un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Am montat o oglindă de copil în mașină

1 Feb 2023  ·

AUTO  ·

14 comentarii

Am cumpărat o oglindă de supravegheat copilul în mașină. Este acest model.

Nu-i cel mai ieftin de la eMAG, dar era singurul livrat de eMAG, cel puțin în acel moment, iar eu m-am prins că vreau o astfel de oglindă seara, pentru dimineața următoare, înainte de un drum lung. Așa că am luat-o pe cea livrată de eMAG, ca să o găsesc la prima oră în easybox.

Anyway, oglinda este foarte bună. Este mare ca suprafață, foarte mare (30 x 19 cm), și ușor convexă. Se prinde rapid de tetieră cu două curele cu cleme de plastic, ajustabile. Suportul ei are un soi de articulație sferică pe care poți mișca oglinda, odată fixată, articulație care nu pare foarte rezistentă. Then again, odată ce am pus-o pe poziție, nu am mai avut nevoie să o mișc și n-am mai umblat niciodată la ea de atunci.

Care-i scopul? Păi o văd de la volan pe Alice, care stă în scăunelul ei pe bancheta din spate, cu spatele la direcția de mers. Înainte nu o vedeam la față de la volan. O văd dacă întorc eu capul spre ea, așa că la semafor ne mai zâmbim și hlizim prin intermediul oglinzii. O văd în oglinda retrovizoare reflectată apoi din oglinda ei, așa ca nu trebuie să tot întreb “a adormit? mai doarme? ce face?” șamd.

Oarecum important, mă vede și ea. Mai vede și în afara mașinii prin oglindă și deci are ceva în plus de făcut acolo în spate.

Cred că o astfel de oglindă este în principal gândită pentru cei care conduc singuri cu copilul în mașină, ca să-l vadă de la volan și să fie văzuți de copil. Așa o fi.

  14 comentarii

 1. La urmatorul copil o aruncati direct la cosul de gunoi :)

    (Citează)

 2. Ce scaun/scoica ati luat?

    (Citează)

  • Cybex Sirona Sx2 – voiam sa se întoarcă 360 și sa aibă ventilație ok în scaun, ca a noastră transpira leoarca. Pana acum suntem mulțumiți.

     (Citează)

 3. Cam tarziu ai luat oglinda, practic trebuia sa o ai de cand ai copilul in masina.
  Foarte utila cand conduci singur. Dar pe la 1 an jumate cand probabil vei intoarce scaunul invers nu va mai fi utila.

  La drum lung nu va sta prea mult singura in spate oricum , asa ca nu mi-as face griji :)

    (Citează)

 4. Pai daca si asta e subiect de articol…

    (Citează)

  • Încet încet intru din ce în ce mai rar pe blogul ăsta. Sigur că în statistici nu se va vedea că a pierdut un cititor.

     (Citează)

  • Va obliga cineva sa dati click?
   Sa va dezabonati si de la Digi/Vodafone sau de unde aveti cablu, ca sunt si posturi care nu va plac, desi nu sunteti obligati sa intrati pe ele.

     (Citează)

 5. Salut Radu!

  Avem si noi oglinda asta, e foarte folositoare mai ales cand esti singur in masina cu copilul, asa cum ai zis si tu. Fii-mea vede semafoarele prin oglinda aia si ii place sa ma anunte cand se face verde :))

  Vezi ca sunt si niste protectii de scaun pentru masina, un fel de “huse” care se prind de tetiera si vin pe sub scaunul de copil. In felul asta, toate urmele de picioare le lasa pe husa aia si nu direct pe scaunul de la masina. Mai ales in perioade ploioase e mana cereasca, tot noroiul ala care ar fi ajuns pe tapiterie sau piele, ajunge pe acea husa care se poate scoate usor si ori se spala ori se perie de praf. Ma doare sufletul cand vad ca Alice tine picioarele direct pe spatarul scaunului de la masina…

    (Citează)

 6. Nu iti distrage atentia cand conduci?

    (Citează)

 7. Pyro:
  Va obliga cineva sa dati click?

  Vrei să zici că tu n-ai o maimuță răuvoitoare în dulap care se uită amenințător la tine dacă nu dai click pe toate articolele?

    (Citează)

 8. Încă sta copilul cu spatele la direcția de mers?! Ai mei nu au vrut sa stea deloc. Al 3-le-a copil făcea talente de la 3 luni ca vrea invers și la 6luni a fost întors., dar deh, ii vedea pe ceilalți și vroia la fel… Nu am simțit niciodată nevoia unui astfel de dispozitiv. Foarte rar copilul mergea singur pe bancheta din spate(eram ori eu ori soția cu el).

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus