un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știrile zilei despre tehnologie – 9 ianuarie 2023

9 Jan 2023  ·

ȘTIRI  ·

14 comentarii

Pe lângă: Tazz are un fel de year in review. Dristor Kebab și Shaormăria Băneasa rup, la fel și McMuffin cu ou în Cluj-Napoca dimineața. Nu mă așteptam ca B3ton Restobar să fie așa sus în București, dar per total McD, KFC, Spartan, Dristor și Pizza Hut au fost căutate.

    14 comentarii

  1. Radeam noi cand ziceam ca o sa ajunga sa platesti si volanul ca extra-optiune. Ia uite ca Musk reinventeaza roata si reuseste sa prosteasca cumva lumea si sa se bucure pentru ceva ce era banal acum 50 de ani.

    Mi se pare tot mai mult ca Tesla este un fel de iPhone al telefoanelor. Au revolutionat piata, dar apoi am dat-o in balarii reinventend si anuntand ca wow ceva banal si normal la alti producatori.

      (Citează)

    • Eram destul de îngrijorat acum câțiva ani, când Tesla era pe val și ceilalți producători frecau menta. Toți anunțau chestii extraordinare dar peste câțiva ani, în timp ce Tesla avea tehnologia deja și o îmbunătățeau continuu. Dar se pare că nu a fost o problemă până la urmă, VW a intrat tare, francezii încep și ei, iar Tesla n-a rezolvat toate problemele de calitate pe care le avea la început, așa că îi scade cota de piață.

        (Citează)

    • Tesla nu seamana din nici un punct de vedere cu iPhone. Puteai sa compari Model 3 cu iPhone sau Tesla cu Apple. Apple vinde de rupe si se situateaza foarte sus de foarte multi ani. Apple foarte rar revolutioneaza in ultimi ani si este o strategie asumata. Daca ai toata piata la degetul mic, de ce sa risti? Tot timpul au riscat doar acolo unde treaba devenea putreda si in rest au jucat safe. Oricine ar proceda la fel daca ar fi intreg la cap. Sunt sigur ca si Tesla nu prea a avut “loc de manevra”; ei au jucat cu presiunea in spate. Cred ca au preferat sa creasca infrastructura de superchargere in loc sa investeasca in masini. Nu vom sti niciodata daca asta a fost o greseala; poate daca nu faceau asta, nu mai vindeau cat au vandut.

        (Citează)

  2. “McD, KFC, Spartan, Dristor și Pizza Hut au fost căutate.”
    Am luat si eu , din impuls, un voucher de Black Friday la Tazz – Spartan. Pot sa dau patru comenzi cu reducere. De pe 11 nov pana azi am dat doar una, mai am timp pana pe 31 ian. Efectiv n-am ce sa aleg de acolo.

      (Citează)

    • Pentru mine spartan e in topul preferintelor cand ajung in zone de food court. Mereu ce am comandat a fost ok, iar pretul decent pentru cat primesti.
      Daca nu esti fan de ce ai luat voucher? Ah, inghesuiala la reduceri, orice ar fi. ok.

        (Citează)

    • Omg, nu oot sa cred ca pana acum vreo doi ani mancam bombe de genul Spartan sau Mesopotamia. Cred ca numai sosurile alea au 500 de calorii si jumate din aditivii alimentari de pe piata.

        (Citează)

    • Eu ultima oara cand am luat de la Spartan am avut numai tendoane si carne de foarte proasta calitate…sosurile sunt bune, dar carnea e sub orice critica.

        (Citează)

  3. Daca un om ca cel de la Creative, care teoretic traieste intr-o tara civilizata, cu acces la cele mai moderne tratamente etc si cu banii sa le acceseze moare la 67 de ani, ce asteptari sa avem noi care respiram numai noxe iar sistemul medical e praf? Pensionare la 70 nu?

      (Citează)

  4. Robert:
    Pentru mine spartan e in topul preferintelor cand ajung in zone de food court. Mereu ce am comandat a fost ok, iar pretul decent pentru cat primesti.
    Daca nu esti fan de ce ai luat voucher? Ah, inghesuiala la reduceri, orice ar fi. ok.

    Mandachi, tu ești bo$$?
    Mai merge vânzarea de lături pe post de mâncare (la preț de fructe de mare)?

      (Citează)

    • 30 lei un meniu de ala all in de faci matzu gros. Dar asa e, la kfc e pui crescut la curte de batranelu din logo.

        (Citează)

  5. Robert:
    30 lei un meniu de ala all in de faci matzu gros. Dar asa e, la kfc e pui crescut la curte de batranelu din logo.

    Vezi ca de la atata papa bun iti da rateuri neuronul. Unde ai vazut sa fi zis eu ceva de Kafece?
    Revenind, fac referire doar la ultimele doua evenimente aparute recent in presa legat de troaca unde te hranesti tu: inchiderea restaurantului din Viena cu salarii neplatite si coloniile de gandaci de la Iulius din Cluj. Daca crezul tau in viata e “matzu gros”, nu incerca sa ne convingi si pe noi… 🤮

      (Citează)

  6. Nu vorbește nimeni de ThinkPhone. Am un OnePlus 7T Pro și OnePlus tocmai a anunțat că seriile 7 și 7T vor primi ultima actualizare, așa că mă uit cu interes la alte telefoane. Nu vreau Xiaomi sub nici o formă din varii motive. M-aș duce cu drag în tabăra Motorola, dar nu oferă actualizări multe de securitate și lipsesc unele lucruri chiar și de la telefoanele de top ale lor. OnePlus nu mai vreau, cel puțin nu anul ăsta. Pixel 7 Pro ar fi fain, dar stă cam slab la consumul de baterie.Altă soluție ar fi să instalez un ROM custom pe 7T Pro.

    Poate ThinkPhone o să fie ceva mai interesant, avem nevoie de ceva care să zguduie bine piața de producători de telefoane mobile. A trecut prea mult timp de la ultimul eveniment notabil.

      (Citează)

    • Nu cred că vorbește nimeni de ThinkPhone pentru că nu e evenimentul notabil care crezi ca e. Motorola sunt deja de 9 ani în tabăra Lenovo. Din descrierea de pe site-ul lor e un telefon cu specificații de top(pentru 2022) țintit către companii. Văd că se laudă cu multe funcții de management al dispozitivului, de integrat în flota de dispozitive a unei companii etc. Și o integrare mai bună cu windows. Deși asta cred ca o găsești și pe alte dispozitive. Samsung in special. Dacă ar fi fost primul telefon Lenovo poate ar fi stârnit mai mult interes. Dar nu e cazul. Lenovo produce telefoane sub brand propriu încă dinainte de achiziția Motorola. Și numele acestui dispozitiv e oficial ThinkPhone by Motorola.

        (Citează)

    • poti sa incerci Pixel 7, a iesit castigator la premiile MKBHD

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus