un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 5 februarie 2023

5 Feb 2023  ·

GÂNDURI  ·

22 comentarii

20 de ani de la distrugerea navetei Columbia. Țin minte coverage-ul lui Miles O’Brian de la CNN și cum, în lipsa unor informații oficiale, spuneau că nu este clară starea navetei, deși erau filme cu bucăți din ea destrămându-se pe cer. Challenger în 1986, Columbia în 2003. Două din cele 5 navete spațiale nu s-au mai întors cu succes pe Pământ.

Berea fără alcool are momentul ei de succes. Apar beri care au gust bun. Ar fi bine dacă ar apărea și la noi. O companie americană, Athletic Brewing Company, a avut a 26-a cea mai mare creștere din SUA în topul companiilor din orice industrie. Acum vreau să beau și eu una.

Un cuplu de iranieni, 21 și 22 de ani, a primit 10 ani de închisoare pentru că s-au filmat dansând. Culmea, pedeapsa este mai mare decât cea dată unui iranian care și-a decapitat nevasta minoră și apoi a fost filmat plimbându-se cu capul ei.

iPhones are made in hell. Povești din mega-fabrica Foxconn în care lucrează 200.000 de chinezi pentru a produce iPhone-uri. “His task was to pick up an iPhone’s rear cover and a tiny cable that charges the battery, scan their QR codes, peel off adhesive tape backing, and join the two parts by tightening two screws. He’d then put the unfinished phone onto a conveyor belt that carried it to the next station. Hunter had to complete this task once every minute. During a normal 10-hour shift, his target was to attach 600 cables to 600 cases, using 1,200 screws.”

Despre jock taxes. Americanii trebuie să plătească taxe pe venit în fiecare stat în care au muncit pentru salariu. Sportivii profesioniști datorează impozite aproape în fiecare stat, că sunt mereu pe drumuri la competiții. De ex, Stephen Curry are un salariu de 37 milioane de dolari din care plătește 13 milioane impozit federal, 5 milioane impozit către statul California și încă 1 milion către alte 18 state americane, în funcție de câte zile a jucat în deplasare prin acele state.

A fost Groundhog Day. De ce există treaba asta, cum a început obiceiul, de ce animalele simt primăvara și alte asemenea informații.

Pentru prima oară, birourile americane din 10 orașe sunt mai mult de 50% ocupate. Work from home mai puțin.

O cometă de 6 km a trecut prin sistemul nostru solar și acum este în interiorul orbitei lui Mercur.

It was that easy. Povești despre lucruri simple care au adus beneficii mari. Cineva a găsit un televizor modern la gunoi, l-a luat acasă, demontat, era un fir dezlipit, funcționează perfect de atunci.

Scandal între SUA și China după ce americanii doboară un balon spion care a traversat SUA. Era cât trei autobuze, aveam motoare de ghidaj și probabil camere și echipamente de spionaj în el. A mai tranzitat spațiul SUA de câteva ori.

Cântece vechi revin în actualitate după ce apar în diverse seriale. Acum a fost rândul lui Long, Long Time după ce a apărut într-un episod din The Last of Us.

Încă un clip împotriva risipei de alimente de dragul succesului pe TikTok. De ce unele restaurante cu stele Michelin sunt celebre în toata lumea: pentru că fac spectacol din mâncare.

Artileriștii ucraineni sună la un help line american pentru probleme cu tunurile pe teren. Diverși americani din armată sunt dispuși să asiste cum pot soldații ucraineni, așa că există tot felul de chatrooms și call-uri unde aceștia pot cere ajutor cu probleme tehnice ale echipamentelor militare. Războiuk modern întrece uneori imaginația.

Fostul președinte pakistanez Pervez Musharraf a murit în Dubai. Era președinte în timpul 9/11.

George Clooney a avut paralizie a feței când era tânăr.

Un bărbat a tras cu pistolul după copii care aruncau cu bulgări de zăpadă în mașini. A nimerit vreo doi sau trei. De asta nu-i bine să ai armele la vedere.

15% reducere la Finestore cu codul FEB15.

    22 comentarii

  1. linkul cu “spectacol din mancare” nu pare ca mai e bun

      (Citează)

  2. Nu am mai băut alcool de 1 an si ceva. Berile fără alcool au ajuns la un nivel f bun. Lucky Saint și Big Drop sunt etalon la cum se face o bere fără alcool.

    Până și Bitburger Drive dacă o găsești la țap e ce trebuie

      (Citează)

    • Găsești undeva în România berile astea la draft?

        (Citează)

    • Ma antrenez si eu cu bere fara alcool, incep sa beau din aia cu alcool la ocazii speciale sau cand e una noua pe care n-am incercat-o.
      Pentru ca mi-am dat seama ca nu ma mai intereseaza sa ma ametesc (atat de des ca inainte).
      Acum cativa ani aia fara alcool era o insulta, acum merge, cel putin Peroni si Birra Moretti , la noi.

        (Citează)

    • O bere FA foarte buna care se gaseste la noi in magazine e Clausthaler.

        (Citează)

  3. Concurență mare pe piața muncii in China. Zic asta nu in bătaie de joc dar oare omul in general ( in speță chinezul ) oare chiar nu poate face altceva decât suruburile alea?

    Cred că e o spirală psihologică din care nu mai poți ieși iar statul chinez probabil ca iti pune si bețe in roate.

    Dar ce ne pasa , sa ne bucurăm de iphone si de altele. Fiecare cu norocul sau blestemul lui.

    Trist articolul dar e nevoie de asa ceva.

      (Citează)

    • Noua ne-ar pasa, celor care il produc, nu prea. Cum ar fi sa faci in Europa telefoane care sa aiba pret vreo 15000 lei in loc de 5000, dar care sa se uzeze fizic si/sau moral intr-un timp mai lung? Si-ar lua telefon in rate mai multa lume decat acum, asta e. Dar am si avea mai multa lume cu salarii mai mari.

        (Citează)

  4. Cred ca nu se mai cumpara alcool: de ceva timp, finestore are in fiecare weekend oferta ba cu 10%, ba cu 15% reducere. Daca ar fi avut oferte bune si de BF care sa ma faca sa cumpar de la ei in loc de concurenta 🙂

      (Citează)

    • Ce ar putea face angajatul ăla dacă 90% din locurile de muncă disponibile presupun task-uri repetitive? Alternativa ar fi să se întoarcă în mediul rural unde trebuie să muncească de dimineață până seara doar pentru a avea suficientă mâncare pentru a doua zi.

      PS: știu că poate pentru unii pare șocant, dar inclusiv în România există în continuare o mulțime de fabrici unde muncitorii îndeplinesc un task repetitiv câte 8 ore pe zi.
      Putem să ne uitam în fabricile de haine, unde de exemplu un croitor trebuie să coasă facă tiv pentru 1000 de tricouri pe săptămână.

        (Citează)

  5. – De unde stim cu siguranta ca Alah este adevaratul Dumnezeu?
    – Pentru ca Universul a inceput cu o explozie.

      (Citează)

  6. Are loc marele boicot woke impotriva jocului Hogwarts Legacy.

    De partea cealalta, astia care nu-i inghit pe woke s-au apucat sa cumpere pachetul deluxe chiar daca n-o sa il joace niciodata.

    Autoarea seriei Harry Potter a declarat ca exista deja un cuvant pentru persoane care menstrueaza, si anume femei. Pentru asta, lunaticii vor sa ii taie dreptul de a beneficia de pe urma universului pe care l-a creat.

    O sa vedem in curand ce tabara a castigat.

      (Citează)

  7. Ala de a tras in copii a avut probabil cel mai prost avocat din lume, nu numai ca avea dreptul sa isi apere viata dar trebuia sa primeasca el despagubiri de la parintii esecurilor genetice scapate de sub control.

    Inainte sa apara idioti cu aberatii, avand in vedere ca este o experienta foarte placuta sa iti explodeze bulgari de zapada in geamul usii de autobuz, imi inchipui ca in parbrizul de masina sau geamul lateral este de-a dreptul extatic sa te mitralieze niste gunoaie mici.

    Daca ii distrageau atentia si intra pe contrasens provocand accident cu victime, cine era de vina? Omul a fost atacat si avea tot dreptul sa invoce precedente de “stand your ground”.

      (Citează)

    • Iar ai internet in salon?

        (Citează)

    • Iar ai argumente ad hominem în loc de unele logice sau raționale?

        (Citează)

    • Ai ratat partea cu …turned his car around, got out and fired a gun at the group… practic el a trecut de zona “periculoasa”, dar si a adus aminte ca are pistol si a revenit sa ii omoare pe aia…putea apela la autoritati, putea sa faca alte lucruri nu sa traga cu pistolul.

        (Citează)

    • “nu numai ca avea dreptul sa isi apere viata ”

      Auch. Stai in masina si cineva da cu bulgari, eu zic sa il calci ca sa iti aperi viata.

        (Citează)

    • Da, exact asa si am explicat deja de ce este asa. Destul de probabil ca legea nu spune ca trebuie sa fugi, ba chiar in unele state exista “stand your ground”

        (Citează)

  8. It was that easy.

    Mi s-a părut interesantă povestea cu persoana întrebată de pretențiile salariale și a răspuns 60, gândindu-se la 60 k $ / an. Ăia i-au dat 60 $ / oră.

      (Citează)

  9. Intai mi s-a parut ca omului ce castiga 37 de milioane pe an i se iau prea multe taxe. Apoi mi-am dat seama ca si mie statul imi ia direct 46% din salariu. Si apoi 19% din tot ce cumpar. Doar ca nu iau 37 milioane/an…

    Berea fara alcool n-ar trebui sa se cheme bere mai ales cand mai are si gusturi de visine si te miri ce. In acelasi timp, alcool (inclusiv bere) nu bem doar pentru gust ci si pentru efectul alcoolului.

      (Citează)

  10. Andrei G:
    Găsești undeva în România berile astea la draft?

    Nu știu , pentru ca nu locuiesc in Romania

    Lucky Sain și Bitburger sunt prezente la draft în anumite pub-uri. Big drop nu am văzut.

    Aici au început sa fie din ce in ce mai multe oferte la băuturi fără alcool (vin, gin etc)

    Gin-ul non alcoolic e oribil apropos , se vede ca sunt la început. In loc să arunce o tonă de chinină au aruncat o tona de zahăr in el

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus