un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știrile zilei despre tehnologie – 22 august 2022

22 Aug 2022  ·

ȘTIRI  ·

11 comentarii

Pe lângă: România a primit până acum 50 de miliarde de euro fonduri nerambursabile de la UE.

  11 comentarii

 1. De ce “plan” Netflix si nu “abonament”? Inteleg multe englezisme, dar asta nu.

    (Citează)

  • Pentru ei face sens exprimarea asta. ;)

     (Citează)

  • “face sens”… != are sens

     (Citează)

  • @alunelu, conform dexonline avem:
   ABONAMÉNT, abonamente, s. n. Convenție prin care, în schimbul unei sume, o persoană obține, pe o anumită perioadă, dreptul de a folosi anumite servicii publice, de a asista la spectacole, de a călători cu mijloace publice de transport, de a primi o revistă, un ziar etc.; (concr.) înscris care atestă această convenție; sumă plătită pentru obținerea acestui drept. – Din fr. abonnement.

   Asadar, nu prea este abonament daca este gratuit.

     (Citează)

  • @Andrei G.: deci dacă e pe bani e “abonament” și dacă e gratis e “plan”? Și atunci de ce zice “plan gratuit”?
   Pensionarii și elevii de ce au abonamente gratuite de transport în comun?
   Ai abonament la vreun newsletter (englezism bun) pe bani?
   Are blogul ăsta o căsuță unde bagi adresa de mail ca să primești acolo articolele, te uiți puțin ce scrie pe butonul de dedesubt, “planificare”, “aplanare” sau “abonare”?
   Are DEX-ul vreo opt înțelesuri pentru “plan”, ăsta despre care vorbim nu e printre ele.

     (Citează)

 2. Autopilotul ar merita atatia bani daca Tesla si-ar asuma vina in caz de accident, produs din cauza lui.

    (Citează)

 3. S-a lansat House of the Dragon.

    (Citează)

 4. Din categoria stirilor cu imbecilitati stangiste: “boy, 4, is removed from his Silicon Valley school by POLICE after he refused to wear mask”
  https://www.dailymail.co.uk/news/article-11128709/Shocking-moment-Silicon-Valley-school-principal-calls-POLICE-boy-4-refused-wear-mask.html

    (Citează)

  • Adica un tata cretin s-a folosit de copilul in varsta de doar 4 ani ca sa-si prezinte opiniile legate de purtarea mastii.

     (Citează)

 5. Cred ca in viitor o sa ne para rau ca la pozele urcate in cloud nu se uita angajatii companiei ci un AI cu o inteligenta de profilare foarte avansata ce nu-i va scapa niciun detaliu.

    (Citează)

 6. România are de cheltuit 10 miliarde, nerambursabile, până la 31.12.2022

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus