un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 31 ianuarie 2022

31 Jan 2022  ·

ȘTIRI  ·

16 comentarii

Comparație Tesla Model Y cu Hyundai Ioniq5:

    16 comentarii

  1. Am un iPhone 7 si un Galaxy Note 9 cumparate in aceeasi zi in 2018. Iphone-ul inca primeste update-uri de iOS la zi pe cand Samsung-ul a ramas mult in urma atat la upate-urile de Android cat si la patch-urile de securitate.

    Not so nice job, Samsung!

      (Citează)

    • @Alex, care-i ultimul patch de securitate pe care l-ai primit la Galaxy Note? Din ce data? Pe Samsung S9 am primit in Noiembrie si in mod normal trebuie sa vina in aceeasi perioada.

      Mi se pare ca suntem asa, foarte pasionati de update-urile de sistem de operare. De exemplu la tine ce a adus in plus ultimul update de iOS? Ceva functii noi? Sau a reparat vreun bug existent?

        (Citează)

    • Sa verifici pe Iphone daca ai primit si update-ul ala care iti “omoara” bateria.

        (Citează)

    • @Andrei G: aici poți afla detalii despre ce aduce nou ultima versiune de iOS: https://support.apple.com/en-us/HT213053
      Și da, suportul unui telefon este important în general. Faptul că pentru tine nu e, nu schimbă cu nimic situația :)

        (Citează)

  2. Am primit și eu update-ul pe S10. Nu mă așteptam să mai primesc update-uri la aproape 3 ani de la lansare.

      (Citează)

  3. Impresionat Ioniq 5. Sa inteleg ca il ai in vizor, dupa ce ai aflat ca e in clasa crossover/SUV? :D

      (Citează)

  4. Eu pe Samsung S21 am Security patch level:1 January 2022. (cartela prepay Vodafone

      (Citează)

  5. cineva:
    Sa verifici pe Iphone daca ai primit si update-ul ala care iti “omoara” bateria.

    sa ne spui si noua care e patch-ul ala sa stim sa il dezinstalam.
    iar pe de alta parte cu 150-350 ai baterie noua pe i7 cu ios la zi

      (Citează)

    • @Vale, chiar daca ai iOS la zi, telefonul este tot depasit tehnologic. Si nu ma refer aici neaparat la iPhone. Orice telefon mai vechi de 5 ani se va misca destul de prost si va fi mult inferior unui model actual.

        (Citează)

    • Eu nu-mi dau seama dacă e trolling sau dscuțiile astea sunt la modul serios. Faptul că ai un OS la zi înseamnă că ai parte de aplicații și servicii cu update-urile la zi. E posibil ca unele aplicații să nu-ți mai meargă deloc dacă OS-ul e prea vechi – mai rar, dar se poate. Sau accesorii, dacă vrei să-ți iei un Apple Watch nou, ai și acolo niște cerințe. iOS la zi nu înseamnă nici că un iPhone mai vechi merge ca ultimul model și nici că primești toate funcțiile care vin cu el (de exemplu Face ID cu mască e doar de la iPhone 12 încoace). Dar e ceva faptul că poți avea destule chestii actuale pe un telefon vechi de 5 ani, în mod ironic, fix de la ăia care chipurile te forțează tot timpul să iei altul nou. Pentru Apple se pare că e mai profitabil să te țină fidel (după ce ai fost mulțumit 5 ani cu iOS cred că puțini ar schimba platforma), decât să te facă să schimbi telefonul mai des, nemulțumit fiind de diverse inconveniente. Dacă tot schimbi des, de ce n-ai încerca și altele…

      Cât despre omorâtul bateriei, după update-uri poate fi necesar ca telefonul să facă download la aplicații șterse înainte (pentru a elibera spațiu) sau reindexări de fișiere, iar astea se simt mai tare la modele ceva mai vechi.

        (Citează)

    • @dam167, nu este vorba de trolling si nici nu discut neaparat de telefoanele Apple. Dar este o tendinta a unor oameni de a fi “disperati” dupa ultimul update, desi acesta nu aduce nimic in plus. Si nici nu prea sunt sanse sa nu iti mai functioneze o aplicatie, decat daca esti cu cel putin 3-4 versiuni de Android/iOS in urma.

        (Citează)

    • @dam167, eu zic să nu te mai chinui, unii oameni pur și simplu nu înțeleg importanța unui sistem de operare up-to-date, indiferent dacă e mobile sau desktop. Ce-i drept, nu mulți sunt cei pentru care securitatea și privacy-ul chiar contează :)

        (Citează)

  6. Aia cu salariile minime si maxime e o non problema, de la un nivel in sus oricum nu primesc toti banii sub forma de salariu, de cele mai multe ori e vorba de bonusuri, actiuni etc.

      (Citează)

    • De fapt legea spune altceva. Nu trebuie sa spui ce salarii au angajatii din firma ta, dar atunci cand scoti un post la concurs este obligat sa publici nivelul salarial pe care esti dispus sa il oferi pentru o persoana pe acea pozitie.

      Adica sa spunem ca un magazin scoate la concurs un pentru o editor photo. Ei vor trebui sa spuna de la inceput cat sunt dispusi sa plateasca pentru un angajat pe aceasta pozitie. Iar sumele vor trebui sa fie cat de cat realiste:
      – daca minimul este prea jos, s-ar putea sa nu reusesti sa atragi oameni destul de pregatiti;
      – daca in schimb pui o suma maxima foarte mare si iti vine un om pregatit, aceasta nu va accepta sa lucreze pe un salariu mai mic pentru ca deja stie cat esti tu dispus sa platesti.

        (Citează)

  7. pahomi:
    Am primit și eu update-ul pe S10. Nu mă așteptam să mai primesc update-uri la aproape 3 ani de la lansare.

    Chiar Android 12, nu? Nu doar update de securitate.

      (Citează)

  8. Cabluri USB cu afișaj de putere găsiți și la noi. Eu mi-am luat de pe eMag două modele diferite, ambele de la Baseus. Căutați după „Baseus Digital Display”.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus