un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 12 martie 2023

12 Mar 2023  ·

GÂNDURI  ·

13 comentarii

Cum a avut loc al doilea cel mai mare faliment bancar din istoria SUA. Silicon Valley Bank s-a închis în două zile, după ce a anunțat pierderi și o teamă generală a determinat retrageri masive de cash din conturile băncii. SVB avea în principal clienți din domeniul tehnologiei. Vă dați seama că dacă o companie mare vrea să mute 20 de miliarde de dolari de la ei, apare imediat o problemă de lichiditate. Falimentul SVB deja a determinat probleme în alte bănci americane și scăderea generală a acțiunilor în SUA și Europa.

SVB a fost închisă de autoritățile bancare. Este panică și în China prin rândul start-up-urilor. Și în India. Banca era a 16-a ca mărime din SUA și este al doilea cel mai mare faliment din SUA pentru că, deși multe banci s-au închis în 2008, SVB era mai mare decât toate de atunci, cu excepția Washington Mutual. Puteți citi un coverage mai bun pe Techcrunch.

Un review de Tesla Model 3 după 100.000 de kilometri.

O altă poveste de spionaj mai puțin știută. China a doborât 5 avioane de spionaj U-2 în Războiul Rece. Avioanele erau pilotate de taiwanezi, cărora SUA le dăduse avioanele, la altitudine de aproape 20.000 de metri. Doi piloți au supraviețuit și au fost eliberați după foarte multă vreme de chinezi.

Diabetul și obezitatea sunt în creștere în rândul tinerilor în SUA. Studiul a fost făcut pe oameni de 20-44 ani.

Carlson Tucker îl ura în secret pe Trump. Conversațiile aceastea interne din Fox News, care sunt acum făcut publice, arată că Fox a trecut de mult de la jurnalism la a fi o mașină de bani, zicând orice pentru audiență. În realitate, însă, discuțiile erau următoarele: “All of [his businesses] fail,” he texted. “What he’s good at is destroying things. He’s the undisputed world champion of that.” In another text, sent the day after the Capitol riots, Carlson described Trump as a “demonic force, a destroyer.” And in yet another text he called Trump’s presidency a “disaster.” 

Cana lui Pitagora. Probabil are diverse aplicații în mecanica fluidelor sau diverse instalații de dozaj.

Toblerone nu mai poate fi numită ciocolată elvețiană. Mondelez a decis să mute o parte din producție în Bratislava.

10% din populația din Seychelles este dependentă de heroină. Insula deja aduce muncitori străini, că nu are cine munci în locul localnicilor.

Un speedrun pentru Elden Ring cu toate remembrance-urile luate. Omul joacă extraordinar, știe toate trucurile posibile și mai ia și Sword of Night and Flame.

Jeff Bridges despre The Big Lebowski la aniversarea a 25 de ani de la lansarea filmului. L-am văzut anul trecut cu Matilda, este la fel de bun ca în prima zi.

Două Boeing 787 Dreamliner sunt deja demontate pentru piese. Au doar 10 ani, dar aviația are nevoi variabile.

Figurinele Funko Pop nu mai sunt căutate. Compania va arunca milioane de bucăți pentru că îi costă mai mult depozitarea lor decât profitul făcut din vânzare.

Premiile de la World Nature Photography. Premiul mare arată foarte mișto, aș fi putut jura ca imaginea este generată pe calculator.

    13 comentarii

  1. E timpul să șterg praful de pe linkurile de torrents
    Silozul – pe AppleTV în mai

    https://youtu.be/bBMajXwi6Cs

      (Citează)

    • Lumea dă în Samsung pentru că vinde cele mai multe telefoane cu Android. Toate telefoanele care scot poze superbe cu luna fac ceva similar (am văzut poze de pe la Huawei și Apple prin diferite locuri). Am văzut și eu postarea pe Reddit. Voiam să fac la un moment dat un test cu un telefon capabil de așa ceva, dar fără să aibă acces la net de nici un fel. Mi s-a părut mereu o șmecherie chestia aia.

        (Citează)

  2. Principiul de la cana lui Pitagora îl folosea bunicul când scotea vinul din butoi.

    “Vă dați seama că dacă o companie mare vrea să mute 20 de miliarde de dolari de la ei, apare imediat o problemă de lichiditate.”
    Sunt curios câte bănci rezista la astfel de retrageri.

      (Citează)

  3. Asta cu “al doilea mare faliment bancar din istoria SUA” ar trebui spusă și americanilor care si-au pierdut mult mai mulți bani decât SVB și din alte bănci decât LBH

      (Citează)

  4. Interesanta cana lui Pitagora, vidul creat duce la sifonarea lichidului, cea mai simpla aplicare curenta este golitul rezervorului de motorina sau benzina de catre soferii care fura de la firma.

    In situatia economica actuala este posibil ca SVB sa fie doar prima piesa dintr-un domino de banci prabusite, ducand la declansarea crizei economice mondiale care se tot incalzeste pe margine de cand s-a terminat pandemia de covid.

    Inca mai sunt la oameni tineri, daca ma iau dupa studiul facut pe cei pana la 44 de ani.

    Figurinele acelea ocupa mult spatiu si la un moment dat te maturizezi si nu te mai intereseaza astfel de prostioare.

      (Citează)

  5. Si uite asa incep sa se mai stearga bani din sistem, ca prea se umpluse. Partea buna e ca se vor ieftini masinile, ca asta ma intereseaza pe mine acum 😁

      (Citează)

  6. Cana lui Pitagora o avem cu toții în casa, la mașină de spălat rufe compartimentul de balsam funcționează cu același principiu.

      (Citează)

  7. Figurinele alea imi plac. Ma rog, selectiv. Dar am cateva acasa. Poate devin colectionabile peste 10 ani si o sa devin mega bogat :))

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus