un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 9 octombrie 2022

9 Oct 2022  ·

GÂNDURI  ·

14 comentarii

Un medic și un șofer de Uber au vândut arme de 30 de milioane de dolari Ucrainei. Poate este o acoperire, cine știe, dar articolul arată și ce junglă este prin vânzările de arme de către intermediari privați.

Europa se pregătește de un nou val de covid. Sute de variante de omicron sunt în populație, iar vaccinul adaptat pe Omicron întârzie.

În Catalunia a avut loc concursul de cel mai înalt turn uman. A câștigat o echipă cu vreo 14 metri înălțime.

Portugalia oferă vize de nomazi digitali lucrătorilor remote care câștigă minim 2.750 de euro pe lună. Ce vremuri trăim!

Statuile din Insula Paștelui au fost afectate de erupția unui vulcan. În alt an a intrat unul cu o mașină într-o statuie… Sper să mai țină până apuc și eu să le văd.

Parkour la Oktoberfest:

Cum să folosești mai bine tigăile de inox ca să nu se lipească mâncarea în ele. Bune explicațiile științifice despre lipirea alimentelor și alte efecte.

Apropo de statui, un turist a spart două busturi in muzeul Vatican. Mă întreb ale cui erau.

Un tratament împotriva pierderii părului pare să dea rezultate.

Într-un oraș eliberat de ucraineni au fost descoperite 10 locuri in care civilii erau torturați de soldații ruși. Între timp, zeci de mii de ruși au fugit din țară pentru a nu fi luați în armată.

Premiile Ocean Photographer of the Year au fost decernate.

Un dealer auto din Florida dă în judecată Porsche. Interesant cazul, Porsche forțează dealerii să ofere exclusiv mașinile lor.

În Formula 1, Nyck De Vries a semnat cu Alpha Tauri, iar Gasly se va muta la Alpine alături de Ocon în sezonul următor. Cursa din Japonia are loc astăzi la ora 8 a dimineții.

    14 comentarii

  1. Cam neinteresante articolele din aceasta editie, nu prea se intampla nimic interesant in lume.

      (Citează)

  2. Vaccinul adaptat pt BA4 si BA5 a fost aprobat si de EMA (in Europa) si de CDC (America) prin septembrie, si multe tari au inceput deja sa il distribuie.

    Acum il asteptam pe cel pan-coronavirus care teoretic se va aplica la toate variantele, si eu personal il astept pe cel nazal (ideea fiind ca virusul intra in organism pe caile respiratorii, si e mai eficient sa fie tratat la nivelul ala, inainte sa te imbolnaveasca, spre deosebire de vaccinurile intramusculare care functioneaza doar dupa ce virusul a ajuns pana in sange, deci practic esti deja infectat).

    Din pacate desi idei exista, pentru vaccin nazal de exemplu sunt vreo 12 studii in diverse etape, plus doua versiuni deja aprobate prin China si India, nu prea mai exista fonduri, deci ne-am intors la etapa in care tot procesul durează multi ani.

      (Citează)

    • Ramai le recepție, vine mihnea acuș și îți spune adevăratul adevar

        (Citează)

    • Sunt foarte tentat sa zic ca vaccin nazal este o mare tampenie, dar nu am destule informatii in domeniu. Dar pare o mare tampenie, poate pentru ca se ventileaza asa de mult si nu are cum sa ramana eficient.

        (Citează)

    • E penibil cum se trage în contiunuare pe chestiunea asta, liniștiți-vă, băieți.
      Nu mai exista nici o “pandemie”, iar vaccinurile s-au dovedit apa de ploaie oricum.

        (Citează)

    • Gaelex:
      Sunt foarte tentat sa zic ca vaccin nazal este o mare tampenie, dar nu am destule informatii in domeniu. Dar pare o mare tampenie, poate pentru ca se ventileaza asa de mult si nu are cum sa ramana eficient.

      Uite ca la caini exista vaccin nazal. Se aplica impotriva tusei de canisa (deci tot o viroza) si are eficacitate 1 an.

        (Citează)

  3. Apropo de razboaie si comert cu arme, recomand War Dogs. Precum si mai vechiul Lord of War. Tema identica, comertul (traficul) cu arme, mai mult sau mai putin ilegal. Primul in nota mai comica, al doilea mai serios. Ambele foarte misto. Ambele bazate pe realitate.
    Concluzia : razboaiele sint mana cereasca ptr industria asta a armelor (fabricare, vanzare, testare). Unde nu exista razboaie, trebuie inventate, unde exista, trebuie intretinute.

      (Citează)

  4. Sute de variante? De unde pana unde? Este doar omicron, celelalte au disparut. Si ca si subvariante, sunt doar BA5 si BA4, celelalte au disparut din Europa.
    Oricum pandemia s-a terminat, o sa vina valuri in continuare dar, ca la gripa, nu o sa fie pandemie. Sau epidemie. Valul asta de vara (6 sau 7, nu mai stiu) nu a pus probleme (maximul la ati a fost sub 30% din maximul altor valuri).

      (Citează)

  5. Max campion a doua oară după cursă afectată de o așteptare de 2 ore, de am crezut că o să mor încet în fața televizorului.

      (Citează)

  6. Coronavirusul nu pleaca nicaieri, e si va fi parte integranta din natura, get used to it. Covid vor avea si urmasii urmasilor nostri, daca nu se va duce planeta pe apa sambetei, intre timp. Eu mi-as face griji, mai degraba, pentru virusii aia (multi) din permafrost, care sunt eliberati pe masura ce se topeste calota glaciara, si cu care omenirea nu a mai avut vreodata contact. Atunci va fi cu adevarat distractiv.

      (Citează)

  7. Gaelex:
    Sunt foarte tentat sa zic ca vaccin nazal este o mare tampenie, dar nu am destule informatii in domeniu. Dar pare o mare tampenie, poate pentru ca se ventileaza asa de mult si nu are cum sa ramana eficient.

    Stii ca deja exista vaccin antigripal in forma nazala, nu? Nu c-as fi eu vreun expert, dar ma gandesc ca sistemul e acelasi.

      (Citează)

  8. Nu stiu voi, dar mie nu imi mai pasa de covid. Daca vine un vaccin de mare succes imi fac, daca nu nu.

    Cu ce am ramas e ca tb sa fii sanatos, sa faci un minim de miscare si sa mananci un mar pe zi.

      (Citează)

  9. Emil C:
    E penibil cum se trage în contiunuare pe chestiunea asta, liniștiți-vă, băieți.
    Nu mai exista nici o “pandemie”, iar vaccinurile s-au dovedit apa de ploaie oricum.

    De ce, te-ai udat după vaccinare?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus