un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 20 februarie 2022

20 Feb 2022  ·

GÂNDURI  ·

16 comentarii

Un britanic a zburat cu un avion în Afganistan și a evacuat de acolo câini și pisici. Probabil că n-ar fi putut lua oameni, că aeroportul este controlat de talibani, dar na…

Kamila Valieva a terminat competiția pe locul 4. Favorită la medalie, nu a făcut față presiunii, în special după scandalul de dopaj. Și nici antrenorii nu au ajutat-o la final. Pare un scandal asemănător cu cel al Simonei Biles de la Olimpiada de vară și presiune care se pune pe copii, până la urmă. Un alt articol bun aici. Și prin contrast, citiți aici despre atitudinea pe care a avut-o o patinatoare americană de 16 ani la Olimpiadă.

Parisul va interzice mașinile în centrul orașului începând cu 2024. Firea s-a întâlnit degeaba cu primarul Parisului, ea n-a avut curajul nici măcar să interzică tranzitul rablelor poluante prin centru. Parizienii rezervă centrul pentru pietoni și biciclete și transport în comun.

O fotografie din 1924 s-ar putea vinde cu 5-7 milioane de dolari. Întrebarea este cu cât se va vinde NFT-ul ei!

Fotografii de la refacerea Notre-Dame de Paris și un articol despre cum merg lucrările. Dincolo de meșterii care exclamă prea des “cine v-a lucrat aici?”, se pare că vor repara cu succes catedrala.

SUA suspendă importurile de avocado din Mexic. Un inspector american a primit mesaje de amenințare de la mafia de acolo, așa că SUA a luat direct o măsură ca să-i sperie înapoi.

Disney va face un cartier rezidențial în California. Ca să trăiești ca în povești acolo.

O Dacia veche în SUA. Au avut și ai mei un astfel de model, Dacia cu 4 faruri rotunde, am condus-o și eu. Ce vremuri!

Familiile victimelor de la Sandy Hook au căzut la înțelegere pentru 73 de milioane de dolari. Producătorul armei cu care au fost uciși copiii de acolo a dat faliment, dar vor plăti companiile de asigurare. Este vorba de Remington, unul dintre producătorii faimoși de armament. În 2012, un tânăr de 20 de ani a omorât 20 de copii de 6 și 7 ani și 6 adulți cu un AR-15. Procesul a fost intentat de 9 familii ale victimelor. 8 milioane de dolari valorează un copil de 6-7 ani mort pentru că armele de asalt se vând la liber în SUA. Iată alt caz în care o fată de 9 ani a murit din cauza armelor la libere. Un bărbat care fusese jefuit la un bancomat a scos pistolul și a tras în mașina în care a crezut că fugise hoțul. Doar că nu era mașina acestuia.

Americanii au mult mai multe victime de covid în districtele republicane ale fanilor Trump. Un studiu Harvard zice că 135.000 de americani au murit inutil, din cauza dezinformării și a politicilor republicane.

Star Wars are o mulțime de seriale pregătite pentru viitor. Obi-Wan începe în curând pe Disney+, de exemplu.

Un tânăr de 18 ani s-a dus să împuște o fată populară pe TikTok. I s-a blocat pușca, a fugit, dar s-a întors cu altă armă.

Se întâmplă lucruri ciudate în Roblox. Nazism, sex și prostituție într-un joc de copii.

Mercedes GP lansează monopostul de Formula 1. Revine argintiul.

O femeie a scăpat total de virusul HIV. Cercetătorii au folosit altă metodă decât transplantul de măduvă ce a vindecat doi bărbați în anii trecuți. Acum s-a folosit o combinație de celule stem și sânge placentar.

Noul Opel Astra:

230.000 de oameni s-au uitat pe livestream la avioane ce aterizau pe furtună pe Heathrow. Un britanic care locuiește lângă aeroport transmitea pe YouTube live aterizările spectaculoase.

O căpșună de 289 de grame este noul record mondial căpșunesc.

O fetiță de 4 ani dispărută în 2019 a fost găsită acum. Happy ending în acest caz, deși cine știe ce traume vor rămâne acolo.

Un studiu spune că bacteriile din nas ar putea ajunge în creier și ar putea declanșa Alzheimer. Scary. În alte știri, cercetători de la Stanford au creat o moleculă ce distruge celule canceroase.

O gaură neagră singuratică. Cercetătorii au descoperit o gaură neagră specială în spațiu, mai greu de detectat decât altele.

Fotografii subacvatice spectaculoase. Fotografii spectaculoase cu tornade.

    16 comentarii

  1. Deci pe ăla l-a amenințat mafia, iar SUA a oprit importurile de avocado, adică i-a lovit pe agricultorii ăia care cultivă avocado (și pe care îi exploatează mafia probabil).
    Ăăă…

      (Citează)

    • Comerțul cu avocado este controlat de acea mafie. Producătorii sunt în primul rând controlați de mafie, nu sunt de capul lor. Sunt sclavi.

        (Citează)

    • Exact. Nedand bani cersetorilor, lovesti in primul rand mafia care ii controleaza. Mafia nu mai obtine niciun profit daca ii faci slavi. Nedand bani prostituatelor ilegale, nu sustii mafiile care le exploateaza. Necumparand telefoane furate, nu sustii retelele de hoti care se ocupa cu asa ceva.

        (Citează)

    • Mexicul este un stat neguvernabil.

        (Citează)

  2. “ The joy of Alysa Liu was set against Kamila Valieva’s despair” sau cum sunt americanii buni si rusii rai.
    Rusii nu-s mai putin rai, dar nici americanii nu sunt sfinti. Au ascuns sub pres mizeriile de la lotul de gimnastica.

      (Citează)

    • le-au ascuns pana s-au aflat! rusii sunt mai profesionisti, nu se afla nimic pana nu apare o sursa externa. am putea crede ca de lotul rus de gimnastica se ocupa doar maici si taici tereza!
      pana una-alta, rusia nici nu mai este recunoscuta ca participant de cio, pentru ca la rusi exceptia este regula.

        (Citează)

    • Meh, dacă CIO voia să ia măsuri, interzicea direct prezența rușilor, nu îi punea sub alt nume și atât.

        (Citează)

  3. Se pare ca te informezi din ce in ce mai putin despre linkurile postate aici. Primul articol e din august 2021. Eu am urmarit povestea lui Pen Farthing live, si nu, nu s-a dus pur si simplu cu avionul acolo, a strans caini de pe strada, si a plecat înapoi cu ei, cum pari sa zici tu. Avea o asociație acolo (cauta despre Nowzad), care se ocupa cu reunirea soldaților britanici care au luptat in Afganistan cu cainii de care se atasasera cand erau acolo. Odata cu evacuarea din Afganistan, omul a vrut si el sa plece, si slava Domnului a putut sa isi ia si animalele de la Nowzad cu el. Înainte sa se planga cineva ca de ce n-a luat oameni, cititi despre asta, in ultimele zile au plecat multe avioane aproape goale, pt ca oamenii ramasi acolo nu aveau actele necesare pt calatorie, sau talibanii nu le permiteau acces la aeroport.

    In fine, sunt mai multe de zis, daca interesează pe cineva bineînțeles poate sa caute despre asta. Mi s-a părut insa supărător faptul ca ce ai zis tu Radu despre situație nu are chiar nici o treabă cu ce a fost acolo (si nici nu pare sa înțeleagă ca e vorba de ceva ce s-a întâmplat prin ultimele zile ale evacuarii, nu acum).

      (Citează)

    • Ai dreptate Kay, stiu ca si eu am vazut stirile atunci.
      A incercat sa aduca cu el in uk si oamenii care lucrau la acest adapost de caini, dar nu au fost lasati sa intre la aeroport. Angajatii lui au ramas la punctele de control pentru ca nu au fost lasati de talibani sa plece. Avea de ales in a pleca cu cainii sau a pleca singur. Pe altcineva nu avea cum sa aduca. Zborul a fost platit din donatii private, nu au fost bani de la autoritati.
      Deci nu vad ce putea face mai mult si modul in care a fost comentat articolul pe blog lasa de inteles ca omul a ales cainii in defavoarea oamenilor.

        (Citează)

    • @Kat: cred că am scris clar că n-ar fi putut lua oameni, nu? Nu-i vorba de asta.

        (Citează)

  4. Sa fim seriosi- ca tot vorbim de scandal in patinaj- cu greu va putea fi egalata vreodata josnicia Tonyei Harding, ce in cardasie cu fostul sot, au facut magaria aceea unica, din 1994, cand a(u) lovit-o pe superba Nancy Kerrigan , la Lillehamer…
    In rest, mi se face sila de sfidarea aroganta a americano-canadienilor , ce boicoteaza jocurile olimpice la hochei (ultima oara au fost in 1998 la Nagano) ,pe motive financiare, la fel ca la baschet, titlul olimpic nu poate fi egalat de nici 100 cupe Stanley castigate !
    Acum ma bucur foarte mult ca nici SUA nici Canada n-au mai luat medalie olimpica .

      (Citează)

    • Da. Nu contează subiectul, e obligatoriu de menționat că indiferent ce porcărie fac rusnacii, e nimic pe lângă ce se întâmplă în tabăra imperialiștilor anglo-americani. Sau, mă rog, anglo-saxoni, se mai schimbă terminologia, dacă nu și năravurile.

        (Citează)

    • @George: nu s-a întâmplat la Lillehammer, ci la un antrenament, in Detroit.

        (Citează)

    • @Peredhil: asta este definiția whataboutismului :P

        (Citează)

  5. Frumoasa preocuparea pentru salvat animalutzele.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus