un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Îmi place acest frigider Smeg x Coca-Cola

10 Feb 2022  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

19 comentarii

Smeg face frigiderele acelea scumpe, dar cu aspect retro, pe care poate le-ați văzut și pe la noi în câteva magazine mai mari de electrocasnice.

Acum au lansat un frigider model Fab28, care este probabil cel mai emblematic produs al lor, în colaborare cu Coca-Cola. Și… îmi place. Nu sunt vreun mare fan Coca-Cola, beau din când în când câte o doză, dar frigiderul în sine mi se pare nu doar că aduce o pată de culoare într-o bucătărie, ci aduce una fun, pe care inclusiv mintea mea o asociază cu distracția, dovadă că tot marketingul Coca-Cola la care am fost expus a funcționat bine.

Mi-ar plăcea unul. Nu-i foarte mare, nu văd un Smeg ca un frigider “solo” într-o casă, dar cred că ar arăta foarte bine în spațiul de mâncare de la vreo firmă cu design mișto gândit sau poate în bucătăria de vară (sau whatever) la vreo vilă mare.

De fapt, cred că îmi place mult conceptul de Americana, care este un ansamblu de obiecte și design reprezentativ pentru cultura americană, în special pentru stereotipurilor lor. Include Coca-Cola, muzică country de la tonomat, pălării de cowboy, hot-dogs și altele, dar cred că majoritatea colecționarilor își îndreaptă atenția spre perioada de aur a SUA, cu Cola la 2 cenți, mașini mari cu design inspirat de cursa spațială șamd. Un frigider din acesta cu aspect retro s-ar potrivi acolo.

Smeg mai are si alte colaborări. O colecție de electrocasnice este făcută în colaborare cu Dolce & Gabbana. Pe aceasta am văzut că o vinde Mobexpert în magazinul din Băneasa, sunt expuse acolo, dar atenție să nu le dărâmați sau ceva. Ca si cum produsele Smeg n-ar fi deja foarte scumpe, un prăjitor de pâine Smeg D&G costă 4.229 lei, un fierbător de apă 3.255 lei și un espressor de cafea 7.731 lei. Ați citit bine. Și este un espressor banal semi-automat. Bănuiesc însă că dacă ai o vilă de sute de mii sau milioane de euro poți să zici “am luat până și prăjitor de pâine special”.

Frigiderul Coca-Cola este vreo 3.000 de euro, apropo. Dacă vi se pare mult, luați în considerare preturile de mai sus și apoi gândiți-vă cât costă frigidere sau hote sau aragazuri făcute cu Dolce & Gabbana pentru colecțiile Divina Cucina sau Arte.

    19 comentarii

  1. Si il burdusesti cu pepsi ca sa faci o aroganță.

      (Citează)

  2. Mie îmi place mini-fridge-ul Marshall, dar nu sunt atât de nebun încât să dau 400 eur pe el.

      (Citează)

  3. “Coca-Cola este compania care a poluat cel mai mult lumea cu plastic pentru al doilea an la rând.” … Chiar dacă ai avea bani pentru așa ceva, măcar din principiu să nu cumperi.

      (Citează)

    • Ce aberatie. Oare cola a poluat cu plastic sau idiotii care arunca plasticul peste tot?

        (Citează)

    • @Robert: poluarea nu se prea calculează la cât plastic n-a ajuns la coșul de gunoi potrivit ci mai mult la câtă energie și materiale neprietenose și din surse nesustenabile s-au folosit în procesul de producție de către acea companie.

        (Citează)

  4. Coca Cola, compania care isi instruieste angajatii sa se straduiasca sa fie mai putin albi.

      (Citează)

    • Îmi amintesc de o tăntică venită din US pentru un training (am lucrat cândva, tangențial, pentru Coca-Cola). Tăntica a spus cu aplomb că dacă africanii și asiaticii ar cumpăra o singură sticlă de Cola pe zi (fiecare om), veniturile lor s-ar tripla. Mi-a fost efectiv greață când am auzit. Ăia trăiesc în gunoaie și beau apă din canal, dar tăntica din US avea un target de atins.

        (Citează)

    • @Deea: când mai zici de ăia din Africa ce trăiesc în gunoaie de parcă le-ar avea pe cele mai multe, să știi că tu ca cetățean occidental responsabil căruia îi pasă de natură, produci de vreo 10 ori mai mult gunoi decât ei doar că nu ți-l vezi pentru că e ascuns prin diverse gropi ce se pretind ecologice :)

      Nu spun că nu e bine să ai grijă unde îți arunci gunoiul, zic doar că dacă ăia ar genera săracii atâta gunoi ca și noi am fi mult mai praf la nivel global.

        (Citează)

    • o sticla pe zi? eu nu am mai cumparat una de ani de zile hahaha

        (Citează)

  5. Hai bre, snob, snob, dar nici chiar așa, dă-l încolo de prăjitor la +4000 lei, am un Lamarque de duzină de mai mult de 20 de ani și încă funcționează.

      (Citează)

  6. Cum ar zice Peter Griffin: “Shut up, SMeg!”

      (Citează)

  7. PartidulCarantinaRomania

    10/02/2022 la 2:39 PM

    Mulțumesc pentru pont, chiar nu m-aș fi gândit să dau peste 4000 de lei pe un prăjitor de pâine dolcegablana. Now you’re thinking!

      (Citează)

  8. Să dai 7000 de lei pe un storcător de fructe, mi se pare un pic cam mult. Dar fierbătorul ăla de 3000 de lei e foarte potrivit pentru orice tineri la început de drum, într-o familie proaspăt întemeiată sau în camera de cămin.
    Și frigiderul îmi place.

      (Citează)

  9. Cum sa dai bani sa ai o reclama Coca-Cola in casa? Pai ei ar trebui sa ma plateasca pe mine ca sa le tin reclama in casa.

      (Citează)

  10. Smeg mă?

      (Citează)

  11. Coco:
    Si il burdusesti cu pepsi ca sa faci o aroganță.

    Buna asta :)))

      (Citează)

  12. Imi place si mie frigiderul si imi plac multe de la SMEG , ba dar cand vezi ce preturi au , parca iti plac altele

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus