un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 26 februarie 2023

26 Feb 2023  ·

GÂNDURI  ·

14 comentarii

Cum duci marfă în depozitul Fashion Days. Când tragi Nissan-ul la rampa de descărcare a unui depozit gândit pentru TIR-uri.

Laptele de soia poate fi numit lapte, a decis FDA-ul. La fel și alt lapte din plante.

Despre rețeaua de căi ferate a Ucrainei și cum a fost organizată vizita lui Biden cu Rail Force One. Ucraina are a 12-a rețea feroviară din lume ca lungime totală, a 6-a ca număr de pasageri și a 7-a ca volume de marfă.

This is funny: Grupuri de Facebook pe care femeile întreabă despre alți bărbați și le fac review-uri. Un fel de “urmează să ies cu tipul ăsta, a mai ieșit cineva cu el, este ok?”

Un muzeu expune variații ale unui tablou celebru pe perioada cât acesta este împrumutat altul muzeu. Imaginația oamenilor de a reinterpreta acel tablou este foarte bună.

Noua Toyota Prius arată și mai bine:

Cadavrul unei femei dispărute în UK a fost descoperit. Ancheta a acaparat atenția întregii țări, în special după teorii conspirative și oameni care cereau pe social media poliției să urmărească toate teoriile de pe net. Practic, scandalul arată un nou pericol din social media.

Epava submarinului Albacore a fost descoperită lângă insula Hokkaido. Unul dintre cele mai de succes submarine din Al Doilea Război Mondial s-a scufundat după ce probabil a lovit o mină. Albacore “is credited with sinking at least 10 enemy vessels, six combatants, in its service. That record included sinking IJN Taiho Japan’s newest and largest armored aircraft carrier in the Battle of the Philippine Sea in June of 1944”.

O femeie urmează să nască un copil cu SMA, o boală mortală în maxim un an. Întreabă pe net dacă există organizații sau familii care sunt dispuse să adopte un copil bolnav terminal, pentru că ea nu poate să-l crească. Așa arată o țară care interzice avortul indiferent de motiv.

Fotografii din Ohio între 1930 și 1970.

California ajunge la 100.000 de decese de covid. 20 de oameni mor zilnic în statul american de covid. Un studiu despre impactul primului milion de decese de covid în SUA: speranța de viață a scăzut cu 3 ani, ceea ce dă înapoi progresele de 40 de ani în domeniu, iar pierderea economică este de peste 3,5 mii de miliarde de dolari.

O asistentă medicală a vândut de 2 milioane de dolari pe Etsy. Vinde notițele de pe care învăța pentru examene după ce metoda ei de a învăța a devenit virală.

Cele mai luxoase hoteluri din New York. Am stat până acum la zero dintre ele.

Century Eggs, o delicatesă în China. Pare foarte complicat.

    14 comentarii

  1. 4. Nu mi se pare nimic funny. Dimpotriva, e foarte nociv ca asa ceva sa fie normalizat. Daca ar fi fost invers, ar fi sarit feministele ca arse. Nu e de mirare ca barbatilor li se face din ce in ce mai lehamite sa se implice intr-o relatie de cursa lunga.

      (Citează)

    • Pana la un punct sunt de acord, informația fiind neverificata, oricine poate zice orice. Dincolo de punctul ala, o sa zic doar ca bati campii cu gratie (felicitări, esti prima persoana insultata de mine pe internet vreodată).

      Mai ales la faza ca “vai daca barbatii ar face asta” am ras asa amar. Draga doamna, cauta te rog cum a început Facebook, pt ce a fost el creat. Deci cand barbatii evaluează femeile ca pe bucati de carne e ok (ca doar uite la ce nivel a ajuns FB, nu e ca si cum i-a daunat inceputul), dar cand niste femei schimba niste informatii e sfârșitul lumii și al societății cum o știm noi?

        (Citează)

    • Suprapune aplicatiile de intalniri cu cultura hook-up si acum review-uri despre masculi.
      Ar trebui să investesc in firmele care distribuie și comercializează produse pt pisici.

        (Citează)

    • Kay:
      Deci cand barbatii evaluează femeile ca pe bucati de carne e ok dar cand niste femei schimba niste informatii e sfârșitul lumii și al societății cum o știm noi?

      Se cam simte când cineva înghite supradoze de feminism, rămâne în gât și influențează discursul. E ok când bărbații evaluează femeile ca pe niște bucăți de carne , la fel de ok cât femeile evaluează bărbații ca pe niște bucăți de carne asociate unui cont (sau conturi cu ceva carne asociată). O nuanță de echitabil pe un tablou plin de cinism.

        (Citează)

    • Deea: Daca ar fi fost invers, ar fi sarit feministele ca arse.

      Păi cred că este și invers. De unde știi că nu există astfel de grupuri pentru bărbați?
      Doi la mână, femeile au nevoie de mai multe informații decât bărbații la o întâlnire. Nu auzi de multe cazuri în care o femeie a violat un bărbat sau a vrut să-l bată sau i-a dat vreun rape drug sau altceva, nu?

        (Citează)

    • @Radu, in primul rand daca un barbat a batut sau a incercat sa violeze o femeie, aceasta ar trebui sa se duca la Politie. Nu ajuta cu nimic postarea pe un grup de Facebook. Asadar cu siguranta scopul acelui grup nu este sa identifice violatorii.

        (Citează)

    • Chestia asta nu este amuzanta deloc si ar trebui sa intre in sfera penalului cam acolo unde este si revenge pornul. Am un cunoscut care a fost denigrat pe un astfel de grup, dupa o despartire, cu detalii de contact (inclusiv angajator), cu un presupus istoric medical etc.

        (Citează)

    • Kay: Mai ales la faza ca “vai daca barbatii ar face asta” am ras asa amar. Draga doamna, cauta te rog cum a început Facebook, pt ce a fost el creat. Deci cand barbatii evaluează femeile ca pe bucati de carne e ok (ca doar uite la ce nivel a ajuns FB, nu e ca si cum i-a daunat inceputul), dar cand niste femei schimba niste informatii e sfârșitul lumii și al societății cum o știm noi?

      Mamă, ce balet logic, ce mistificare a realitatii, ca sa nu zic fake news!
      Da, Zuckerberg a facut un site care compara pozele unor colege din universitate. Si, nu, nu era facebook. Si, da, site-ul ala a fost inchis de catre administratia universitatii pentru ca, ce sa vezi, viola intimitatea.
      Zuckerberg a facut ulterior Facebook, care e cu totul altceva.Si a mai avut si alte proiecte inainte de FB si care i-au oferit experienta necesara pentru FB.

        (Citează)

  2. Ca FDA sunt retardati stiam de mult, nu trebuie sa o dovedeasca cu orice ocazie.

      (Citează)

    • Kay:
      Pana la un punct sunt de acord, informația fiind neverificata, oricine poate zice orice. Dincolo de punctul ala, o sa zic doar ca bati campii cu gratie (felicitări, esti prima persoana insultata de mine pe internet vreodată).

      Mai ales la faza ca “vai daca barbatii ar face asta” am ras asa amar. Draga doamna, cauta te rog cum a început Facebook, pt ce a fost el creat. Deci cand barbatii evaluează femeile ca pe bucati de carne e ok (ca doar uite la ce nivel a ajuns FB, nu e ca si cum i-a daunat inceputul), dar cand niste femei schimba niste informatii e sfârșitul lumii și al societății cum o știm noi?

      Am din ce in ce mai mulți cunoscuți care nu reușesc să mențină o relație. Apariția unui site care sa arate defectele unui potențial partener (sa nu ne facem iluzii că vor aduce la lumină vreo calitate) încă înainte de prima întâlnire nu face decât să diminueze masiv șansele pentru acel potențial cuplu. Dispare orice mister specific unei prime întâlniri și apare angoasa de a aștepta momentul in care sa confirme că tipul este așa cum a fost descris. Plus că orice nemulțumire a unei întâlniri (și presupun că vor posta cele care opresc șirul întâlnirilor) va fi exacerbată in defecte aici. Apoi, nu in ultimul rand, mulți dintre bărbați sunt niste neciopliți din fire – sa vedem când unii se va duce la femeie sa ii ceara socoteală acolo sau cum unii se vor închide în ei (și așa în generațiile tinere exista de multe ori o lipsă de încredere) și vor refuza să își mai caute parteneri…

      Acestea fiind spuse, deschid un magazin de vândut pisici pentru că va fi cerere.

        (Citează)

    • Pe Lipscani s-a deschis un magazin unde femeile pot alege si cumpara un sot.
      La intrare sunt afisate regulile de functionare ale magazinului:
      – Poti vizita magazinul O SINGURA DATA!
      – Sunt 6 etaje si caracteristicile barbatilor se imbunatatesc pe masura ce urci la etajul superior.
      – Poti alege orice barbat de la un etaj, sau poti urca la etajul urmator.
      – Nu te poti intoarce la etajul inferior!
      O femeie decide sa viziteze magazinul pentru a gasi un barbat care sa ii tina companie.
      La etajul unu, pe usa este urmatorul afis: Acesti barbati au un loc de munca, vin cu banii acasa si nu te bat!
      Femeia decide sa mearga la etajul urmator. La etajul al doilea pe usa este urmatorul afis: Aceasti barbati au un loc de munca, vin cu banii acasa, nu te bat si iubesc copiii!
      Femeia hotaraste sa urce la etajul urmator. La etajul al treilea pe usa este urmatorul afis: Acesti barbati au un loc de munca, vin cu banii acasa, nu te bat, iubesc copiii si sunt extrem de frumosi!
      “Wow” isi spune femeia, insa hotaraste sa mearga la etajul urmator.
      La etajul al patrulea pe usa este urmatorul afis: Aceasti barbati au un loc de munca, vin cu banii acasa, nu te bat, iubesc copiii, sunt frumosi de innebunesti si ajuta si la treburile din casa!
      Incredibil! exclama femeia. Cu greu pot rezista! Insa decide sa mearga la etajul urmator. La etajul cinci pe usa este urmatorul afis: Aceasti barbati au un loc de munca, vin cu banii acasa, nu te bat, iubesc copiii, sunt frumosi de innebunesti si ajuta si la treburile din casa si sunt extrem de romantici!
      Femeia este tentata sa ramana si sa aleaga un barbat, insa pana la urma decide sa urce la ultimul nivel.
      La etajul sase se afla urmatorul afis: Esti vizitatoarea cu nr. 31.456.012 a acestui a acestui etaj. Aici nu sunt barbati, acest etaj exista numai pentru a demonstra ca este imposibil sa satisfaci o femeie…
      Multumim pentru ca ati ales sa vizitati magazinul nostru!
      Vis a vis de acest magazin, s-a deschis unul asemanator de unde barbatii isi pot cumpara o nevasta.
      La primul etaj sunt femei care sunt inebunite dupa sex.
      La etajul doi sunt femei care sunt inebunite dupa sex si nu te bat la cap.
      Etajele de la 3 la 6 nu au fost niciodata vizitate de barbati!

        (Citează)

  3. Salutare Radu,

    Nu vreau să mă dau eu deștept, dar legat de articolul cu SMA cred că trebuie aduse niste clarificări. Într-adevăr este o boala genetica gravă, cred că totuși speranța de viață este puțin mai mare decât 1 an. Un lucru îmbucurător dar în același timp și trist este că această boala are remediu, se introduce gena lipsa, doar că tratamentul este foarte scump – Zolgensma, peste 2 milioane de dolari și pentru puțini copilași reușesc părinții să adune aceasta suma, mă refer acolo unde nu este asigurat de stat.

      (Citează)

  4. nwradu: Nu auzi de multe cazuri în care o femeie a violat un bărbat sau a vrut să-l bată sau i-a dat vreun rape drug sau altceva, nu?

    Nu Radule, din pacate nu, dar sa nu ne pierdem speranta.
    #joke

      (Citează)

  5. In continuare esti obsedat de covid vad…tot nu ai reusit sa accepti ca ai fost luat de fraier si ti ai facut vaccinul? e greu sa treci peste asta altfel ai casca ochii si ai vedea toate dovezile care au inceput de 3-4 luni sa tot apara

    incepe de aici: https://www.telegraph.co.uk/news/2023/03/04/matt-hancock-lockdown-files-covid-10-things-learnt/ continua cu sutele de mii de cazuri de miocardita, cancere etc si cu 15-33% de morti peste media in ultimii 2 ani..de cand a inceput sa fie administrat vaccinul..

    https://twitter.com/MichaelPSenger/status/1632150149811273728

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus