanii Trasniti in NATO.

      (Citează)

  3. O mizerie. Astia merita o campanie națională de mii de comenzi apoi retur la toate.

      (Citează)

    • Dar de ce? Cu ce te-au suparat?
      Adica au produse de calitate mediocra, dar la preturi mici. Nu este ca si cum se lauda ca ofera super calitate si cand ajungi acasa iti dai seama ca produsul ala de 10 lei nu este la fel ca cel de 100 de lei de la Vivre (sau ce alte magazine mai exista).

        (Citează)

    • De ce ? Doar pentru ca vand lucruri ieftine fie ele si proaste de care se pot bucura si unii cu venituri mici ?

        (Citează)

    • N-ai auzit de vorba “suntem prea saraci ca sa ne permite lucruri ieftine”?
      Singura data cand am cumparat de la jumbo aveam copilul mic. Am cumparat ceva jucarie Fischer Price. Era fake, a primit cadou si una originala, diferentele erau enorme.
      In plus, clonele de jucarii ieftine pot sa fie si periculoase pentru copii.

        (Citează)

    • @Andrei, nu stiu, eu nu prea am vazut produse fake la Jumbo. Sigur, sunt o multime de clone de o calitate mai slaba decat originalele, dar nu si produse fake.
      Insa tu nu ai vazut calitatea cand ai cumparat-o? Sau te-ai bucurat ca platesti de 2-3 ori mai putin si nu a mai contat?

        (Citează)

  4. Ăștia bosumflați pe produsele ieftine disponibile civilizat (plată card, posibilitate retur etc.) ar merita transportați în timp, să aibă de ales între piața Rahova și Dragonul Roșu.

      (Citează)

  5. Super.

      (Citează)

  6. Din câte țin eu minte, e un fel de SoLow mai mare. Nu știu dacă există sau cum arată iadul, dar “un fel de SoLow mai mare” ar trebui să facă parte din descriere.

      (Citează)

    • Prezentati situatia de parca fiecare cetatean este obligat sa dea o tura de cel putin 2-3 ori pe luna prin magazinul asta.

        (Citează)

  7. Eu ma descurcam si inainte de lansarea site-ului. Intram pe site-ul grecesc pe care il deschideam cu browserul chrome care ti se traduce si gata poti sa navighezi. Dar nimeni nu precizeaza ca in jumbo se gasesc si lucruri utile precum maturica de praf, perie pentru canapea sau curatarea paltonului, dispozitiv de facut gauri la curele, la bareta gentilor sau la incaltari, umeras pentru esarfe, curele si genti si organizatoarele pentru sertare.

      (Citează)

    • Cand vreodata in viata poti avea nevoie de niste gauri proaspete si noi noute la incaltarile tale noi noute?

        (Citează)

  8. Ionete:
    Cand vreodata in viata poti avea nevoie de niste gauri proaspete si noi noute la incaltarile tale noi noute?

    Never say never.

      (Citează)

  9. Nu am mai calcat la ei de la reclama aia enervanta. Acum e alta reclama si mai enervanta. Alternative exista din fericire.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus