un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Viitorul serial Lord of the Rings: the Rings of Power arată bine în trailerul mare

15 Jul 2022  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

23 comentarii

A apărut recent trailerul lung de la Lord of the Rings: The Rings of Power, care va fi un serial făcut de Amazon și disponibil pe Prime Video. Acțiunea are loc vreo 3000 de ani înainte de Hobbitul și cărțile/filmele Lord of the Rings. Se lansează pe 2 septembrie.

Vizual arată foarte bine. Efectele speciale par a fi de nivelul filmului de cinematograf, ceea ce nu vezi mereu în seriale, nici măcar în cele cu bugete mari.

Trailerul se concentrează pe Galadriel, care poate va fi personajul central. Totul are și un iz de Game of Thrones, adică mă aștept să nu fie un personaj principal în adevăratul sens al cuvântului, ci acțiunea să urmărească ce se întâmplă prin mai multe regate. Spre deosebire de Game of Thrones, aici lupta se dă doar cu Sauron, nu și între ei, sau cel puțin așa se întâmpla în scrierile lui Tolkien.

 

Ca acțiune, serialul pare plasat în perioada în care au fost făcute inelele puterii, de unde și numele. Alea 3 pentru elfi, 7 inele pentru dwarfi, 9 pentru oamenii muritori… și unul și l-a făcut Sauron pe ascuns, care avea un fel de backdoor în celelalte și le putea controla, plus că-i dădea multe alte puteri.

Treburile acestea au dus la un mare război cu vreo 3000 de ani înainte de acțiunea din Stăpânul Inelelor, cea cu Frodo. Practic oamenii, elfii și dwarfii trăiau în pace, dar Sauron i-a atacat, iar apoi a urmat ceea ce s-a vâzut în introducerea filmelor de cinematograf: după un mare război, Isildur îi taie mâna lui Sauron, îi ia inelul suprem, dar refuză să-l distrugă și îl păstrează pentru el.

Lista de personaje din IMDB include pe Elrond și Galadriel, cum este și normal. Mai văd acolo pe Gil-galad, care era un mare rege al elfilor în acea perioadă, și pe Isildur, care era unul dintre fii marelui rege al oamenilor (Elendil) din aceeași perioadă. Mai sunt și hobiți și dwarfi, desigur.

Interesant este și că trailerul spune următoarele:

Beginning in a time of relative peace, the series follows an ensemble cast of characters, both familiar and new, as they confront the long-feared re-emergence of evil to Middle-earth. From the darkest depths of the Misty Mountains, to the majestic forests of the elf-capital of Lindon, to the breathtaking island kingdom of Númenor.

Numenor era o insulă locuită de oamenii care trăiau mult, cei care se remarcaseră anterior într-un război și mai mare și primiseră putere și viață lungă. Dacă ați citit LOTR și anexele sale, insula aceasta este distrusă cu vreo sută de ani înainte de războiul care cuprinde Pământul de Mijloc în ceea ce spuneam mai sus. Probabil acțiunea va începe acolo sau niște libertate artistică face să compacteze timeline-ul. Vedem ce-o fi.

    23 comentarii

  1. Toate mizeriile astea woke trebuie sa piara in flacari, Tolkien nu avea negri.

      (Citează)

    • “One was clad in ragged brown and was armed with a bow of horn; it was of a small breed, black-skinned, with wide and snuffling nostrils”

        (Citează)

    • Se referea la ORCI mai omule, in descrierea din citatul tau :)) doamne fereste in ce hal poate ajunge cineva sa denatureze prin decontextualizare.
      Sa invoci un citat in care sunt descrisi orci ca raspuns la cineva care spune ca autorul nu avea OAMENI de culoare in opera.

        (Citează)

    • @Gaelex: auzi, dar tu mai reușești să te distrezi seara la un film, admirând actorii și poate un scenariu previzibil și niște efecte speciale? Sau stai mereu îmbufnat pentru că sunt negri și asiatici… și lesbiene?

        (Citează)

    • @nwradu – se uita doar la margelatu si nea marin miliardar in fiecare seara

        (Citează)

    • Malcolm in the middle, foarte bun serialul, din 7 sezoane Disney+ a are doar 2 urcate pentru Romania. Nu am idee cum au reusit, cred ca are vreo 20 de ani vechime.

        (Citează)

  2. La fix, daca se lanseaza in septembrie apar toate episoadele pana de black friday, daca isi mai permite tata Bezos si anul asta se dea o luna de prime gratis macar am ce sa vad

      (Citează)

  3. Nu stiu cum se mai poate lasa cineva pacalit de trailerele la productiile astea, toate fiind woke si complet fara valoare. E imposibil sa urmaresti asa…

      (Citează)

  4. John:
    Se referea la ORCI mai omule, in descrierea din citatul tau :)) doamne fereste in ce hal poate ajunge cineva sa denatureze prin decontextualizare.
    Sa invoci un citat in care sunt descrisi orci ca raspuns la cineva care spune ca autorul nu avea OAMENI de culoare in opera.

    In mod ironic, orcii vor fi albi in serialul asta, ca sa se distanteze de orice paralela cu lumea reala.

    https://www.ign.com/articles/the-lord-of-the-rings-the-rings-of-power-orcs-exclusive

      (Citează)

  5. Baga un screenshot cu “oameni” din comentariul lui, te rog.

    John:
    Se referea la ORCI mai omule, in descrierea din citatul tau :)) doamne fereste in ce hal poate ajunge cineva sa denatureze prin decontextualizare.
    Sa invoci un citat in care sunt descrisi orci ca raspuns la cineva care spune ca autorul nu avea OAMENI de culoare in opera.

      (Citează)

    • Ma refeream la innegrirea personajelor, care se practica acum peste tot la Hollywood si in alte productii, ignorand rasa, culoarea, sexul cu care a fost creat respectivul personaj de autorul sau.

      Pentru bani, pentru incluziune ipocrita, pentru propaganda se calca in picioare opera de arta literara. Ahile, negru. Regina Elizabeth a Anglie, neagra. Human Torch, negru.

      Si Apple detine recordul pentru innegrit Fundatia, ce bataie de joc a fost mizeria aceea. Dar vine si Amazon tare din urma.

        (Citează)

    • Elizabeth neagră? Unde?

      Totuși, sunt 1 miliard de oameni cu pielea neagră pe planetă. Mai adaugi vreo 2 miliarde de indieni, vreo 2 miliarde de asiatici. Nu crezi că o producție care se adresează unei audiențe globale trebuie să includă și oameni de toate felurile?

      Că parcă sare inima în români când aud că Sebastian Stan este român, deși nu contează asta.

        (Citează)

    • Ai dreacu, maine-poimaine il fac si pe Isus mai bronzat asa.

      Banene, nu mai pot cu atata woke, cum ma sa nu stii ca Human Torch a fost alb? Ce carti de istorie citesc milenialii astia ma?

        (Citează)

    • Continentul african are istorie dar si literatura, legende, cantece care pot fi sursa de filme, piese de teatru, seriale pe care sa le umple cu personaje negre.

      Dar sa inceteze cu tampenii din astea: https://www.yahoo.com/entertainment/anne-boleyn-jodie-turner-smith-motherhood-193329705.html
      Nu mai stiu de ce retinusem ca este Elisabeth, e doar Anne Boleyn.

      Pentru ca daca sugereaza cineva un biopic cu dr. King interpretat de Ryan Reynolds innebunesc toti.

        (Citează)

    • @gaelex, ma mir ca nu te oftici ca nu angajeaza elfi in film, tot oameni la care pun proteze peste urechi sunt.

      In alta ordine de idei m-am ofticat si eu ca i-au schimbat sexul lui Liet in Dune.

        (Citează)

    • Chiar am recitit Dune in engleza, sa vad daca era cumva lasat ceva ambiguu, sau ceva de la vreo traducere. Nope, Liet era un el toata ziua, specificat asta si repetat ca era tatal lui Chani.

      Nu inteleg nevoia asta bolnava de a terfeli opere apeland la inventat personaje, schimbat sexul si/sau rasa, cand pentru asa zisa incluziune pot apela la alte caractere care deja exista.

      Fundatia de exemplu o avea pe Dors Venabili, femeia robot era foarte bad-ass, nu era nici o nevoie de ministreasa cazuta in cap sau de ailalta matematiciana savant de renume universal.

      Dune le are Jessica, pe Chani, pe Alia si multe alte femei puternice care au roluri importante si determinate in actiunea cartilor. Ca l-au schimbat pe Liet e o insulta pentru restul personajelor feminine din carti.

      Nu se duce nimeni sa traga niste pensule de vopsea neagra peste Mona Lisa lui DaVinci, peste Capela Sixtina a lui Michelangelor.

        (Citează)

  6. nwradu:
    Elizabeth neagră? Unde?

    Totuși, sunt 1 miliard de oameni cu pielea neagră pe planetă. Mai adaugi vreo 2 miliarde de indieni, vreo 2 miliarde de asiatici. Nu crezi că o producție care se adresează unei audiențe globale trebuie să includă și oameni de toate felurile?

    Că parcă sare inima în români când aud că Sebastian Stan este român, deși nu contează asta.

    Hai ca iti raspund eu.

    O productie care se adreseaza unei audiente globale ar trebui sa respecte opera autorului. Sa respecte continutul ala asa de apreciat de a ajuns fenomen global. Inainte sa faca amazon un serial cartile au fost traduse in cel putin 30 de limbi, printre care si romana fara sa apara Sebi Stan acolo.

    Dupa carte a facut si Peter Jackson o trilogie care a ajuns in toata lumea si a castigat 17 oscaruri fara a modifica niste neajunsi: personaje, intamplari si aspecte esentiale din carti.

    Cum poate o opera artistica sa fie aproeciata pe merit si nu pentru ca nu se regasesc niste negrisori in personaje?

      (Citează)

  7. Tanarul Elrond putea fi jucat mai bine de Nicusor Dan.

      (Citează)

  8. Americanii in prezent sunt liderii planetei la efecte bune si scenarii proaste.

      (Citează)

  9. nwradu:
    @Gaelex: auzi, dar tu mai reușești să te distrezi seara la un film, admirând actorii și poate un scenariu previzibil și niște efecte speciale? Sau stai mereu îmbufnat pentru că sunt negri și asiatici… și lesbiene?
    Poate doar la predicile de extrema stanga.

      (Citează)

    • Vezi ca aia de extrema stanga sunt comunistii, care nu au nici o treaba cu ce vrei tu sa insinuezi dar nu te pricepi.

      Arianii cu nationalitatea si puritatea genetica sunt incadrati la extrema dreapta, data viitoare sa stii cum sa bagi o insulta.

        (Citează)

    • Uuu…. burn din partea lui Gaelex.

        (Citează)

  10. Giani Mucea:
    Ai dreacu, maine-poimaine il fac si pe Isus mai bronzat asa

    Cum să-ți spun ca să nu cazi de pe scaun?
    Jisu era semit (arab/evreu) și trăia în Orientul mijlociu. Dacă i-ai mai văzut prin București ăștia sunt mai închiși la culoare, unii chiar tare închiși. Niciunul nu seamănă cu Jisu din picturile Renașterii – blond și cu ochii albaștri.

    Dar în rest ai dreptate – sunt povești în care un personaj negru sau galben sau albastru se potrivește perfect și povești precum LoR unde se potrivește ca nuca in perete.
    În Star Wars sau Star Trek puteau fi amestecați fără probleme. Ca și în filmele cu Sidney Poitier sau Denzel Washington.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus