un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 24 aprilie 2022

24 Apr 2022  ·

GÂNDURI  ·

11 comentarii

Hristos a înviat! Să aveți un Paște minunat alături de familie și prieteni, petrecere frumoasă, băutură bună, mâncare compatibilă și lumină în viață!

Despre piloții de drone și impactul bombardamentelor pe care le execută asupra lor. In the Air Force, drone pilots did not pick the targets. That was the job of someone pilots called “the customer.” The customer might be a conventional ground force commander, the C.I.A. or a classified Special Operations strike cell. It did not matter. The customer got what the customer wanted.

And sometimes what the customer wanted did not seem right. There were missile strikes so hasty that they hit women and children, attacks built on such flimsy intelligence that they made targets of ordinary villagers, and classified rules of engagement that allowed the customer to knowingly kill up to 20 civilians when taking out an enemy. Crews had to watch it all in color and high definition. Captain Larson described a mission in which the customer told him to track and kill a suspected Al Qaeda member. Then, he said, the customer told him to use the Reaper’s high-definition camera to follow the man’s body to the cemetery and kill everyone who attended the funeral.

Povestea căpitanului Larson este foarte dură. După sute de astfel de misiuni executate de la distanță, are combat record: none, că oficial nu a fost implicat în război și nu beneficiază de odihnă sau terapie. A ajuns să consume droguri, Aviația a aflat și a fost dat afară și chiar aproape condamnat la închisoare pentru asta, așa că a fugit de polițiști.

40 de ani de la lansarea lui ZX Spectrum. Computerele au evoluat mult între timp, nu?

Un bărbat și-a desprins un plămân masturbându-se prea tare. Sau prea cu spor, cine știe. Oricum, dureros, dar reparabil.

A crescut consumul de mango sticky rice după ce un rapper thailandez a mâncat așa ceva pe scenă la Coachella. Dacă mergeți în Thailanda sau prin zona asiatică, mâncați așa ceva. Noi am făcut-o cu fiecare ocazie posibilă pentru că este foarte bun. Problema este că thailandezii au o altă specie de mango, mult mai dulce și gustoasă decât cele importate la noi din America de Sud.

Povestea unei fotografii spectaculoase cu un avion în zbor supersonic. Pe mine mă miră claritatea ei. Asta înseamnă echipamente bune și știință fotografică.

Peste 100 de absolvenți ai unei școli din New Jersey au făcut cancere rare. De vină ar putea fi o fabrică de combustibil nuclear din zonă, iar în acea perioadă nu erau norme stricte pentru siguranța manipulării minereului, care a contaminat zona.

Efectele a 100 de genoflexiuni pe zi, timp de o lună. Interesantă treabă, poate fac și eu un astfel de program.

FDA-ul aprobă un tratament avansat împotriva cancerului.

Nepotism pe Instagram. Eh, titlu înșelător. Este o listă de vedete de Instagram care sunt rudele unor oameni celebri.

Franța trimite artilerie și rachete Milan în Ucraina.

Există un suspect oficial în cazul dispariției lui Madeleine McCann. Sunt 15 ani de când fetița britanică a dispărut în timpul unei vacanțe în Portugalia.

Săptămâna aceasta în istorie a avut tot felul de tragedii. Poate înnebunesc mai mulți oameni primăvara. Central Park jogger case, unde 5 oameni au fost condamnați pe nedrept. Liceul Columbine. Tragedia de la Waco, care apoi a determinat, doi ani mai târziu, cel mai mare atentat terorist domestic din SUA în Oklahoma.

Eolienele au generat 9% din necesar energetic al SUA. Iată și alt articol despre boom-ul industriei de eoliene în SUA. The Traverse wind farm is made up of 356 turbines — each rising about 300 feet above the ground and spread out across 220,000 acres. The turbines tower over shimmering fields of wheat and give shade to cattle munching on hay. As they spin, they generate close to 1 gigawatt of energy; together with two other AEP-owned wind farms nearby, the trio will make enough electricity to power 440,000 homes each year.

Astăzi are loc cursa de Formula 1 de la Emilia Romagna. Ieri a fost cursa Sprint de 21 de tururi, Verstappen a plecat primul, a fost depășit rapid de Leclerc și apoi Verstappen a recâștigat conducerea pe final. Pare favorit în cursa de astăzi. Ora 16.

    11 comentarii

  1. Adevărat a înviat! Paste fericit!
    Mai adaugi și flotări pe lângă genuflexiuni și ești OK.
    Domnul Radu, o rețeta de miel in stilul cum ai la rață si vită, te rog. :)
    LE: văd că ai ceva de prin 2014.

      (Citează)

  2. Adevarat a-nviat :)

    Cand eram mic, sau stiam sa fac tema la mate, sau faceam genuflexiuni. Filosofia lui tata era sa stiu mate sau sa sar ca o lacusta, ca sa am un viitor asigurat. Si nu am facut 100 pe zi, am facut mii saptamanal.

    De la scoala generala si pana acum nu au reusit sa imi puna piedica si sa cad. Si acum nu am un gram de grasime pe picioare, desi prin alte parti s-a depus cu prea mult succes.

      (Citează)

    • Am citit acum pe internet ca um boom sonic dureaza 100 milisecunde.
      Deci nu prea inteleg cum fotografia aia poate fi pusa pe seama tehnicii fotografice, mie mi se pare ca e noroc.
      Poate doar daca au filmat high frame video si ala e un cadru din film, altfel nu inteleg ce fel de echipament poti sa ai ca sa fii sigur ca fotografiezi un boom sonic.

        (Citează)

  3. Adevărat a înviat!

    Eu fac niște gimnastică în fiecare dimineață, printre care și genuflexiuni.

    Ce evit să fac sunt abdomene, din ce știu e destul de greșită metoda clasică de la școală (spatele pe podea, picioarele la 90 de grade, în forma unui V invers; mâinile la ceafă; ridicare torso la 90 de grade), și evit și variantele mai moderne.

    În rest, fac alte exerciții, dar la abdomene îmi e cam teamă. :)

      (Citează)

  4. Mmmmmm, mango sticky rice! Probabil in Top3 deserturi ever.
    Sunt multe soiuri de mango, in Asia de SE sunt cel putin 3-4 soiuri populare. Se zice ca cel mai bun mango din lume creste in niste plantatii din Myanmar, langa Mandalay, o fi mandrie locala, nu stiu.
    Dar soiul acela “tailandez” il gasesti peste tot in Asia, din India pana-n Filipine.

    Consum si testez regulat soiurile comercializate in RO sau in diverse tari europene pe unde merg. Am gasit, destul de rar, soiuri sud americane cu aroma, textura si gustul celui “tailandez” dar cu forma si dimensiuni diferite. Dar nu e imposibil sa gasesti in RO mango de calitate macar 8/10 a celui asiatic. Dar pot sa spun cu mana pe inima ca atata vreme cat nu importi macar 60-70% din ingrediente de la mama lor, bucataria talandeza dinafara tailandei are foarte putina legatura cu originalul.

      (Citează)

  5. Apropo de subiectul cu plamanul, adio vise erotice cu titlul nr. 8 pentru Hamilton , va fi anul Ferrari …
    Imi pare doar rau pentru Jean Todt, ar fi fost o incununare a unei cariere si asa prodigioase, desi am fost fanul Mercedes in era Mika Häkkinen, intotdeauna i-am apreciat francezului fair-play-ul si profesionalismul desavarsit !

      (Citează)

  6. In legatura cu primul subiect, cu pilotii de drone, recomand filmul Good Kill (2014), contine scene ca cele descrise in articol.

      (Citează)

  7. Mango copt în pom era săptămâna trecută la Lidl, dimensiune o treime față de un mango obișnuit, gust incomparabil mai bun.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus