un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știrile zilei despre tehnologie – 14 octombrie 2022

14 Oct 2022  ·

ȘTIRI  ·

9 comentarii

Iată camera Sony ZV-F1, cea mai ieftină cameră de vlogging a lor. Nu suficient de ieftină, aș spune, având în vedere că nu are stabilizare, obiectivul este fix, are doar detecție de contrast pentru focalizare și în general are funcțiile de bază. Are câteva avantaje față de un telefon mobil performant, dar nu foarte multe.

    9 comentarii

  1. De ce ar distruge Office? Pentru ca sunt orbi si prosti, vezi lansarile de Windows Vista, Windows 8, dansul pe scena la milionarilor descreierati, telefoanele cu Windows care reusesc performanta sa fie mai proaste decat cele iPhone…

      (Citează)

    • Ba tu ești un neica nimeni, un parvenit si știm asta toti ăștia care citim pe aici. Microsoft sunt orbi si prosti, tu deștept. Aia valorează un nimic pe când tu esti bazat tare, Bezos de comună.

        (Citează)

    • Mie nu mi-au făcut părinții firmă și nu mi-a dat mami contractul cu IBM să le vând înmiit sistemul de operare cumpărat pe firfirici de la programatori care știau să facă asta.

        (Citează)

  2. Office este vazut de toata lumea ca pachetul ala de programe pe care il platesti one-time, il instalezi pe PC si il folosesti cativa ani la rand. Ulterior, dupa 4-5 ani te gandesti sa cumperi o noua versiune ca sa beneficiezi de functiile nou introduse.

    In schimb, brandul Microsoft 365 este vazut ca o platforma pentru care platesti lunar un abonament. Asa ca dupa ce ii obisnuiesti pe utilizatori, acestia vor fi mai deschisi sa treaca la plata lunara a serviciului.

      (Citează)

    • Cred ca au trecut suficienti ani de cand au introdus brandul Office 365 ca lumea sa faca distinctia intre cele doua modele. Nu vad schimbarea asta ca necesara. Doar creeaza din nou confuzie.

        (Citează)

    • Articolul ăla din link e degeaba, trebuie să citești ce vrea să zică Microsoft. E mai bine așa (cu Microsoft 365), dar trebuia să facă așa de la început. Practic Office rămâne suita cu licență standalone cu care erau obișnuiți oamenii – ai Office 2013 și vrei o versiune nouă? cumperi Office. Ba chiar văd că sunt disponibile aplicațiile separat, Word, Excel…, pentru mine personal ar fi fost o variantă mult mai bună când am avut evoie doar de Word, acum câțiva ani.

      Microsoft 365 se vrea o altfel de suită, bazată pe cloud și colaborare online și probabil va înlocui complet în următorii ani suita clasică Office pe care o au în ofertă. Ceva similar a făcut și Adobe cu Creative Cloud și a mers mult mai bine, pentru ei cel puțin. Dar na, fiind Microsoft trebuie să citești în mai multe locuri niște chestii care puteau fi explicate simplu.

        (Citează)

  3. Pentru cand trece panica, fane naivu devine gigel naivu, in rest toate cum au fost:
    “Strangely, the one-time purchase option will continue to use the old Microsoft Office branding. ‘
    https://9to5mac.com/2022/10/13/microsoft-office-branding/

      (Citează)

  4. Inca merg pe un Office 2007 si nu sughiță deloc. Pentru ce m-as complica?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus