un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Niște Adidas Terrex unisex (sper eu) pentru mine

26 Apr 2022  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

43 comentarii

M-am uitat pe lista de adidași Adidas, că vreau să-mi iau unii. Nu Yeezy, trebuie să mai crească un pic canalul meu de YouTube pentru asta, ci unii de trekking pentru vară, ceva rezistent la frecat și pe la renovare, talpă confortabilă etc. Are Matilda de câțiva ani unii Adidas din gama Terrex și s-au menținut foarte bine, par rezistenți.

De când cu 8+ kg de Alice în ham la piept pentru 10.000 de pași făcuți în medie la o plimbare, am nevoie de încălțăminte confortabilă, cu talpa ceva mai groasă și aderență bună. Abia aștept să o scot la astfel de plimbări prin natură, nu doar prin oraș, acum că vine vremea bună. Așa că mă gândeam să-mi iau și eu niște Terrex, că sunt mai accesibili decât Salomon sau alte mărci.

Mi-au plăcut aceștia albaștri, că prefer colorați.

Au și unii negri, dar nu sunt adeptul acestei game coloristice. Aceia sunt pentru ninja.

Nelămurirea mea este însă următoarea: nu știu dacă sunt de bărbați sau de femei. Pentru că mărimile vândute de eMAG sunt de la 42 în sus (inclusiv 49 :|), dar pe de altă parte o fotografie a produsului este cea de mai jos, iar mie mi se pare că acolo sunt picioare feminine. Sau sunt unisex?

Tot uitându-mă prin categoria respectivă, am descoperit că eMAG a introdus opțiunea de “modele similare”, un buton discret pus pe poză. Bănuiesc că se bazează pe aceeași tehnologie de recunoaștere de forme, culori și stiluri ca și Fashion Days, care au pus primii un astfel de buton.

De asemenea, am găsit adidași Adidas X Marvel N3XT L3V3L Captain America EF2257 și pentru o clipă mi-am zis că ce atâta trekking, de așa ceva am nevoie în viața mea ca să o duc la n3xt l3vel! Apoi mi-am dat seama că trebuie musai și scut asortat la ei și probabil că unul de calitate, poate din aluminiu vopsit electrostatic sau chiar din vibranium, ar fi destul de scump.

    43 comentarii

  1. Am avut exact modelul albastru, cateva luni, anul trecut.
    Sunt pentru catarare si sunt ceva cam rigizi.
    Eu i-am dat cadou unui prieten – erau cam ingusti in fata si nu m-am inteles cu ei, probabil si din cauza potiunii aceea de cauciuc negru.
    Sunt foarte faini la aspect si bine claditi, dar nu si confortabili.
    Pentru confort sugerez ceva din gama terrex swift R2 sau R3, nu Hiking.

      (Citează)

    • terrex swift R2 am eu si sunt pt munte, nu de strada.
      Te tin f bine sa nu derapezi (dar poti face entorsa la glezna-patit) si se simt excelent, dar talpa e rigida pt strada.
      Au goretex si mi s au deslipit o portiune la talpa(e Continental).

        (Citează)

    • Aceiași problema și la mine…rigiditatea lor îi face cam neconfortabili.Daca cumperi,cumpără cu 1/2 nr.mai mare.

        (Citează)

    • Ce facem? Nu mai marcăm reclamele?

        (Citează)

  2. eu am luat de BF cu 200 lei pe astia portocalii: cea mai buna decizie ever – comozi, usori, talpa usor reactiva, nici nu ii simti cand mergi o zi intreaga

    https://www.epantofi.ro/pantofi-adidas-terrex-soulstride-fy9214-black.html

    pe emag vad ca oferta e cam limitata, gasesti ok si pe alte siteuri

      (Citează)

  3. eu mi-am comandat unii de pe bike-discount.de ca aveam de luat mai multe chestii pt bicla si am zis sa bag si niste adidasi. Ti-as fi zis cum sunt dar ia incredibil de mult sa ajunga (am comanda data pe 13 care n-a ajuns inca)

      (Citează)

  4. Aia primii albastrii nu sunt comozi deloc, au calcaiul mult prea jos, e ca si cum ai merge descult, daca vrei ceva mai comod cauta cu tehnologia boost sau ultra boost de la adidas, vezi pe lionsport.ro, de prin Cehia/Polonia…. au preturi super decente spre deosebire de emag/modivo/fashion days etc

      (Citează)

    • Mai bine cauta nimbus de la asics. Aia sunt mult mai comozi si sunt ok pentru cei cu picioare mai late.

        (Citează)

    • @Alin
      In țări mai cilivizate ezixtă suplimentul de mărime W, de la Wide, pentru tălpi late..
      Mă uitam că mag vrea să treacă pe onlain, dar fără a mai păstra informații precum codul de produs, dotul la anvelope, etc… Parca vrea să vândă pe baza culorii produsului, nu a caracteristicilor de bază ale acestuia…

        (Citează)

  5. La Terrex e cu ghici. Noi ne-am luat amandoi odata, ea niste Terrex 375 parca eu Terrex Folgian. Diferenta enorma (pret aproape identic). Ai mei sunt impermeabili, au brant bounce (e super confortabila) si talpa Continental super grip, nu aluneca pe nimic, efectiv simt cand calc cum se “lipeste” talpa, impermeabili si se ventileaza foarte bine (i-am purtat la temperaturi intre 0C si la 40C si nici nu am inghetat nici nu am fiert). Pe scurt, pentru mine Folgian-urile au fost lozul norocos. In schimb cu ai consoartei… mai bine luam tenisi din piata. Singurul lucru pozitiv e ca sunt rezistenti dar… nu sunt impermeabili, talpa tare care aluneca, brant obisnuit de simti toate denivelarile si totusi, nu sunt chiar ieftini.

    Modelul luat de mine e asta https://www.sportvision.ro/pantofi-sport/335113-terrex-folgian-hiker-gtx (varianta all black pentru ca sunt eu mai ninja).

      (Citează)

  6. Parca advertorialele trebuiau marcate.

      (Citează)

  7. Cei albastri au botul ca niste gumari.

      (Citează)

  8. Eu m-aș uita la sports direct întâi, au obiceiul sa fie mai ieftini și livrează frumos la ușă in 1~2 săptămâni.

      (Citează)

  9. Sport & Activitati in aer liber\Incaltaminte sport\Pantofi sport barbati\Pantofi sport barbati adidas

      (Citează)

  10. Radu, daca tu vezi gumarii aia ca avand talpa comoda pentru plimbat copilul prin parc cred ca e necesara o vizita la oftalmolog inainte de orice achizitie de incaltaminte.
    Aia cpt America arata bine. :)))))

    Mai bine mergi in magazin si probeaza.

      (Citează)

  11. Am o pereche din cei prezentati.
    I-as califica ca fiind model pentru “approach” adica sunt folositi de catre persoanele care practica alpinism/escalada pentru a se apropia/retrage de/de la un perete sau a traversa un teren de obicei stancos. Pantofii sunt usor rigizi fiind desentati sa protejeze laba piciorului si de a rezista unui contact cu o zona stancoasa.
    Mi-e greu sa-i calific ca fiind comozi. Sunt proiectati pentru a fi rigizi si de a se “lipi” de stanca. Sunt cu o calapod ingust si oarecum stamti (eu i-am luat cu o jumatate de numar mai mare decat port de obicei). Talpa nu are un profil camponat si nu sunt neaparat stabili pe o poteca pietruita sau pe o panta inierbata.
    Daca vrei ceva comod cauta in gama terrex ceva care sa aiba “boost” (acea zona ca din polistiren expandat) care asigura un confort ridicat si care iti ofera un raspuns foarte apreciat la impactul talpii cu solul (usor efect de arc).
    Din experienta mea cu adidas in ultima perioada (am pensionat anul trecut o pereche de Supernova Boost, am acum Ultraboost 2019, am Terrex 285 boa, Terrex 355 gtx si Terrex Solo cei prezentati de Radu) talpa Continental este aderenta insa nu durabila. Nu recomand achizitia cu gandul ca vor fi durabili (pentru ca nu sunt) ci pentru ca pot fi confortabili (cei cu boost), insa eu personal m-as uita (si sunt hotarat pe viitor s-o fac) la alte marci.
    @Radu: nu ti i-as recomanda pentru utilizarea prezentata de tine.

      (Citează)

  12. Eu as spune ca tot Salomon e raspunsul, dai un ban, dar stai in fata si rezista ani buni.

      (Citează)

    • Da asta i-am luat eu. Iar Radu s+a hotărât sa dea cu var încălțat in Salomon. Pentru ca de ce nu?

        (Citează)

  13. De vreo doua saptamani imi tot bag picioarele in diverse incaltari de hiking/trekking. Adidas Terrex mi s-au parut destul de rigizi, in comparatie cu Salomon, Jack Wolfskin, Merrell… Sunt sigur ca sunt rezistenti si trainici, dar nu i-as lua pentru asfalt.
    Eu caut in special Adidas Terrex Folgian, de care a scris cineva aici, dar nu reusesc sa gasesc marimea mea (46).
    Mi-au mai placut mult Merrell Nova 2 si Salomon Outbound Prism… dpmdv, se preteaza si pentru mersul urban, nu doar pe coclauri.

      (Citează)

    • Sunt de aceiași părere – nu sunt foarte buni pt asfalt deoarece talpa este mult, mult prea rigida. Mai bine te uiți la un alt brand.

      Bine, nici pt munte nu mi s-a părut excelenți. Am alergat un semi montan și a fost chin. Pe distanțe scurte sunt ok.

      Eu am ajuns să-i folosesc pe ai mei (Terrex Swift R2) ca încălțăminte pt bicicleta, “grație” rigidității acestora.

        (Citează)

  14. Fac zilnic intre 10.000 si 30.000 ba chiar mai mult ocazional si sunt si mai greu, deci simt imediat ce este comod si ce nu.
    Orice este de trekking este făcut pentru mers pe pietriș, pământ si suprafețe denivelate, ultimul strat al talpei fiind mai tare si cu suprafața aderenta. Dacă vrei sa dai zeci de ture prin parcul Văcărești, ia ce vrei de trekking. In schimb dacă merge 90% asfalt, după vreo 10-15k pasii zona aia tare face că adidași sa nu mai fie asa comozi. De asemenea se tocește talpa mult mai repede dacă mergi pe asfalt cu ei si se tocește inegal, cum calci.
    Cei mai comozi adidași, chiar și pentru mers sunt cei făcuți pentru alergat.
    Cei mai comod brand până acum a fost On Running. De departe senzaționali. Iar pe locul doi niște Puma de sub 200 lei.
    In ultima vreme producători mainstream au creat pantofi trekking care arată bine, dar nu sunt vreo tehnic la fel de buni ca Salomon, Columbia etc
    Recomand următoarele:
    https://www.fashiondays.ro/p/pantofi-sport-gel-lyte-runner-barbati-asics-tiger-p1203676-2/
    https://www.fashiondays.ro/p/pantofi-din-material-textil-cu-insertii-de-piele-ecologica-pentru-alergare-hypergel-sai-barbati-asics-p4255268-2/
    https://www.fashiondays.ro/p/pantofi-low-cut-pentru-alergare-revolution-6-next-nature-barbati-nike-p4917170-2/

      (Citează)

  15. Pentru mine Sketchers sunt etalon in materie de încălțăminte comodă. Încearcă și brand ul asta înainte de a lua Adidas

      (Citează)

    • Total de acord. Skechers Go Walk si Go Run sunt geniali pentru mers/alergare. Am facut pana la 28.000 de pasi pe asfalt si n-am avut nicio problema.

        (Citează)

    • Pe Skechers merge și Radu de obicei, doar ziceam sa diversificam puțin. Ca modele de vara mi se pare ca au cam același lucru în fiecare an și după ani de zile devine plictisitor.

        (Citează)

  16. Pentru talpa comoda, special creata pt parcurs distante mari la pas, iti recomand tehnologia BOOST de la Adidas sau GEL de la Asics.

    Daca vrei si ceva rezistent/all-season cauta dupa modele(recomand ultraboost sau gel lyte V/III) cu aceste talpi si tehnologie Gore-tex;

    Recomandari: https://thesolesupplier.co.uk/release-dates/adidas/ultra-boost/adidas-ultra-boost-gore-tex-underground-black/

      (Citează)

  17. Zelensky recomanda incaltamintea Saucony https://twitter.com/gkates/status/1512918249331171335

      (Citează)

  18. Terrex nu-s comozi la mers mult prin oras. Talpa tare si rigizi per ansamblu. Au alta destinatie.
    Gama ptr plimbari (go walk sau cum le zice) de la skechers sint belea pe asfalt.
    Iar aia cu captain america merg belea c-o pereche de budigai extra-skinny-slim, c-un tricou colorat, o esarfa inflorata si o palariuta combinatie alb-navy.

      (Citează)

  19. Cum a recomandat cineva mai sus, Skechers. De cand am decoperit talpa lor, sunt cea mai fericita. Eu sunt nevoita sa port talonete facute pe comanda din cauza unei probleme si sa le introduc in incaltaminte ceva mai mare si mai larga, ceea ce deprima cumplit in alegerile mele.
    Skechers au talpa din spuma de memorie care ia forma piciorului si ofera sustinere si confort la mers. Am doar Skechers de cand i-am descoperit. Inclusiv sandale si incaltaminte de iarna.

      (Citează)

  20. Lasa Adidas, ia-ti Salomon SpeedCross 5 (e si o versiune GTX pentru sezonul rece). O sa-mi multumesti. Sunt la a 3-a pereche, doua Speedcrosss 5 si un Speedcross 4.

      (Citează)

  21. Deci în concluzie nu aia la care se uita Radu 😅 I-am luat eu niște Salomon mișto. Asa ca i-a încălțat când a dat cu var în balcon. Ghiciți ce s-a întâmplat.

      (Citează)

  22. Asa, eu port terrex de nu mai stiu cati ani: o pereche de iarna, cu goretex pe care o schimb la 2 ani, si una de vara pe care o schimb anual. N-am dat gres niciodata si n-am luat acelasi model pana acum.
    Aia de approach pe care ii vrei tu par unisex, dar sunt greu de purtat vara pe asfalt incins, si sunt si rigizi. Sunt facuti ca sa urci pe traseu nontehnic pana la stanca, unde te schimbi in espadrile ca sa catari.

    Singura problema pe care am mai avut-o e ca mi se defac sireturile (dar asta si pentru ca nu am o metoda de legat adecvata, btw, incercati sa schimbati modul de a lega sireturi la 35+ ani). In rest aia vechi ii poarta neamurile pe la tara inca.

      (Citează)

  23. nimeni Scarpa Mojito?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus