un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 27 martie 2022

27 Mar 2022  ·

GÂNDURI  ·

25 comentarii

Cercetătorii au detectat microplastic în sângele uman. Oamenii se tem de vaccinuri, dar ne vom omorî singuri prin poluarea planetei.

Pot fi închiriați oameni care nu fac nimic. Un japonez câștigă bani prezentându-se la întâlniri sau evenimente unde nu trebuie să facă nimic.

Chinezii s-au săturat de restricții. Măsurile draconice de izolare erau bune când aveau efect. Acum că nu mai au, oamenii nu mai au chef să fie încuiați zile întregi în biroul sau mallul unde i-a prins vreun caz de covid al altcuiva.

Bărbații își supraestimează constant inteligența. No shit, a fost nevoie de o cercetare pentru asta?

Steve Wilhite a murit de covid. A inventat formatul GIF. Astăzi probabil că asta înseamnă niște animații bune de meme-uri, dar pe vremuri a dominat Internetul în era modemurilor lente și a site-urilor simpliste. Graphics Incapsulated Format, dacă țin bine minte, lansat de CompuServe, care era un soi de provider de Internet și bulletin board.

Un ceai se vinde cu 184.000 de dolari kilogramul. O cană în restaurant costă 3.400 de dolari.

Există o dubiță Mercedes-Maybach Vito. Când vrei să călătorești în lux, dar nu în limuzină:

Ceva matematică despre gamers fallacy. Oamenii cred că, dacă un număr n-a apărut de mult la loterie, atunci sigur trebuie să apară în curând.

Italia nu s-a calificat la Campionatul Mondial de Fotbal din 2022. Auchie. Și eu cu cine țin?

Londra a inaugurat linia de metrou Elizabeth. Și la ei a durat vreo 10 ani, dar este mult mai lungă și mai complicată decât cea din Drumul Taberei. La un moment dat se temeau chiar pentru că săpau printr-o groapă comună cu victime ale ciumei de acum câteva secole.

Canadienii nevaccinați au de 12 ori mai multe șanse să creadă că invazia rusească este justificată. Bănuiesc că o teorie conspirativă merge mână în mână cu alta.

Ziua de vineri pentru noi a fost cu paste, pisici la veterinar, 6.000 de pași cu Alice la piept (am mers Mircea Vodă-Nerva Traian-Șincai-parc-acasă) și steaguri uriașe pe blocurile din cartier:

O teorie interesantă: ucrainenii ar trebui să-i mituiască pe soldații ruși pentru a dezerta. Uneori chiar se întâmplă asta. Rusia a declarat războiul mare încheiat cu succes. De acum se concentrează pe eliberarea regiunii Donbas.

Epic Games a donat 50 de milioane de dolari pentru ucraineni. Multe microtranzacții acolo. Imaginea SUA s-a îmbunătățit considerabil în țările NATO. Biden mai drege lucrurile după Trump.

Un medicament folosit împotriva alcoolismului poate regenera celulele din ochi. Pietrele la rinichi pot fi distruse cu o nouă metodă cu ultrasunete. Se folosesc ultrasunete bune, nu ca înainte. Un implant în creier i-a mers unui om total paralizat să comunice. Mă întreb ce s-ar întâmpla dacă ar spune “vreau să mor”, având în vedere în ce fel trăiește.

Vila aceasta din LA are un salon mai mare decât recepția multor hoteluri de lux:

Fotografii cu un tigru siberian.

Chile este o țară foarte lungă. V-am zis că am fost în Santiago de Chile? Cum se zice “da” în țările de limbi latine din Europa. Doar noi avem cuvântul luat din slavă, se pare. Posibil să avem cel mai mare număr de câini domestici la mia de locuitori în Europa.

Rețetă de chiftele coapte cu paste orzo și sos cu ardei copți. Mi s-a făcut poftă doar scriind aceste cuvinte.

Astăzi are loc Formula 1 în Arabia Saudită. Cursa va avea loc deși o rachetă din Yemen a căzut în apropiere. Hamilton pleacă de pe locul 16 după un rezultat foarte prost în calificări.

    25 comentarii

  1. In Japonia este un fel de moda cu inchirierea persoanelor. Am citit odata un reportaj despre cum unii tipi isi inchiriau o… sora.

    Tipul asta care “nu face nimic”, de fapt face – suporta situatiile alea penibile (ca luatul mesei la restaurant cu un strain) si asculta tot felul de lucruri complet neinteresante.

      (Citează)

    • ” Un japonez câștigă bani prezentându-se la întâlniri sau evenimente unde nu trebuie să facă nimic.” – adica e bugetar roman?

        (Citează)

  2. Despre imaginea USA in NATO. Nu este nici o surpriză ca un dușman comun strânge relatiile între aliați. Rolul lui Biden este minimal aici.

      (Citează)

  3. E semplice .. ținem cu Svizzera . Ne trebuiau 3 motive..
    – meciurile se vad cu patima italiana pe LG cu smartdns consiliat de tine, și Zattoo (Kabelio) firește..
    -stim mai mulți fotbaliști din țara cantoane albaneze..
    -Chaplin ne poate spune mai multe despre pensia dupa munca online de pe acolo..

      (Citează)

  4. Cred ca toată lumea s-a saturat de restricții nu doar chinezii.
    Bărbații își supraestimează multe lucruri.
    M-ai spart cu vaccinul. Mai sunt și alte pasiuni pe lumea asta.
    Nu știu cati câini sunt dar sigur sunt foarte mulți stăpâni iresponsabili.
    La jocurile de noroc dacă ar fi o formula magica n-ar mai munci nimeni. Din păcate mulți nu înțeleg treaba asta.
    Se anunța interesantă F1 sezonul asta.

      (Citează)

    • Chinezii aveau strategia zero covid, apoi au trecut la dynamic zero covid o versiune mai permisivă. Masurile astea merg doar in statele totalitare.
      Din cate am inteles au aplicatii pe telefon cu gradul de pericol, dacă apare in cladire cineva cu codul rosu toată lumea din apropiere trece pe galben, in izolare. Era un tip din China ca se plangea ca s-a saturat să care dupa el provizii pentru 7 zile, pentru ca izolarea te poate prinde oriune: birou, mall etc.

        (Citează)

  5. De fapt rezultatul studiului a aratat ca:
    “people who act more masculine, regardless of assigned sex at birth, tend to think they’re smarter than they are”.

    Adica inclusiv femeile mai bărbățoase se cred mai inteligente. Iar barbatii fara atitudine de mascul alpha sunt mai ponderati.

      (Citează)

  6. valentinul: Sunt doar speculații.

    Speculatii bazate pe comportamentul observat. Sanse extrem de mari sa fie adevarate.

    Rolul lui Biden a fost fosrte important. A facut exact ce trebuia sa contracareze Rusia fara a parea ca decide pentru aliati ci impreuna cu ei. A incercat sa ajute prin rezolvarea problemelor in loc sa ameninte.

    Trump ar fi facut ce a facut si cu covid-ul: si-ar fi imaginat ca nu exista problema intai, apoi ar fi propus solutii absurde, gen “hai sa pictam steagul Chinei pe F22 si sa atacam Rusia, sa creada ca i-a atacat China”.

      (Citează)

    • Trump practic cerea tarilor gen Germania sa acorde 2% din PIB la aparare. Considera ca nu e ok ca unele tari mai mici (Romania, Polonia ex) sa cheltuie suma asta si tari mari sa cheltuie mai putin. Ehh, a venit Rusia peste Ucraina si a realizat si Germania ca ala avea dreptate.

      Dar na, propaganda anti Trump e frumoasa.

        (Citează)

    • Alex, oricum ar fi, este bine ca nu mai e jegul de Trump presedinte. Infectul ala practic obliga oficiali din alte tari sa stea la hotelurile lui, plus ca militarii care tranzitau Europa erau se opreau si se czau musai la resortul lui falimentar de golf din Irlanda sau Scotia. Nu mai vorbim de toate rubedeniile bagate in functii cheie si gratierile contra cost din ultima lui zi de mandat. Un gunoi.

        (Citează)

    • Pe timpul “jegului ala” Rusia nu a facut nimic. Pe timpul democratilor Rusia a anexat Crimea si acum devasteaza toata Ucraina. Intre cele 2 momente aveau timp suficient.

        (Citează)

    • @Alex: Trump cerea țărilor să cheltuie 2% din PIB din 2 motive: să poată scădea cheltuiala US și să crească vânzările de armament al US. Nu e nici o problemă cu motivele ăstea, doar că nu sunt rezultatul unei analize strategice. Adică doar faptul că a pus în discuție ieșirea US din NATO (lucru pe care sunt aproape sigur că l-ar fi făcut în al doilea mandat) și pune alianța într-o pozițe mult mai proastă decât orice creștere a cheltuielii.

      Să fim serioși, realitatea e că stabilitatea alianței e cel mai bun factor de deterrence. Dacă Rusia știe că toți membrii vor reacționa fără discuție, forța e atât de mare chiar și acum, încât nu are sens să încerce nimic.

      Uneori propaganda aia nu e propagandă, ci realitate. Omul a fost unul dintre motivele pentru care Putin a crezut că poate face ce încearcă acum să facă. Dacă prindea al doilea mandat, Putin aștepta 4 ani (că plm, Trump e imprevizibil), dar șansele să-i iasă ar fi fost mult mai mari. Și nu s-ar fi oprit la Ucraina.

        (Citează)

  7. iar linkuri la New York Times…

      (Citează)

  8. “Cercetătorii au detectat microplastic în sângele uman. Oamenii se tem de vaccinuri, dar ne vom omorî singuri prin poluarea planetei.” Neimportant daca nu este ceva cip

    “Rusia desfășoară exerciții militare în insulele Kurile, revendicate de Tokyo, după ce a abandonat negocierile de pace cu Japonia” Se îngroașă gluma daca se risca ceva acolo, din cate știu Japonia are alianță si cu SUA. Sper ca nu o dam in WW3 :|

      (Citează)

  9. Încă o cursă palpitantă. Bravo Max. Bravo Ferrari. Îmi place că ham se bate sa intre în puncte👍

      (Citează)

  10. valentinul: Sunt doar speculații.

    Mă bucur nespus că-s doar speculații și nu trebuie să le trăim pe viu.

      (Citează)

  11. Alex:
    Pe timpul “jegului ala” Rusia nu a facut nimic. Pe timpul democratilor Rusia a anexat Crimea si acum devasteaza toata Ucraina. Intre cele 2 momente aveau timp suficient.

    Păi da, în locul lui Putin și eu aș fi așteptat să dărâme dobitocul ăla toată șandramaua. De ce să îl întrerupi când face o treabă atât de bună?

      (Citează)

    • Din pacate sandramaua se darima acum, sub senilul actual, care are bube mai mari in cap (Hunter) decit a avut Trump.
      Trump era mirlan, dar era si mai inteligent, mult mai energic si mai realist. Si eu am facut parte din cei care il dispretuiau, dar acum se vede ca avea de multe ori dreptate (Hillary etc.). E drept ca isi pusese copiii si neamurile peste tot, dar macar aia nu miscau nimic.
      Astia de acum au pus judecatoare la curtea suprema pe una care zice ca nu stie sa spuna ce e femeia, ca nu e biolog…

        (Citează)

    • Las-o baltă, băiatu, că propaganda Fox News nu merge aici. Metoda e cunoscută: aruncatul cu căcat în toate direcțiile, poate se lipește ceva. Ce alt motiv ai avea să discuți de judecătoarea la curtea supremă (și să o ataci pentru cel mai stupid motiv posibil, că n-ai altul) la un comentariu despre războiul din Ucraina? Tu vrei doar să arunci cu căcat și te legi de ce ai.

      Șandramaua nu se dărâmă deloc. Aliații sunt uniți, NATO e pe fază, cresc forțele din est, sancțiunile sunt dure, US o să ajute EU cu energia etc. E stabilă, cum n-ar fi fost dacă era Trump la butoane. Nu pentru că Trump era mârlan ci pentru că era prost. Da, prost. Nu prost la prostit proști (că a prostit destui proști și dacă nu îți dai seama de asta, am vești pentru tine) ci prost la chestia asta. Cât de prost să fii să îl lauzi pe Putin, să zici că e genial tocmai când începe cel mai mare eșec al lui? Cât de prost să fii să propui SĂ PICTEZI STEAGUL CHINEI PE F22 ȘI SĂ ATACI RUSIA CU ELE în plm? Adica de la ce desene animate a luat strategema asta imbatabila? Ce urmează, să propună pictarea de tuneluri pe stâncă, în speranța că tancurile rusești vor încerca să intre cu viteză?

      Omul a fost un imbecil complet. Nu am mari dubii cu privire la ce ar fi putut să facă dacă era președinte, că a arătat cum gestionează o criză prin 2020.

        (Citează)

  12. Emil C:
    Din pacate sandramaua se darima acum, sub senilul actual, care are bube mai mari in cap (Hunter) decit a avut Trump.
    Trump era mirlan, dar era si mai inteligent, mult mai energic si mai realist. Si eu am facut parte din cei care il dispretuiau, dar acum se vede ca avea de multe ori dreptate (Hillary etc.). E drept ca isi pusese copiii si neamurile peste tot, dar macar aia nu miscau nimic.
    Astia de acum au pus judecatoare la curtea suprema pe una care zice ca nu stie sa spuna ce e femeia, ca nu e biolog…

    “Senilul” are o atitudine foarte bună în cea mai gravă criză de la al doilea război mondial. Și un discurs demn de apreciat. (bine, dacă nu te închini la Fox News, ori Pravda). Coeziune US-Europa, întărit poziția NATO, nu istericale, nu imbecilități, nu comportament imprevizibil, nu izolaționism. Pe când primul lucru pe care l-a făcut mangafaua MAGA a fost să-l laude pe Putin în momentul invaziei. Iar Ted Cruz -ca să dau un singur exemplu, latră prorus până la exasperare. Dar, hai să-i dăm cu nu știu ce judecătoare, că așa am învățat în Whataboutism 1.01.

    Acuma na, trumpismul și anti vaccinismul merg excelent împreună, așa că nu mă mir.

      (Citează)

  13. Sinteti atit de spalati pe creier ca va incinta zanganitul armelor de razboi daca il fac americanii…
    Hai sa mai aducem trupe si armament in Europa de est, ca – ce kilu’ meu – nu sint in State. In state unde a ajund litrul de benzina peste 1 dolar, dar in rest e bine.
    Pentru voi crimele si faradelegile nu exista daca sint facute de “ai nostri”. Ati fost in stare sa justificati mizeria ingrozitoare prin care ne-au inchis in case ca pe prosti pentru “boala mileniului” cind aveam 50 de cazuri pe zi.

      (Citează)

    • Ce colecție impresionantă de talking points rusești! Serios, e un tur de forță, păcat că nu ești și plătit pentru asta, că lucrarea e chiar profesionistă.

      Începi frumos cu o indignare pacifistă față de soldații americani, continuată de o mică amenințare economică – vedeți bă ce se întâmplă dacă supărați rusu? Un dolar litrul în america, și o să fie și mai rău – și apoi cu un whataboutism ca la carte, cuplat cu faptul că nici măcar whataboutism la subiect nu e, ci e legat de covid.

      Perfect, îți zic. Ar trebui să comentezi la articolele RT. Nici acolo nu te plătește nimeni, dar măcar ești între frați.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus