un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 11 februarie 2022

11 Feb 2022  ·

ȘTIRI  ·

19 comentarii

Formula 1: Aston Martin arată noua mașină. Noua mașină Red Bull deja are scandal, se pare că versiunea de curse va arăta total diferit, iar Red Bull a arătat ceva pentru că… promisese să arate mașina. Noul monopost Haas.

    19 comentarii

  1. Abia astept sa vad dwarfi si elfi de culoare in noul serial LotR. Fcking woke culture bagata pe gat fortat in filme unde nu ar trebui sa existe. Tolkien nu cred ca ar fi prea incantat de gay black elves and co.

    https://9gag.com/gag/a41E08m bine zice acest comentariu.

      (Citează)

    • +1

        (Citează)

    • Da, este o bătaie de joc dar cel mai simplu este sa nu te uiți și eventual sa lași un review prost cu motivul “woke-ului”

        (Citează)

    • Nu e așa simplu. Diversitatea raselor și a orientărilor sexuale a fost tot timpul, dar faptul că au fost omise pe cât posibil ne-au lăsat cu percepția că sunt niște defecte izolate ale societății – evident nu e așa. Normalitatea cu care ne-am obișnuit tot forțată a fost și din păcate avem acum reversul medaliei. Chestiile sensibile legate de rase și religii au fost intenționat ocolite în istorie pentru a nu genera controverse sau a facilita anumite interese, dar asta nu înseamnă că ceea ce percepem noi ca fiind normal e de fapt adevărul.

      Când personajele sunt din rasa umană e normal să fie și culori diferite de piele sau alte orientări sexuale, că așa a fost tot timpul omenirea. Dacă anumite filme au avut preponderent personaje jucate de actori albi înseamnă că ăia care nu sunt albi n-au avut nici o șansă pentru anumite tipuri de roluri. Nu zic că diversitatea trebuie evidențiată cu orice preț, dar din cauza practicilor de până acum avem tendințele astea agresive prin care se urmărește conștientizarea. Plus că la producțiile astea lucrează oameni, probabil că lor nu le convine să li se spună că dwarfii nu pot fi altfel decât albi și mai schimbă lucrurile.

        (Citează)

    • daca nu mai ai rabdare poti sa te uiti la 4400. ala nou. cu greu am reusit sa termin primul episod. efectiv si-au batu joc de serialul original.

        (Citează)

    • @dam167, nu cred ca are nimeni nimic impotriva folosirii unor actori negri in diverse filme, atata timp cat rolul lor este potrivit si nu sunt introdusi fortat.
      Exemple:
      – Will Smith a fost cativa ani la rand cel mai bine platit actor de la Hollywood;
      – Blade cu Wesley Snipes a fost cel mai de succes film cu supereroi din generatia lui;
      – in topul celor mai buni actori de comedie s-au aflat constant: Eddie Murphy, Chris Rock, Chris Tucker;

      Ce crezi ca ar fi comentat comunitatea afro-americana daca in familia regala din Wakanda ar fi existat si un membru de culoare alba si parul roscat sa spunem? Sau asa cum se glumeste pe internet, daca s-ar face un film in care rolul lui Nelson Mandela sa fie interpretat de un actor alb? Eventual chiar o femeie alba.

        (Citează)

    • Nu inceteaza sa ma uimeasca faptul ca unii oameni pot sa sa “suspend belief” cand vine vorba sa se uite la o poveste cu vrajitori, elfi si orci etc, dar ii deranjeaza culoarea pielli actorilor.

      Si evident, ce spune dam167 e absolut corect. Zeci de ani actorii de culoare au fost marginalizati, acum lucrurile se schimba si pentru snowflecși asta e dificil. Relaxati-va, in max 5 ani o sa va obisnuiti.
      Sau o sa aveti probleme reale, gen o sa vedeti tot mai multi oameni de culoare pe strada in Romania, asa ca o sa zambiti cand o sa va amintiti ca va deranja ca ii vedeati in filme :-)

        (Citează)

    • Andrei G:
      @dam167, nu cred ca are nimeni nimic impotriva folosirii unor actori negri in diverse filme, atata timp cat rolul lor este potrivit si nu sunt introdusi fortat.

      Ba da, asta e problema. Sunt o grămadă de exemple în care oamenii au sărit de cur în sus din cauza asta, inclusiv aici pe blog.

      Spre exemplu, Miles Morales. Adică plm, trebuie să creezi alt spiderman că s-au plictisit oamenii de celălalt și fiind în New York, te gândești să îl faci negru. Incredibil, cum, există un negru în NY? Nu, tocmai ai dezlănțuit jihad-ul albilor asupriți, plm.

      Problema e că majoritatea oamenilor care au ceva împotriva diversității forțate văd aproape orice exemplu de diversitate ca fiind forțat.

        (Citează)

    • +1

        (Citează)

    • Giani Mucea: . Adică plm, trebuie să creezi alt spiderman că s-au plictisit oamenii de celălalt și fiind în New York, te gândești să îl faci negru. Incredibil, cum, există un negru în NY? Nu, tocmai ai dezlănțuit jihad-ul albilor asupriți, plm.

      Asta e un cacat mai mare ca ala de dinozaur din jurassic park.

      Verifica te rog vanzarile la benzile desenate cu spiderman de cand e morales. Nu ca au scazut s-au prabusit. Cum PLM erau oamenii plicitisiti de Peter parker cand vindea spiderman cu 50% mai multe numere cu el?

      Asta e valabil pe tot segmentul de benzi desenate marvel si cap de serie a loserilor e Capitanul America Negru care vinde o fractiune fata de alea cu Rogers.
      Ai putea crede ca oamenii s-au plictisit de benzi desenate, da industria duduie. Ai putea crede ca oamenii s-au plictisit de super eroi, da se vinde manga in state ca painea calda. 1 singur Manga (ceva ceva Demon Slayer sau Hunter, nu sunt chiar asa de in tema) vinde cat toate benzile desenate de la Marvel.

      Ce fac astia e harakiri prin woke, si-au bagat degetele in urechi si se fac ca nu stiu cine le e publicul.

      Prostu de mai sus cu “Normalitatea cu care ne-am obișnuit tot forțată a fost și din păcate avem acum reversul medaliei. Chestiile sensibile legate de rase și religii au fost intenționat ocolite în istorie pentru a nu genera controverse sau a facilita anumite interese, dar asta nu înseamnă că ceea ce percepem noi ca fiind normal e de fapt adevărul.” pune un fel de deget pe I.

      Da boss, oare de ce nu avem cunostinte bogate despre cultura si civilizatia africana si subsahariana? Probabil pentru ca aia inca se caca in camp si se taie cu machetele?

      Apropo pentru semidocti, in general in traseul evolutiei civilizatiilor de cele mai multe ori se construieste si se preia ce e mai bun, nu se ingroapa. De aia romanii au fost urmasii grecilor si americanii se viseaza urmasii romei. De aia crestinismul e construit pe iudaism si islamul in paralel si peste crestinism. Aspect perfect valabil si in cultura. De aia vei gasi in biblioteca la bunici 1001 de nopti si Legendele olimpului. De aia la tactu in biblioteca ai cel putin culegearea aia de legende a lui Mitru cu Ghilgames.
      Doar semi retarzii pentru care lecturi sunt twitter si facebook cred ca: “Chestiile sensibile legate de rase și religii au fost intenționat ocolite în istorie pentru a nu genera controverse sau a facilita anumite interese”

      Da boss, in lupta dintre civilizatii au disparut multe triburi falnice de la stramosii nostri daci la geti, gali, celti, maiasi, azteci si indieni (din aia de america). Repet doar semi retarzii cred ca astia ultimii sunt mai speciali. Nu avem nici o obligatie morala sa rescriem acum istoria si cultura noastra pentru a acomoda “demografia diversificata” de acum.

        (Citează)

    • @Giani Mucea, a explicat foarte bine @alxzen care este problema. Nu au facut un Spider Man negru doar asa, pentru ca exista si locuitori de culoare in New York. A fost inventat pentru ca asa “trebuie” acum, sa ai diversitate rasiala indiferent de situatie.

      Dovada clara pentru asta este ca Miles Morales nu este doar de origine afro-americana, mama lui fiind portoricana, astfel ca incearca sa inglobeze toate etniile importante din New York.

        (Citează)

  2. Cineva:
    Da, este o bătaie de joc dar cel mai simplu este sa nu te uiți și eventual sa lași un review prost cu motivul “woke-ului”

    Clar nu ma voi uita, vor fi o rusine la adresa trilogiei LotR, ca sa nu zic de carti. La fel si House of dragon, cu Targaryeni de culoare, etc.

      (Citează)

  3. Ce scandal e cu masina de la Redbull?

      (Citează)

    • Au prezentat o masina, dar de fapt nu este modelul ce va fi folosit in curse. Ei incearca sa pastreze secret design-ul cat mai mult, pentru a nu fi copiati de concurenta.

        (Citează)

    • @Andrei G, de fapt prezentarile astea pre-sezon sunt pentru a arata livery-ul (nu stiu cum sa-i zic in romana, ca “uniforma” suna ciudat). Masinile nu sunt in cele mai multe cazuri gata, se lucreaza inca la ele.

        (Citează)

    • @Costin, eu ii raspundeam lui @eBogdan la intrebarea legata de “scandalul” care din jurul masinii RedBull. Acum, dupa asa zisa lansare, toata lumea si-a dat seama ca este doar un show car folosit pentru a prezenta noul livery.

      Dar toata lumea se astepta sa fie lansarea noului model, asa cum a promis RedBull:
      “Introducing the lean, mean RB18
      Watch our car launch show from Red Bull Racing Technology Campus in Milton Keynes as reigning Formula 1 World Champion Max Verstappen, Sergio Perez and Christian Horner reveal our 2022 car to the world in a unique fan first experience.”

      Daca ideea era sa afiseze doar noile autocolante de pe masina ar fi trebui sa spuna ca fac un “livery design reveal”.

        (Citează)

  4. Buuun, deci este OK ca The human torch sa fie negru in adaptarea Fantastic four. Dar Ahile, care era cat se poate de grec, de ce l-au facut negru? Dar pe regina Angliei, de ce au facut-o neagra intr-un serial recent?

    Si jumatate din curtea Ecaterinei din serialul de HBO este varza, dar macar acela nu pretinde sa fie serios, chiar e facut la caterinca.

    LOTR arata ca Witcher, dar facut prost intentionat.

    AMD poate reusesc sa faca driveri in care sa poti controla direct canalele RGB, este chinul de pe lume calibratul laptopurilor care au placa video de-a lor. Cele cu Intel se fac simplu si usor, imediat pot sa ajustez unde e o problema.

      (Citează)

    • De ce ai nevoie de canale, cum anume faci calibrarea ecranului?
      Chiar sunt interesat, n-as cumpăra iar colorimetru pt un amărât de laptop dacă există o metodă mai ieftină și cât de cât decentă ca rezultate.

        (Citează)

    • Iti trebuie colorimetru pentru a verifica si corecta dezechilibrele de culoare. NU trebuie sa il cumperi, se poate inchiria de la F64 si exista pe OLX / Okazii anunturi de calibrari. Personal prefer cele de la x-rite, sunt mai scumpe dar mai rapide si mai competente decat cele de la Spyder.

      Procedura este simpla la monitoare care au control individual pe RGB (rosu, verde, albastru) si laptopuri cu grafica Intel (driverii permit setarea individuala pe canalele RGB). In principiu si nvidia are un astfel de control, darpe laptopul vechi pe care am incercat nu au avut efect modificarile facute in driverii lor.

      Daca ai grafica AMD, I have some bad news, procesul dureaza mult mai mult pentru ca trebuie verifici prin incercari alternand modificarile in setari pama obtii un rezultat care ti se pare acceptabil.

      Functie de ehipament si soft folosit, procedura de calibrare poate avea pasi diferiti, in general implica aflarea punctului de alb corect, dozand rosu, verde si albastru si setarea luminozitatii ecranului. In etapa a doua verifica exactitatea corespondentei intre culorile trimise de placa video la ecran si ce afiseaza acesta efectiv. Penultima etapa este calculul deviatiilor necesare pentru ca rezultatul de pe ecran sa corespunda cu realitatea. La final instalezi profilul de culoare rezultat, setul de reguli pe care Windows trebuie sa il urmeze pentru afisarea corecta a culorilor.

      Procedura dureaza cam o ora, din care jumatate de ora este timpul minim de functionare neintrerupta a ecranului inainte de calibrare.

      In cazul meu pe 3 laptopuri si 5 monitoare toate au avut cam mult verde in imagine, diferenta intre inainte si dupa a fost notabila spre substantiala.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus