un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ce conține sistemul de boxe de 500.000 de euro vândut recent în România

7 Oct 2022  ·

TEHNOLOGIE  ·

13 comentarii

Poate ați văzut deja știrea că Audio Forum, un magazin de echipamente premium audio-video din Pipera, a vândut un sistem audio de 500.000 de euro.

A circulat un comunicat de presă pe această temă. Mesajul nu spunea și ce echipamente include acest sistem, așa că am întrebat asta și mi-au trimis lista.

Iată ce include sistemul de 500.000 de euro:

Să terminăm rapid cu cablurile Super Lumina. Pe site sunt listate la 35.999 lei. Bănuiesc că a luat două perechi.

Amplificatoarele Naim costă 425.000 lei și câte 375.000 de lei pe site-ul oficial.

Boxele Focal Grande Utopia costă 600.000 de lei… fiecare. Nu perechea, ci fiecare. Dintr-o dată boxele de 100.000 de euro văzute la Bang & Olufsen Aviației nu mai par așa de scumpe, nu?

Dacă faceți totalul, iese aproape 2.500.000 de lei, de unde cei 500.000 de euro preț de listă. Probabil s-a dat și un discount serios de la acesta, în practică. Probabil că și transportul a mai costat alți 22 de lei prin FAN Courier.

Felicitări cumpărătorului, să le folosească cu plăcere. În rest n-am nici o opinie despre asta și nici curiozitatea privind identitatea cumpărătorului. Știam că există oameni cu bani mulți în România. Probabil că mulți vor spune că îți puteai lua vilă cu tot cu Lamborghini parcat în garaj la acest preț. Mă gândesc că are deja vreo trei. Probabil n-a avut 500.000 de euro în total în cont și a zis “o să-i dau pe toți pe boxe!”

    13 comentarii

  1. sper ca nu FanCurier!! astia avariaza orice colet mai voluminos. Plus ca ar fi anulat livrarea di burta pe motiv ca n-a raspuns clientul..

      (Citează)

  2. Foarte tare. Am văzut și eu ieri pe fb și am notat magazinul, deși nu-mi place site-ul deloc – poate nu e încă finalizat -, și parcă nici oferta nu e grozavă. Norocosul cumpărător ar putea cere bani oamenilor să facă câte o audișie la el acolo, sunt convins că e o experiență aparte. Nu-mi dau seama însă dacă are și o sursă de muzică digitală, nu cred că ascultă doar discuri – asta da dedicare, dacă e așa.

    Nu-mi dau seama ce e în rack desupra sursei, aș zice că e ceva de la McIntosh după scrisul verde, dar nu cred.

      (Citează)

  3. Sper din tot sufletul meu de ne-audiofil că pozele nu sunt de la instalarea de la client, pentru că aranjarea cablurilor este de… nu am cuvinte.

      (Citează)

  4. Sigur s-a vandut si nu e reclama platita?
    Firma e din 2021… site-ul e facut amatoricesc.
    Ma gandesc ca cine da banii astia s-ar fi dus la cineva mai profesionist cu experienta, gen avstore.

      (Citează)

  5. Oare cablurile alea chiar isi justifica pretul? Adica nu inteleg ce pot aduce in plus fata de unele la un pret de 5 ori mai mic, in conditiile in care oricum discutam despre semnal Digital, nu analogic.

      (Citează)

    • Semnalul de la amplificator la boxe (ne amplificate) e analogic. Până și principala sursă (pick-ul) e analogică.

      Cablurile în general nu-și justifică prețul pentru că diferențele sunt mici. Dar e normal ca atunci când cumperi un astfel de sistem de la un producător ca Focal să-ți recomande ce e mai bun. De la un anumit prag îmbunătățirile mici costă foarte mult.

        (Citează)

    • Andrei G:
      Oare cablurile alea chiar isi justifica pretul?

      Pe scurt: nu.
      Pe lung: tot nu.

      După un punct sunt doar bani aruncați degeaba, că nu sesizezi diferența.
      Bine, eu nu sunt expert, singurele investiții făcute să curăț sunetul au fost să folosesc un încărcător de iphone pentru a alimenta pi-ul și un cablu Oehlbach de 30 euro să leg pi-ul de Woburn. Asta a rezolvat toate problemele în limita a ce pot percepe eu.

        (Citează)

  6. Ma gandesc daca tu ca om, cat de pasionat ai fi, poti face diferenta intre un sistem d-asta si unul de 20.000 euro sa zicem. Ma refer la diferenta audio. Asta in cazu in care le-a luat ptr uz personal. Ca exista varianta sa fi luat sistemu ala ptr vreun studio ceva, sa faca biznis pe urma lui.

      (Citează)

  7. Ok, a dat 500K pe audio ca sa se uite la Fast & Furious pe un ecran de 2 metri. In regula.

    Nu vad nimic pe partea de curatare a semnalului electric, pare ca alimenteaza sistemul direct la Enel. Bun asa.

      (Citează)

    • Inițial am crezut ca pe ultimul raft de jos e o sursă (argintie), dar pare un amplificator/streamer. Nu cred că nu are o sursă pentru așa ceva. Nu văd care e problema cu TV-ul, pick-ul ăla nu cred că stă degeaba acolo.

        (Citează)

  8. O sa le vedem peste o luna pe OLX la jumate de pret, dupa ce il reclama vecinii.

      (Citează)

  9. Asta e fix ca “stirea” cu nu stiu ce penthouse vandut in bucuresti cu ceva suma aberanta. Ca sa descoperi cand te uitai la detalii ca cel care cumparase era ala ce construise blocu :)) trebuie sa fii tare credul ca sa pui botu la asemenea povesti. Si fix de la un magazin anonim deschis de 6 luni si-ar fi facut cumparaturile cineva de 500k euro. Nu de la avstore cu traditie de ani de zile. Lasam la o parte ca la sumele astea discuti direct cu producatorul care vine sa iti instaleze sistemul.

      (Citează)

  10. Da, ala cu verde pare McIntosh, doar ca nu imi dau seama ce e, nu gasesc nimic la fel. Ala auriu de jos e SACD Marantz. Ala e o sursa care sa zicem ca ar putea fi pusa in valoare de genul asta de boxe daca ai inregistrari bune. Ce mi se pare amuzant deocamdata e altceva. Nush ce o sa faca cu diful de centru cand se uita la filme. Cu amplifurile in fata tweeterului de centru e ceva obstructie. Dar cel mai cel mai… Locul central, ala unde ai cea mai buna imagine sonora, e ocupat de masuta de pe care se face poza… wtf. Cu asa boxe fix acolo vrei sa stai ca sa auzi ce a fost in capul d-lui inginer de sunet. Fotolii in lateral sunt doar pentru filme, nu si pentru auditie.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus