un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știrile zilei despre tehnologie – 28 aprilie 2023

28 Apr 2023  ·

ȘTIRI  ·

18 comentarii

Pe lângă: Confirmare, Carrefour preia Cora România.

Jerry Springer a murit la 79 de ani. Cred că a inventat tipul talk-show-ului de scandal.

    18 comentarii

  1. Destul de sigur ca magazinele CORA sunt mizerabile, nu mi s-au parut niciodata curate sau ingrijite.

      (Citează)

  2. Ultimele update-uri de Windows 10 a generat o pornire lenta a Windows-lui pe laptopul meu mai vechi.
    Acum astept aproximativ 30 de secunde sa porneasca cu totul Windowsul.

      (Citează)

  3. Carrefour, Auchan, Metro, Selgros nu mai exista pt mine, inca activeaza toate in rusia.

      (Citează)

    • asta era problema :)))))

      nu ca importam cereale din ucraina la preturi de dumping iar productia interna se duce la gunoi, lasandu-i pe producatorii romani muritori de foame

      stiu stiu, m-a platit putin care, apropo, are cancer stadiul 4 si moare maine

      slava!

        (Citează)

    • Mihai:
      asta era problema :)))))

      nu ca importam cereale din ucraina la preturi de dumping iar productia interna se duce la gunoi, lasandu-i pe producatorii romani muritori de foame

      Poate dacă unii nu s-ar lăcomi de fiecare dată, ar mai empatiza lumea cu ei. Dar, când nu-i materie primă, prețurile cresc cu nesimțire. Când e materie primă, se smiorcăie că nu mai pot fi menținute respectivele prețuri din cauza concurenței.

      Mihai:
      stiu stiu, m-a platit putin care, apropo, are cancer stadiul 4 si moare maine

      slava!

      Acuma, nu cred că-i plătește Putin chiar pe toți. Unii–s nematode din vocație. Se pot duce unde a fost trimisă și nava amiral a Flotei Mării Negre a Federației Ruse…

        (Citează)

    • @Mihai “asta era problema :)))))”

      Problema e ca nu stiu daca ne cunoastem interesul. De asta reactionam cum reactionam la narative de genul “Ucraina nu permite romanilor sa invete in limba romana, preotii romani sufera in Ucraina, au sapat ucrainienii in canalul Bastroe de a secat toata Delta si, mai nou, “producatorii romani muritori de foame din cauza Ucrainei”

      Se discuta despre razboiul din Ucraina si despre sanctiunile asupra Rusiei? Imediat aruncam in discutie temele de mai sus. Teme care pot fi teme reale de discutatie si de negociere cu Ucraina, dar care nu fac decat sa sape in sustinerea populatiei pentru Ucraina.

      Si de ce ar trebui sa facem asta? Romania trebuie sa sprijine Ucraina in efortul de razboi cu tot ce poate. La fel si sanctiunile economice impotriva Rusiei. Daca Ucraina e ocupata, e treaba de maxim 2 ani pana va fi ocupata si Moldova. Si cam stim cu totii ce inseamna o ocupatie ruseasca in materie de crime, tortura, violuri si distrugere.

      Mai rau, daca Ucraina cade, vom avea rusii la granita de est. Rusi care vor vedea ca “se poate”. Va fi o probabilitate mare ca undeva in 20-30 de ani sa suferim o experienta similara cu Ucraina. Noi, Polonia sau tarile baltice. Nu se poate, ca suntem in NATO? Asta e acum. Daca ascultam bine declaratiile unor politicieni vestici de tip Macron sau Trump sau De Santis (cu sanse mari de a fi candidat din partea republicanilor la prezidentiale) vedem ca treaba e cam groasa.

      Sansa noastra e ca Ucraina sa castige razboiul si sa ramana ca un tampon urias intre noi (Romania si Republica Moldova) si rusi. Iar Rusia sa aiba niste pierderi economice si miliare atat de mari incat sa nu le mai treaca prin cap vreo doua generatii sa faca ce au facut acum. Repet, aia lupta si pentru noi. Polonezii si balticii au inteles asta, noi se pare ca nu. Polonia poate sa separe clar ajutorul militar pentru Ucraina de problemele economice legate de comertul cu cereale. Noi, nu.

        (Citează)

    • @Silicon: eu zic ca romania a spijinit chiar prea mult, ar trebui sa avem o politica de interes national precum ungurii. S-a ajuns ca ii sprijinim atat de mult pe nenorocitii aia de ucrainieni incat avem pierderi semnificative si poporul nostru e lasat de izbeliste in continuare. A nu se intelege ca sunt fan rusia, ambele tari ne sunt extrem de ostile si da, ucrainienii ne-au facut mult rau in ultimii multi ani, si ne vor face in continuare.

      Din punctul meu de vedere a avea granita cu ucraina este la fel de toxic precum a fi vecin cu rusii

        (Citează)

    • @ silicon_v

      Ai dreptate, dar ai irosit perlele pe vedetele de Ignat. Mai mergea să zici că merită argumentația dezvoltată la început de „operațiune specială”. Acum, cei care nu-s plătiți fie sorb ca la troacă propaganda celor care sunt, fie n-au bunici să le povestească ce făcea Ivan în vizită, fie respectivilor bunici le-a plăcut. Mai adaugă exemplul cu Orbanistan care-i miezul în politică, „ucrainenii sunt la fel de răi ca rușii” și ai imaginea completă. Asta e, îi vezi cu „slava” ironic în clefăitoare, știi deja la ce să te aștepți.

        (Citează)

    • @Mihai, eu nu inteleg narativul asta cu preturi de dumping din Ucraina.
      Cum de isi permit ei sa experte cereale la preturi de dumping? Cine sustine productia lor?

      Dumping poate insemna 2 lucruri:
      1. Vanzare sub pretul de productie – si atunci ne intrebam cine acopera diferenta pentru produsele din Ucraina SAU
      2. Vanzare la un pret foarte apropiat de cel de productie – si atunci ne intrabam cum poate Ucraina sa aiba costuri de productie mult mai mici decat Romania, in conditiile in care ei sunt in razboi si mare parte din resursele tarii se intreapta catre armata.

        (Citează)

    • Nu erau foarte interesați de străini fără pregătire militară de bază nici la început. E ok, sprijinul poate lua mai multe forme. Între timp, trăiește ca prostu’ în continuare cu iluzia că în caz de ceva faci ce ai tu chef, când ai tu chef.

        (Citează)

    • Misha, hai ca deja ne ai convins ce hram porti, canta la alta masa.

        (Citează)

  4. Dr Love:
    Misha, hai ca deja ne ai convins ce hram porti,canta la alta masa.

    stiu, stiu

    fie sunt platit de Putin, sunt membru AUR si ma uit la RTV

    fie nu inteleg eu the bigger picture, cum ucraina de fapt e un stat prieten romaniei iar teritoriile alea pe care le-a dat Stalin erau de fapt ale lor, rusine sa-mi fie ca sunt roman si nu ucrainean :( ah si toata istoria de pana la al doilea razboi mondial trebuie aruncata la gunoi, ca doar la ce ne foloseste? trebuie sa fim idioti si sa credem orice ni se spune.

    Uite, eu zic ca trebui sa dam totul ucrainei, absolut orice ne cer si in cantitati biblice.

    ce conteaza interesul nostru national?

    ar trebui sa zicem merci ca ne tolereaza prietenii din ucraina, ce ne-am face fara ei?!?!

    SLAVA!!

      (Citează)

    • Dar de ce pana la al doilea razboi, domn profesor? de ce nu pana acu 2 mii de ani? Romania e de fapt a italienilor. Chiar asa, aruncam istoria la gunoi?

        (Citează)

    • mergi pana la Cernauti sa vezi ce bine o duc oamenii aia

      in cativa ani sa mergi apoi in Delta, daca va mai exista

      SLAVA!

        (Citează)

    • Mergi până în Bucha. Sau Mariupol. Sau Bahmut. Și vezi cum ar fi putut arăta Cernăuți. Sau Chișinău. Sau poate chiar Iași, dacă rușilor le ieșea ca la carte mișcarea și în Vest ajungeau la putere anumite otrepe. Te faci că uiți cam ce cereau muscalii la început de 2022, de pe caii mari pe care se credeau.

      Sictir.

        (Citează)

    • despre ce vorbim????

      cumva ca noi suntem de vina pentru ce patesc ucrainienii sau cum?

      noi avem teritorii luate! sa ne bucuram ca romanii din cernauti nu sunt asasinati precum ucrainieinii din mariupol? pe bune??????

        (Citează)

  5. Când am citit de “preînregistrare comenzi” pentru ROG Ally, mi-a trecut prin minte gluma “Nu se mai înregistrează precomenzi? Se preînregistrează comenzi?”. Dar emag face efectiv o listă cu persoane care să fie anunțate de lansare! Formularea este, deci, corectă!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus