un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Am trecut la Android Auto versiunea Coolwalk, cu split screen pe ecranul mașinii

29 Dec 2022  ·

AUTO, TEHNOLOGIE  ·

12 comentarii

Am primit pe telefon update-ul la Android Auto ediția Coolwalk, cum se numește versiunea nouă și promisă de Google încă din vară ce aduce split screen pe ecranul mașinii. Eu folosesc versiunea 8.6.625004 în acest moment.

Folosesc de vreo două săptămâni această versiune, de fapt, dar n-am observat din prima split screen-ul pentru că momentan funcționează doar cu Google Maps din programele mari de navigație. Mai exact, când deschizi Maps apare un buton de split screen și la apăsarea sa ecranul îți arată și aplicația de muzică (Spotify, în cazul meu) într-o fereastră ceva mai mare.

Waze, din păcate, încă nu suportă split screen. Zice la un moment dat că va suporta acest mod în curând. Waze rulează în mod clasic, aproape full screen, iar Spotify sub el cu butoane un pic mai mari și din păcate nu mai afișează cum se numește noua melodie atunci când începe una.

Oricum, este clar că suntem aproape de lansarea oficială.

Zic oficială pentru este foarte posibil ca eu să fiu pe programul beta. Ca istoric, Android Auto nu este oficial disponibil pentru România și multă vreme l-am luat din APKmirror. Apoi, telefoanele Samsung au venit cu Android Auto integrat, deci nu mai trebuia să-l iau de nicăieri.

La un moment dat, acum multă vreme, o notificare de la AA m-a întrebat dacă vreau să fac parte din programul beta. Am rămas un pic uimit de întrebare, având în vedere că Google știe că sunt într-o țară nesuportată oficial, dar am acceptat. Nu am văzut diferențe de-a lungul timpului, deși urmăresc știrile despre AA. Motivul este pentru că, atunci când Google încearcă funcții noi, nu le încearcă pe tot programul beta, ci doar pe o cohortă mică de utilizatori.

De multă vreme primesc update-urile de Android Auto din Google Play. Culmea este că Android Auto tot nu este oficial pentru mine în Google Play, dar update-uri vin de acolo. Nu știu dacă asta are legătură cu beta sau nu. Nu scrie nicăieri dacă un update este beta sau nu.

Per total, mi-am dat seama că nu-mi pasă așa mult de split screen deoarece nu sunt genul care să schimbe des muzica în mașină. De obicei pun un playlist din Spotify și cel mult dau next song uneori, dar fac asta din butoanele de pe volan. Alții, însă, sunt genul care schimbă mereu muzica, nu rezistă mai mult de 30 de secunde la o melodie, dau next-next-next până începe cea căutată de ei șamd. Aceia probabil vor fi avantajați de această interfață nouă.

    12 comentarii

  1. Pe mine m-a surprins acum ceva vreme. Nici nu stiam de ce s-a intamplat ce s-a intamplat.
    Abia apoi am citit ce si cum.
    Dar am trecut la modul clasic in momentul in care am vazut butonul ala de split screen. Se integreaza perfect cu masina si chiar nu am simtit vreodata nevoia sa vad altceva decat harta.
    Deh, tara suportata oficial.

      (Citează)

  2. Android Auto e inclus in sistemul de operare acum. E normal sa nu il mai vezi in magazinul de aplicatii.

      (Citează)

    • Da, probabil ar putea fi acolo pentru diverse situatii, insa se updateaza odata cu sistemul de operare.

      Eu am versiunea 8.5.ceva… venit impreuna cu update-ul de la 1 decembrie.

        (Citează)

    • De la Android 10 in sus AA e e in sistemul de operare. Daca aveti android 9 si sub, Android Auto e in continuare aplicatie separata. Mi se pare super amuzant ca desi Google a anuntat ca o sa fie Android Auto oficial in Romania de anul trecut cred, nici acum daca intru cu cont din Romania nu arata aplicatia disponibila, desi am (si) telefon cu android 9. Acum 2 ani cand am inceput sa folosesc AA de pe android 9, pateam nasoale de gen – intr-o zi versiunea pusa de pe apkmirror devenea nesuportata si pur si simplu cand te grabeai mai tare undeva si aveai nevoie de Maps, zdrang a expirat aplicatia si iti scrie cu rosu pe mobil ca ai sa mori de securitate scazuta si ca nu mai merge. Mnah, cauta acuma pe la semafoare apk-ul potrivit sa il pui sa mearga iar injurand printre dinti. De ceva vreme insa, am vazut ca desi aplicatia e pusa din sursa externa, ii face upgrade automat din Play si nu mai comenteaza. Asa ca macar nu te mai stresezi periodic cu update manual.

        (Citează)

    • Trebuie ca e inclus, am folosit mai multe telefoane android huawei si samsung anul acesta si era suficient sa le conectez la masina ca sa intre android auto.
      Ca merge asa cum merge e alta poveste. Maximul a fost cu un audi la care a disparut butonul android auto de pe ecran cand am oprit motorul. Si dispărut a ramas vreo doua zile..totusi telefonul insista sa activez aa de unde inclin sa cred ca problema era la masina nu la el

        (Citează)

  3. Andrei Serbanescu

    29/12/2022 la 5:21 PM

    Eu încă mai sper la google assistant în română..

      (Citează)

  4. Ușor, ușor, începe să arate ca și Carplay.

      (Citează)

  5. De unde ai scos chestia cu “nu este oficial in România” ? Este aplicație de OS, doar își face update din store, nu se instalează din store de mână.

      (Citează)

  6. O modificare long overdue care la Apple Car play merge excelent si functioneaza si pe Waze. Fara sa fiu unul dintre sustinatorii fanatici ai Apple iOs versus Android (am utilizat ambele terminale si sisteme in paralel am fost multumit de ambele dar m-am oprit la Apple pt smartphone) pot sa afirm cu tarie si
    argumente ca Apple carplay este superior la nivel de interfata si conectivitate. Initial am dat vina pe faptul ca in Ro Android auto era disponibil doar prin Mirror Apk. Cum acum nu mai e cazul observam chiar sapt trecuta cand am trecut la Android auto un drum lung (conectand telefonul sotiei care Samsung) ca sunetul de pe Spotify, stabilitatea conexiunii si directionarea dinamica pe waze sunt inferioare pe Android auto. Am testat recent si Apple CarPlay wireless pe Honda si a functionat impecabil. Insa sunt premise bune pentru Android Automotive OS integrat direct in sistemul de infotainment al masinii (cum e cazul la noul Renault Megane e tech) si care vine cu Waze disponibil direct in sistemul de operare al masinii. Se pare ca Google va investi masiv in Android automotive si tot mai multi producatori il vor oferi ca sistem de operare OEM (din fabrica). Chiar si in Grupul Stellantis Google automotive vine deja standard pe Maserati Levante si Ghibli sau modele recente Dodge si Chrysler. Asa ca nu cred ca vom vedea imbunatatiri masive pe viitor in Android auto aplicatia.

      (Citează)

    • Vezi ca directionarea dinamica din waze tine mai mult de calitatea receptiei GPS din telefon. E posibil (mi s-a intamplat) ca antena sa nu faca bine contact (defect intern). Se mai manifesta si prin faptul ca, la un moment dat, nu iti mai afiseaza viteza ci doar pozitia (aproximativa, bazata pe retea)

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus