un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Sondaje recente: PNL scade la jumătate, pregătiți-vă de AUR la putere

28 Jan 2022  ·

GÂNDURI  ·

42 comentarii

Iată rezultatele unui sondaj INSCOP de zilele trecute care arată foarte bine cum se schimbă intenția de vot în România:

Și mai importantă este evoluția intenției de vot în ultimul an, după cum se vede în graficul de mai jos:

 

PNL a scăzut de la 39,4% în aprilie 2020 la 16,6% în ianuarie 2022. Când au ajuns la putere, prin octombrie 2020? Aveau 34% atunci. Scandalul cu USR le-a dat fatalitatea. Florin Cîțu, marele ofticos care s-a crezut buricul pământului, și-a îngropat partidul.

PSD a crescut vreo 10%. Asta nu mă miră pentru că în perioade de criză mereu înflorește socialismul, că promite oamenilor ceea ce vor să audă. Problema este, cum s-a văzut și cu marele program de guvernare al lui Dragnea promis pentru 2016, este să le pui în practică. Dar na, ceva în plus pe la ajutoare și salarii și pensii și au mereu voturi.

USR a scăzut de la un maxim de 16% la 12,5%. Acesta este nucleul dur al partidului, probabil sub 10% nu pot ajunge. Au dezamăgit mulți oameni atunci când au ieșit de la putere. Așa cum am zis și eu atunci, eu i-am votat ca să intre în troaca de porci, ca să se bată acolo în mizerie (adică la putere și în Parlament și în Guvern) pentru mine, nu să se retragă la primele semne că urmează o luptă. Nu mă încântă că au rămas ei curați, câtă vreme mie nu mi-au reprezentat deloc interesele și nici n-au dat altora ocazia să vadă că se pot face lucruri bune în România, ceea ce la următoarele alegeri poate le-ar fi adus și mai multe voturi.

(Rezultatele se potrivesc și cu un sondaj Avantgarde din decembrie, apropo.)

 

USR a rămas să protesteze pe Facebook. Pun acolo mesaje dure și infografice colorate, iar Cioloș își exprimă des indignarea pe diverse teme. Și nu le merge foarte bine pentru că tot pe Facebook activează și cei din AUR și o fac mult, mult mai bine pentru atras voturi. Uitați-vă în sondaje, AUR a crescut constant, adăugând câte un punct procentual în fiecare lună. Fură votanți de la PNL și de la PSD și cresc, fiind acum a doua forță politică din România.

Nu mă credeți? Uitați-vă la mesajul de mai jos. Cioloș zice ceva, scoate 5,6K like-uri. Un comentariu de-al lui George Simion la postarea sa primește și mai multe like-uri.

Asta-i bătaie pe Facebook acum, dar în 2024 la urne o să fie trist. Părerea mea este că extremismul AUR va crește în România în perioada următoare. A fost un fenomen prezent în toată Europa în anii anteriori. Partide de acest gen au ajuns forțoase în Franța, Italia, Austria, Germania, Polonia și alte țări. Au fost importante câțiva ani, apoi oamenii au descoperit că este foarte ușor să promiți că vor avea câinii covrigi în coadă, dar să faci ceva și în practică este mult mai greu. În unele țări au rămas chiar la putere, folosind trucurile clasice de găsit un dușman extern care îți vrea răul (cum a încercat și Dragnea la noi) șamd.

USR stagnează. PNL va ajunge probabil la același nivel. Alina Gorghiu și alții ca ea de asta vor să dea țeapa acum, este ultima șansă. Așteptați-vă apoi la un 2024 și patru ani după aceea în care vom trăi prost, cu o țară dezbinată și parcă sub asalt precum în perioada Dragnea. Gândește-te dacă poți la relaxare sau îmbunătățire personală sau un business propriu sau carieră când subiectele zilei sunt noi legi pentru furat sau corupție sau demagogie maximă. Poate în 2028 se va schimba ceva, dar poate continuăm la fel.

Nu vă pierdeți speranța. Prin 2032, când ieșiți la pensie, poate va fi mai bine, poate va fi o țară precum am fi putut avea încă de prin 2010. Asta, desigur, dacă mai (ne) țin NATO și UE până atunci.

    42 comentarii

  1. AUR nu va ajunge la putere. Nici măcar PSD-ul in perioada lui de glorie nu a avut singur 50%, iar alianță nu cred ca face cineva cu AUR.
    Eu unul in acest moment sunt la categoria nehotărât sau indiferent, depinde de context.

      (Citează)

    • Aia cu “indiferent” ajută maxim.

        (Citează)

    • Sondajul INSCOP e echivalent cu hîrtia folostă de la WC.

        (Citează)

    • USR ar putea să le tragă preșul de sub picioare AURiștilor declarându-se pentru unirea cu Moldova. Nu i-ar afecta cu nimic pe USRiști că oricum o unire o să aibă loc când vrea NATO și UE nu când latră niște partide dar le ia o mare parte din legitimitate AURului. Ăia câți mai sunt oameni normali la cap în AUR o să aibă o alternativă și în AUR rămân doar șoșocii nepastilați suficient.

        (Citează)

    • @nea_caisa: 😄😄 Tu crezi ca romanii în majoritatea lor vor unirea cu Moldova??Și Băsescu era cu Basarabia în gură și unde a ajuns? 😄😄
      Nu, USR ar creste dacă s-ar poziționa anticertificat, antirestrictii și anticovid, pentru ca de aia a crescut AUR!!
      Daca ați scoate capul din bula si ați avea și un pic de curaj ați vedea ca pandemia este o problema eminamente politica și o mare minciuna.
      PS. Nu voi vota AUR, exclus, dar ma bucur ca au fost și niște nebuni care sa spună ca “împăratul e gol”.

        (Citează)

    • Că pe români îi doare în coor de unire e bine știut. Faza e că AUR = Alianța pentru Unirea Românilor și de acolo se trage baza lor (dacă mai ții minte pe Simion la mitinguri în Moldova) .
      Până la alegeri se fâsâie covidu și rămân fără subiect de gargară și de aia dacă rămân și fără unire pot să plece acasă. Nu mai au nici un gol de acoperit.
      PS: nu confunda incompetența și prostia în masurile anti covid (mare parte copiate fără creier din alte țări) cu minciuna intenționată sau cine știe ce conspirație . Dacă asta crezi atunci AUR s-ar putea totuși să fie mai bun pentru tine. Indiferent de cât de prost e administrată pandemia ea totuși există și USR nu o s-o ia pe urma lui șoșoacă pentru câteva voturi (așa sper cel puțin).

        (Citează)

    • @nea_caisa decord cu tine in principiu, doar ca asa cum șoșoaca reprezintă o extremă și usr este cealaltă extremă. Pandemia a plecat de la o problemă medicală de o gravitate maxim medie si a fost dusă la nivel de catastrofa planetară de o clasă politică coruptă si o mass-media isterică .
      Revenind la subiect: USR este o extrema si extremele nu-mi plac.

        (Citează)

  2. Daca nu era clar, eu sunt nitzelush extremist, dar cei de la AUR imi sunt mai antipatici decat PSD sau PNL. Un camp de cartofi e mai bun pentru tara decat toti membrii AUR adunati.

    Orientarea mea este de extremist elitist, intelectul si inteligenta trebuie sa conduca, chiar si cu masuri radicale pe termen scurt pentru a obtine binele general pe termen lung. AUR sunt extremisti nationalistisi si n-au habar unde sa se indrepte si ce sa faca.

    Exemple de masuri simple:
    – terminat Cernavoda de urgenta, integrand tampeniile alea de micro-reactoare pe locurile 4 si 5 daca se poate, ca sa fie si americanii fericiti
    – dat afara tot personalul CNAIR, inlocuit cu studenti din ultimul an de la UTCB, UT Cluj si cum s-o numi cea din Brasov
    – dezincriminat prostitutia pe PFA
    – dezincriminat cultivarea, prelucrarea, comercializarea de marihuana
    – salvat padurile, arme automate pentru padurari si drone armate de la americani
    #gaelex #presedinte

    Ciolos este un mic securist, nu ajungea altfel comisar la UE. Daca nu crezi, du-te sa aplici la un post pentru job la UE, esti respins desi faci testele foarte bine spre perfect. Nici nu primesti feedback cum trebuia sa fie corect dupa mintea lor de idioti, este un mare secret si confidential.

    Si foarte dubios cum a ajuns un neica nimeni de Ciolos cu bruma aia de sustinatori din PLUS sa dicteze in USR.

    Cand ministerul de externe s-a uitat peste absolventii de REI, si-au selectat pe mediocrul anului si pe cea mai urata colega. Cei doi nici macar engleza nu stiau ca lumea, dar aveau originile care trebuie si pile sanatoase.

    Nu cred ca ai cititori de 65 de ani acum ca sa iti poata iesi la pensie in 2032.

      (Citează)

  3. Pregătiți-vă bagajul pentru emigrare (ca Prințesa Urbană, care a realizat că viața e prea scurtă pentru sacrificii idioate). Stingem lumina și gata. Poporul ăsta nu are vindecare.

      (Citează)

  4. Oh, no! Anyway…

      (Citează)

  5. Ideologia AUR a fost din totdeauna la putere, în sensul că ideile lor au bântuit mereu mințile oamenilor aflați în diverse partide politice și la butoane.
    Eu mă bucur că au reușit să închege un partid politic și să între în parlament, la urma urmei vorbim de voința electoratului care nu tolerează la infinit dualitatea discursului politic și vrea lucrurile promise, nu explicații jenante.

      (Citează)

    • O scrii ca si cum AUR ar face efectiv ceva din ce promite. Pana acum au promis lucruri populisto-extremiste si au reusit sa faca doar scandal ieftin. Sper ca la atat sa se rezume reusitele lor.

        (Citează)

    • Nu, AUR încă nu a ajuns în poziția de a se face râs complet.
      De-aia e ACUM pe val.

        (Citează)

  6. Deea:
    Pregătiți-vă bagajul pentru emigrare (ca Prințesa Urbană, care a realizat că viața e prea scurtă pentru sacrificii idioate). Stingem lumina și gata. Poporul ăsta nu are vindecare.

    +1

      (Citează)

  7. Pe mine usr nu m-a dezamagit, trebuiau sa se retraga din alianta de la prima demitere a propriului ministru.
    De curiozitate Radu, daca te-a dezamagit usr-ul, acum cu cine votezi?
    La fel si cei care au votat cu pnl, cu cine voteaza acum?

      (Citează)

    • Noi ne gandim sa nu mai votam(dar sa si emigram). Cei de la usr o sa ramana mereu pe la 10-15%. sunt incapabili sa inteleaga ce se intampla/cum functioneaza Romania. Ei mereu stiu mai bine, au dreptate.

        (Citează)

    • “Cei de la usr o sa ramana mereu pe la 10-15%. sunt incapabili sa inteleaga ce se intampla/cum functioneaza Romania”

      Asta e un basm. Inteleg Iohannis, Ciolacu, Citu sau Simion (niste genii pline de inteligenta si empatie, nu?) ce se intampla si cum functioneaza Romania, iar “retardatii” aia de la USR, nu.

      USR e blocat extrem de dur la mantinela, sa nu cumva sa creasca. In primul rand mediatic. Se varsa tone de “chestii” asupra lor, in timp ce li se taie cu grija posibilitatea de a isi trimite mesajele spre electorat. Asta a inceput din mai 2019, “ai batrani” au reactionat puternic dupa “socul” de la europarlamentare.

      Cel mai simplu si banal exemplu care imi vine la indemana.

      De cateva saptamani, pe Digi24 ruleaza stiri despre incalzirea in Timisoara. Cat e de frig in case, cum tremura bolnavii care sunt la tratamente oncologice si asa mai departe. La 2-3 zile, pac, alta stire. Cutremurator. Fara niciun context, fara nimic.

      Realitatea aratand cam asa: Primaria Timisoara (aia condusa de USR-istul ala neamt) e complet inglodata in datorii istorice si face eforturi uriasa sa pastreze cumva contractele pentru incalzirea orasului, chiar si la valori reduse. De exemplu: primaria plateste lunar o rata lunara de 1,7 milioane de lei din datoria de 51,5 milioane pe care Primăria o are către EON, 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐠𝐚𝐳𝐮𝐥 𝐜𝐨𝐧𝐬𝐮𝐦𝐚𝐭 î𝐧 𝟐𝟎𝟏𝟒. COLTERM nu a plătit gazul către EON, iar primăria (sub conducerea liberalului Robu) a garantat contractul dintre COLTERM si EON, dar a refuzat ulterior sa faca orice plata. EON a dat în judecată Primăria și în 2019 a câștigat definitiv.

      Ei, despre asta nu se vorbeste la Digi24. Normal. Acolo lucreaza niste baieti platiti bine ca sa fie sigur ca USR nu va trece in veci de 15% in alegeri, sa nu fie “deranj”. Si pot sa bag mana in foc ca aia de la USR inteleg situatia foarte bine, ca nu sunt retardati. Doar ca nu prea au munitie sa iasa din incercuire. Canalele de comunicare facebook sunt insuficiente (informatiile de mai sus le-am preluat direct de pe pagina de facebook a primarului Dominin Fritz, nu din media)

        (Citează)

    • Vezi Silicon?
      Asta e greseala, inca te mai uiti la pnl 24. Pardon digi24.

        (Citează)

    • @silicon_v: Lumea spune că în Timișoara trebuiau plătite și niște certificate verzi, iar amenda pentru neplată se adună la datoriile Colterm – deci mai e și aia. Ideea cu termoficarea e așa: în toată țara sunt probleme, doar că numai vestul n-are bani, cărbune sau gaz din cauza administrației anterioare. Așa o fi, n-au muniție, dar nici vreun plan coerent de viitor. Indiferent de ce spune digi24, mă gândesc că cetățenii au ales USR ca să se miște ceva, nu să se plângă alții că e greu.

      Dar până acolo îmi spun oameni că s-a cam blocat activitatea în primărie – nu mai ies autorizații, avize, nu se țin audiențe etc. – și nu știu dacă mai e vina altora aici.

        (Citează)

  8. Dacă asta vrea boborul semianalfabet.Vrem nu vrem au drept de vot .

      (Citează)

  9. “USR a scăzut de la un maxim de 16% la 12,5%. Acesta este nucleul dur al partidului, probabil sub 10% nu pot ajunge. Au dezamăgit mulți oameni atunci când au ieșit de la putere”

    USR o luase masiv la vale din august 2021, cand inca era la guvernare. La inceput de septembrie erau deja sub 10% (ei au iesit de la guvernare pe 6 septembrie, ne era fizic timp ca evenimentul asta sa afecteze scorului sondajului din septembrie).

    Motivele erau evidente: Desi era in guvern, USR nu putea sa livreze ce promisese in campanie (eliminare pensii speciale, desfiintare SIIJ, alegeri pentru primari in doua tururi, refacere legi justitie, chestii). Mai rau pentru nucleu dur USR: USR era calcat cu bocancul pe fata de PNL/UDMR/Iohannis din ce in ce mai des: initiativele lor legislative erau folosite ca hartie igienica, proiectele dubioase PNL/UDMR erau trecute peste capul lor (vezi PNDL3), iar ministri le erau doborati ca popicele.

    De abia scoaterea lor de la guvernare (ca despre asta vorbim, Iohannis batuse palma cu Ciolacu inca din vara, soarta le era stabilita) le-a asigurat cat de cat “supravietuirea”. Din septembrie si pana acum au crescut incet, dar in continuu, pana la 12,5%.

      (Citează)

    • Eu nu sunt sigur că promisiunile celor de la USR se pot realiza – iar de aici înțeleg că fie ne mint, fie nu se pricep. Nu știu ce presupune (legislativ) eliminarea pensiilor speciale, dar dacă te lovești de beneficiarii acelor pensii pe drum s-ar putea să se înfunde, nu? Adică atunci când vrei să faci ceva ce deranjează pe unii ar trebui să ai niște pârghii care să funcționeze, altfel sunt doar promisiuni.

      Nu urmăresc promisiunile ce țin de domenii la care nu mă pricep, dar unde mă pricep cei din USR vorbeau de obicei prostii – adică lucruri care nu vor putea fi puse în practică în contextul legislativ și economic actual. Ba chiar l-am întrebat direct pe un domn cum vrea să pună în practică niște măsuri, iar el mi-a trimis un link cu ceva clip despre Dragnea.

      Din Timișoara îmi spun oameni că nici măcar organigrama primăriei nu au modificat-o legal. Poate intențiile au fost nobile, dar degeaba ai scos o nouă organigramă care a fost suspendată, iar oamenii nu știu ce au de făcut.

      Pentru mine ce zice USR (în general) sună a propagandă, chiar dacă ei susțin că ar crede în ceea ce spun.

        (Citează)

  10. Sa le multumim domnilor de la pnl, in special lui iohanis. Sa nu-i uitam nici p-aia de la usr, care s-au nascut sperante si-au murit in mizerie. Ca d-aia arata sondaju ala asa. Din cauza lor. Cat despre aliante, orice e posibil. Foamea de putere/bani e mai mare ca orice altceva.
    Orice alianta e posibila. Doar sa ne uitam oleaca in urma : psd+pd, pnl+psd. Si astea dupa ce isi declarau ura reciproc peste tot. Si zbang, cand le-a mirosit banutu…..si-au incarligat cozile imediat. Ptr binele nostru, evident.

      (Citează)

  11. Sa ne pregatim pentru un nou moment 2000 Iliescu vs. Vadim…
    La PNL nu stiu cat a fost de vina Citu (sau Cazzo, cum ii zic prietenii :) ) dar, o parte din vina o poarta si dl. Presedinte. Pentru ca, din ce-mi aduc aminte el a insistat cu Citu…
    Ii doresc PNL-ului sa aiba aceeasi soarta ca si PNTCD-ul.
    Nu ar strica sa ramana 3 partide: PSD / USR / AUR (desi, despre ultimul poate ar fi bine sa se duca si el dupa PNTCD).

    Totusi, ca in orice alt aspect, noi suntem cu cativa ani in urma fata de vest. In vest au inceput “nationalistii” sa fie mai vocali si sa aiba tractiune cu 5-6 ani in urma.
    In vest au inceput sa renunte la masuri de protectie, chiar si la certificatul verde, noi de-abia acum incepem sa facem mai mult tam-tam cu el…

      (Citează)

  12. Altfel spus, nu ne mai facem bine. #ayaye

      (Citează)

  13. De vină sînteți voi.

      (Citează)

  14. AUR nu va ajunge niciodata la guvernare, sunt niste latrai care capteaza electoratul nationalist, ex. PRM care PRM n-a avut niciodata sanse reale sa nimic.

    Ca si pana acum jocurile politice vor fi facute de PNL, PSD si UDMR. Restul sunt trecatori, pe termen lung.

    Problema este ca indiferent cine vine la putere, agenda este mereu aceeasi: cum sa ma imbogatesc “eu” (ministru/parlamentar/premier/sef de stat) cat mai repede si cat mai consistent sa pot trai pana la adanci batraneti in Monaco/Bahamas/insert_name_here. Iar asta cu orice pret: privatizari, defrisari, spagi de la colosi internationali, contracte super paguboase pe banii statului etc. Subminarea economiei nationale este doar o unealta pentru ei.

    Problemele tarii sunt si vor fi mereu cel mult pe planul secund.
    Asa ca nu va faceti iluzii, suntem fiecare pe carca lui.

      (Citează)

  15. In ultimii 2 ani partidele de dreapta au reusit sa isi dea cu stangul in dreptul, cu PNL-ul in prim plan:

    1. PLN si USR nu au reusit sa se inteleaga la guvernare.
    2. PNL cu noua (veche) coalitie cu PSD.
    3. Nicusor Dan la capitala. Lumea nu uita ca in spatele lui tot PNL-USR au fost.

    Din pacate alti jucatori de dreapta nu prea avem si PSD -ul si-a recuperat din electoratul pierdut iar AUR i-a atras pe toti cei care au crezut in promisiunile PNL-USR dar nu erau votati din nucleul dur al acelor doua partide.

    USR nu are pe ce baza sa creaca, nu a facut nimic notabil de la iesirea de la guvernare (moment in care, de asemenea, au pierdut voturi).

    Despre PNL nu mai e nevoie sa zic nimic, am ajuns in punctul in care mai bine as vota PSD decat PNL (desi nu am votat niciodata PSD pana acum).

      (Citează)

  16. pregătiți-vă de AUR la putere

    Doamne ajută, țoc-țoc!

      (Citează)

  17. As vrea sa ii transmit ceva d-lui Iohannis: îmi vreau inapoi cele doua voturi de încredere pe care i le-am dat!
    Penele=Pesede=Aur.
    Abia aștept alegerile!

      (Citează)

  18. Finally, the news we deserve!

      (Citează)

  19. Radu, am mai zis-o si o mai zic: esti un om foarte pe faza, vorbesti pertinent despre f multe lucruri, dar politica nu e atu-ul tau..
    1. AUR. Nu neg in contextul pandemic potentialul lor de a deveni #2, dar e suspect ce mult a scazut PSD de la approx 40%. F probabil membri PSD instruiti sa raspunda AUR.
    AUR este creatia lui Johannis si a fost folosit ca sa ocupe nisa anti-partide vechi si deci sa dea in USR.
    Nu poate ajunge la guvernare pentru ca nu pot face 50%. Dar PSD-ul cu UDMR si ce-o mai ramane dintr-un PNL explodat in Stanga si Dreapta, poate face 50+. Nu are nevoie sa se incurce cu AUR. Deci win-win pentru Ciolacu, Firea, Iohannis, Voiculescu & Co. PSD la putere din 2024, KWI pensie linistita (sau PM?)

    2. USR. Nu au scazut pt ca au pierdut guvernarea. Era oricum deja pierduta si fara bravada din Sept. Nu stiu de ce se mai vorbeste de iesirea USR de la guvernare ca de un act unilateral, atata timp cat acum stim ca PSD si KWI au avut un deal.
    Pe langa asta, USR s-ar fi erodat si la putere, pt ca:
    a) orice scor de peste 15% al lor nu contine doar hardcore. Ci si oameni care i-au votat cu asteptari sa rezolve RO in 1 an. Si care dezerteaza imediat apoi.
    b) tocati in sange si facuti chiftele de 90% din mass-media cumparata de PSD-PNL

      (Citează)

  20. Mai nou PNL ul &Co te LASĂ IN CĂRUȚ , dacă ai ceva de comentat.

    Sa ma uit de niște carucioare pana nu dispar.

      (Citează)

  21. Nu vă mai încărcați de pesimism și negativism că nu ajută și veți lua decizii proaste.

      (Citează)

  22. Sa ne uitam pe o harta si sa desenam o linie imaginara pe la vestul urmatoarelor tari:
    Polonia, ungaria, slovenia, croatia. Toate anti UE si Nato, bastioane de influenta ale moscovei.
    La est de linia asta stau ucraina (pe cale de rezolvare), romania (se rezolva cu putin aur si multa coruptie), serbia (sora geamana a rusiei), bulgaria, macedonia, BiH, kosovo, albania (astea 5 se rezolva intr-un trimestru mai ales ca, cu exceptia bulgariei, celelalte se bucura de statutul de tari prin indulgenta si indiferenta occidentului). Ce mai ramane? Balticele.
    Intr-un weekend se rezolva, no biggie.
    Asa ca buffer cu lumea civilizata devin Germania si Austria, ambele fief economic si de influenta europeana al Rusiei de multi ani.
    Cortina se reface. De data asta din termopan.

    Deci welcome aur, lights out usr!

    Restul lumii civilizate va privi cu atemtie si ingrijorare. Si va deplange…

      (Citează)

  23. EGO:
    @nea_caisa: 😄😄 Tu crezi ca romanii în majoritatea lor vor unirea cu Moldova??Și Băsescu era cu Basarabia în gură și unde a ajuns? 😄😄

    Băsescu i-a propus lui Voronin unirea și el (Voronin) să fie președintele României dodoloațe, dar acesta din urmă nu a vrut. Așa că nu mai măcăni aiurea.

      (Citează)

  24. valentinul: Ce amuzant este ca vii cu disclaimere sa nu fii catalogat/judecat ce grup.
    După ce treci prin boală ți se cam schimbă perspectiva, tabără anti restricții o să tot crească.

    pentru 60.000&counting s-a schimbat radical perspectiva!

      (Citează)

  25. Mi se pare ca totuși 5.6mil de oameni morți la nivel mondial se încadrează totuși la catastrofa planetara. Dacă nu asta, care e limita atunci?

    EGO:
    Pandemia a plecat de la o problemă medicală de o gravitate maxim medie si a fost dusă la nivel de catastrofa planetară de o clasă politică coruptă si o mass-media isterică .
    Revenind la subiect: USR este o extrema si extremele nu-mi plac.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus