un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 30 octombrie 2022

30 Oct 2022  ·

GÂNDURI  ·

14 comentarii

Musk, Thiel, fondatorii Google, poate și Angelina Jolie vor petrece Halloween-ul la Castelul Bran. Mă îndoiesc că-i va vedea cineva, însă. Sper să meargă a doua zi la o cafea la Panner și poate o ciorbă sus la Cheile Grădiștei.

Foametea ca armă de război. În prezent în lume 49 de milioane de oameni sunt în pericol iminent de a murit de foame, iar 323 de milioane de oameni suferă din lipsă de alimentație suficientă. Conditions in Somalia this year are “even worse” than in 2011’s famine when 250,000 “mostly children” died. She “met mothers who had already buried multiple children in the last year, and whose surviving children were now suffering severe malnutrition.”

It’s important to be clear here: “malnutrition” and “severe malnutrition” are medical terms for horrific conditions. As the World Food Programme notes, “most malnourished children will have an impaired ability to learn for the rest of their lives.” And “many of the health impacts from severe malnourishment can be prevented, but they cannot be reversed.”

Steve Collins, director at NGO Valid Nutrition, explained in 2017 that “severe acute malnutrition” dismantles “a lot of your metabolic processes: liver, heart, kidney function are all compromised. Your immune system also breaks down. Ultimately you lose appetite and at that late stage, treatment is really hard. Even in hospitals, mortality used to be 20-30 percent.”

YouTuberul Mr Beast este evaluat la 1,5 miliarde de dolari. Estimarea Forbes este că are un venit de 54 de milioane de dolari pe an. A deschis recent și un local de burgeri.

Fotografiile săptămânii pe The Guardian. A doua este din București. Și cea cu cartierul american după uragan este greu de înțeles de noi, că nu avem astfel de fenomene extreme.

De ce toată lumea din jurul vostru este răcită. De fapt nu știu despre voi, dar toți cei din jurul meu chiar sunt sau tocmai au fost răciți.

Soțul lui Nancy Pelosi, o figură importantă din partidul democratic din SUA, a fost atacat în casă de un om înarmat cu un ciocan. După o operație de urgență, este în afara pericolului. Bărbatul respectiv fusese radicalizat de toate “alegerile au fost furate” și restul teoriilor conspirative din SUA. Alte informații aici.

Istoria echipei Sauber. Un om căruia i-au plăcut cursele. Nu știam mare lucru despre echipă și pe câți piloți celebri i-a lansat. Din 2026 vor face echipă cu Audi.

Kanye West a fost dat afară din sediul Skechers din California. S-a dus neanunțat, probabil ca să se dea mare că rezistă el și fără Adidas și Yeezy. Chiar, ce credeți că se va întâmpla cu Yeezy? Va crește valoarea de piață a celor existenți pentru că nu se mai produc unii noi sau va scădea pentru că sunt legați de un mârlan?

O problemă interesantă cu matchmaking bazat pe ranking în jocurile multiplayer. Adică te bagă pe un server cu jucători de același nivel cu tine. Sunt de acord că asta strică de multe ori distracția, că mereu trebuie să fii în priză și niciodată nu te relaxezi cu un joc în care tu ești bun și alții sunt noobi.

Numărul de decese de cancer în SUA scade constant în ultimii ani. Asta înseamnă medicină performantă, diagnosticare timpurie, metode moderne de tratament. Importanța lor se vede rapid în cifre.

Formula 1 nu va mai sancționa monoposturile ce pierd oglinzi. Alonso și-a recuperat locul 7, dar nu pentru că s-a sucit F1 în timp util, ci pentru că petiția Haas împotriva lui nu a fost corect formulată.

Iată o problemă foarte bună de logică. Eu am greșit răspunsul. Pe la începutul clipului, după enunță, puneți pauză și gândiți-vă un pic mai adânc la răspuns:

Poliția iraniană trage din nou în protestatari. Așa arată un stat care sigur își “iubește” cetățenii.

Noul album Taylor Swift rupe recorduri. Midnights poate fi ascultat și pe Spotify.

Top 100 cluburi pe 2022. N-am fost în niciunul.

Idei pentru expus fotografii prin casă.

7 ani de la Colectiv.

    14 comentarii

  1. colectiv? a fost incediat premeditat. daca intelegi

      (Citează)

  2. Deși fotografia cu Fury(2014- a lui Brad Pitt)) rusesc are impact, castigatoare este

    Bucharest, RomaniaParticipants listen to a speech by a victim of domestic violence during a protest aiming to raise awareness of the violence and prejudice against women in Romanian society. The demonstrators called for better support and protection for the victims of violence and the implementation of a national strategy to ensure gender equality and combat domestic violence

    Photograph: Andreea Alexandru/AP

      (Citează)

  3. Acum doua zile l-am primit pe covidutz pentru a 3-a oara, ca veni vorba. Ultima oara facusem in mai-iunie… Prima oara era sa imi iau dauna totala, la Delta, am ramas cu ceva sechele de atunci. Dar 2nd/3rd time cred ca sunt Omicron, mai usor de gestionat, dar tot praf ma simt timp de cateva zile. Cand ma gandesc ca gripa facusem ultima oara acum vreo 10-12 ani ( ce-i drept, am ajuns la spital si atunci), iar covrig am facut de 3 ori in decurs de 12 luni ( octombrie 2021, mai-iunie 2022 si octombrie 2022)…Scumbag virus….

      (Citează)

  4. Cursa F1 de la 22:00.

      (Citează)

  5. Acum vreo 6 ani am facut si eu gripa pentru prima data in multi ani (nu-mi amintesc cand am avut gripa inainte de acel moment) si a fost foarte rau. Cu suprainfectie bacteriana, pana si-au dat medicii seama ca trebuie sa iau antibiotic au trecut vreo 2 saptamani in care am suferit, nu gluma.

    De-atunci ne vaccinam in fiecare an de gripa si nu am mai avut nici unul dintre noi. Si e bine.

    Copiilor le-am dat varianta nazala a vaccinului, noi adultii ne intepam unul pe celalalt, ca sa nu mai pierdem vremea la medic. Dar evident consultam un medic, avem un prieten.

    Acum ca Covidul e pe duca, revin in forta celalelte virusuri, asa ca este recomandata vaccinarea anti gripala.

      (Citează)

  6. Iezii vor creste mari si se vor face capre, ca tot a ramas barosanu fara partenera.

      (Citează)

  7. Legat de sistemul de matchmaking, este penibil ce spun streamerii. Adica ei nu se pot relaxa cu un meci in care sa isi umileasca rivali mai putin experimentati si asta devine frustrant.
    Dar oare cum este pentru jucatorul ala casual care intra intr-un meci si care este omorat constant pentru ca a nimerit intr-un meci plin de profesionisti?

      (Citează)

    • Nici nu inteleg cat de trist trebuie sa fii ca jurnalist sa scrii un articol legat de ce a zis respectivul. Nici macar nu trebuie sa fie plin de pro gameri intr-un meci ca sansele la victorie sa fie drastic reduse. Tin minte cand jucam Total war Arena si vedeam in echipa 1 adversar cu canal de YT cam 1 din 5 meciuri le castigam ca sa fiu generos si acolo cu mult noroc/inspiratie. Dar cand nimeream impotriva unui party de 4 “pro”, deja puteai sa iesi ca jucai degeaba.

        (Citează)

  8. Big T:
    Cum asa?

    de unde crezi ca iau banii????????????

      (Citează)

  9. Tu esti a treia persoana in filmuletul asta?
    https://vm.tiktok.com/ZMFAY62L3/

      (Citează)

  10. Frumos era sa ii gaseasca a doua zi dimineata intr-o baie de sange pe toti si dezmembrati prin tot castelul. Daca tot au vrut Halloween, sa primeasca.
    Halloween, ca toate sarbatorile americane importate, este o mizerie comerciala si dovada ca Romania e plina de idioti cu mintea slaba si nici urma de constiinta nationala.

    La noi se construieste ca lumea, nu se fac casele si blocurile din carton si mucava, ca la americani. Inca se foloseste ciment, armatura, caramida. Cand or invata americanii sa construiasca serios, vor avea case care rezista. N-au inteles nimic din povestea celor 3 purcelusi.

    Se zice ca domnu’ Pelosi a facut insider trading profitand de info de la nevasta’sa, ca atare merita ceva mai mult decat o mica sperietura si un drum pana la spital. Cativa ani de puscarie pentru amandoi era mai potrivit.

    Raspunsul la problema de logica este evident gresit, propozitia adevarata este “none of my hats aren’t green”. Deci sau toate sunt verzi sau nu are nici o palarie.

      (Citează)

  11. Am nimerit raspunsul la intrebarea aia. Nu as fi stiut sa explic de ce, cum face tipul din video, dar ala ar fi fost raspunsul meu. Not sure if I should brag or not :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus