un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 22 ianuarie 2023

22 Jan 2023  ·

GÂNDURI  ·

11 comentarii

Un pilot american a doborât 4 MiG-uri sovietice în 30 de minute. Foarte mișto povestea aceasta. A avut loc în 1952, dar a fost secretizată. Avioane de vânătoare decolate din URSS au atacat avioane americane în jurul Coreei, dar pilotul american le-a doborât. A aterizat cu 268 de găuri de gloanțe în avionul său pe portavion.

Buzz Aldrin s-a căsătorit cu o româncă. Aldrin, 93 de ani, a fost al doilea om care a pășit pe Lună, în Apollo 11. Soția sa, “his longtime love”, este o doctoriță de 63 de ani originară din România. Ce să zic, sper că racheta încă are combustibil.

Concurs de dat palme. Un român a fost aproape desfigurat pentru premiul de 5.000 de euro. Bănuiesc că este temporară problema, totuși.

Populația Chinei a scăzut anul trecut. Au fost mai multe decese decât nașteri. Oamenii trăiesc mai bine și au mai puțini copii. De fapt, am văzut recent că estimările sunt că India a depășit China ca număr de locuitori.

Care-i treaba cu tancurile Leopard 2, de ce nu vrea Germania să le dea Ucrainei și nici nu lasă alte țări să facă același lucru.

276 de bebeluși au fost abandonați în maternități în primele 9 luni din 2022. Articolul zice și că 103 s-au întors la familiile lor (în sensul că familiile au fost găsite și și-au luat copilul înapoi), dar sunt curios ce viață au de fapt acolo.

Cele mai bune fotografii cu câini.

Trei mâncăruri care vă fac castravetele mai mare sau mai vânjos. Cum se produc croissantele cu brânză și brisket. Grătar pe șine de tramvai. De ce meseria de petrolist este periculoasă.

Haiti nu are președinte și nici Parlament, după ce fostul președinte a fost asasinat în 2021. Țara este condusă la întâmplare de cine se nimerește pe acolo.

Există și bărbați cu succes pe OnlyFans, nu doar femei. Iată un interviu cu Backpack Your Life. Din bârfe online înțeleg că ar avea câteva mii de abonați pe OF.

O școală neutilizată din SUA are luminile aprinse de peste un an. Software-ul de control al iluminării a dat fail și nu pot fi stinse. Probabil n-a încercat nimeni să dea siguranța generală în jos.

Cum au schimbat măgarii cursul istoriei. Calul este universal apreciat ca un animal crucial pentru dezvoltarea civilizației noastre, dar și măgarul merită apreciat.

Jeremy Renner are peste 30 de oase rupte.

80% dintre chinezi au făcut covid în ultima perioadă. Probabil de asta au și raportat zeci de mii de morți.

Cele mai frumoase castele din Germania. Poate vreți să vizitați.

    11 comentarii

  1. Dacă o să citești articolul despre tancurile Leopard nu găsești motivele clare pentru care Germania refuză să le trimită Ucrainei! Încă de la începutul războiului americanii au spus că Ucraina nu are infrastructura pentru a transporta tancurile Abrams pe teren (unul singur are minim 60 tone) iar cine urmărește cursul războiului pe telegram observă cu ușurință cum se chinuie blindatele de 15 t să treacă prin noroi. Al doilea aspect îl reprezintă mentenanța tancurilor americane. Chiar ei au spus că mentenanța unui tanc Abrams M1 este foarte costisitoare inclusiv pentru americani.

      (Citează)

    • Asa este, am venit sa spun acelasi lucru, anume ca din articol nu reiese care e problema Germaniei cu tancurile.

      Din ce am mai citit eu, se pare ca exista un blocaj mental in Germania la nivelul populatiei referitor la ideea ca tancuri germane vor lupta din nou impotriva rusilor in aceleasi teritorii in care au mai luptat si in WW2. Este o chestie care are un simbolism puternic.

      Germanii inca simt o vinovatie colectiva puternica in legatura cu WW2. Asta stiam si mi-a foat confirmat recent de un coleg neamt, zicea ca ei invata anumite lucruri la scoala.

      Cel mai probabil vor fi convinsi sa treaca peste pana la urma, dar conteaza cat mai dureaza, ca rusii aduna si ei resurse pt o noua ofensiva.

        (Citează)

    • Confirm blocajul mental al germanilor. Am lucrat o perioadă într-o firmă care făcea componente militare și, în timp ce afacerile mergeau bine în restul Europei și în US, în Germania nu câștigau nici măcar bani de semințe, iar săgeata se ducea în jos. Am întrebat colegii care e problema, mi-au zis clar că nimeni nu vrea să lucreze la proiectele respective și încet-încet nici nu mai concurau măcar.

      Confirm și faptul că schimbarea e rapidă. Am discutat cu niște colegi mai recent, sunt destul de porniți pe chestia asta. Dar rahat, n-ai cum să le bagi în cap unora timp de 80 de ani că bunicii lor au fost cel mai mare rău din Europa și că ar trebui să stea departe de tancuri, iar apoi să te aștepți să facă stânga-mprejur într-un an.

      Germanii au schimbat multe anul trecut, mult mai repede decât mă așteptam. Și eu cred că vor fi de acord să dea și tancuri Ucrainei, foarte curând. Mi se pare ciudată reticența americanilor în schimb.

        (Citează)

  2. N-am știut ca acel vlogger este și prostituata.
    Block pe YouTube! Block și la canalul care promovează așa ceva.
    “Oamenii trăiesc mai bine și au mai puțini copii” pentru mine este un paradox.
    “Concurs de dat palme” – no comment.

      (Citează)

    • Nu este deloc un paradox.

      Daca ai bani mai multi, inseamna ca:
      – ai posibilitatea sa pleci mai des in vacanta sau sa iti petreci weekend-urile in cluburi/restaurante; toate aceste activitati sunt mai greu de realizat atunci cand ai copii.
      – ai siguranta ca la pensie vei reusi sa te intretii singur; instinctul iti spune ca nu ai nevoie de copii care sa te ajute cu “paharul de apa”.
      – iti permiti fara probleme mijloace contraceptive.

        (Citează)

  3. 2. Dacă mai poate să vorbească inteligibil înseamnă că mai are combustibil… ;-)
    3. Mai degrabă concurs de luat palme… ce idioți…

      (Citează)

  4. Sper ca dilema cu Leopard-urile sa o rezolve polonezii si statele baltice si sa le trimita cateva pana se hotarasc germanii

      (Citează)

  5. Am urmarit sportul “palme” de cand l-a descoperit youtuberul Penguinz0. Atunci era practicat doar in Rusia.

    Oricum, nefericita situatie. Parerea mes e ca arbitrii nu ar fi trebuit sa il accepte in meci cu obrazul deja umflat de la meciul anterior. Loviturile sunt mult mai daunatoare peste rana.

      (Citează)

    • Din cauza acestui gen de neglijente exista voci care inca se opun includerii lui la Olimpiade. /s

        (Citează)

    • mac gregor:
      Din cauza acestui gen de neglijente exista voci care inca se opun includerii lui la Olimpiade. /s

      se duce naibii si Olimpiada daca ar ajunge astfel de activitati introduse in “programa”, nici nu-l pot numi sport ca e o mizerie ordinara.

        (Citează)

  6. Nemtii au “blocaje mentale si sentimentale” cand vine vorba de trimis tankuri in Ukraina.
    Tankuri care sa fie operate de armata UA.
    Dar nu au avut deloc “blocaje mentale si sentimentale” cand au facut afaceri grase cu rusii, impartind o mare parte din vina morala pentru ceea ce se intampla acum acolo.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus