un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ce filme bune trebuie să apară în prima jumătate a lui 2022

7 Jan 2022  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

24 comentarii

Prin filme bune mă refer la filme spectaculoase, de văzut mai degrabă la cinematograf pe ecran mare și cu popcorn în mână. Majoritatea celor de mai jos nu vor lua vreun Oscar.

Am pus cu font mai mare filmele despre care eu cred că ar trebui văzute la cinematograf, pe ecran cât Piața Constituției și cu sunet pe o mie de canale. Toate datele pot fi schimbate, desigur, având în vedere valurile de covid.

THE 355 (7 ianuarie)

Ceva de acțiune, un fel de Misiune Imposibilă, dar cu o echipă formată integral din femei. Un Charlie’s Angels mai serios. Îmi place mult de Jessica Chastain, care-i actrița principală, deci mă interesează.

THE KING’S DAUGHTER (21 ianuarie)

Poate fi bazaconie. Regele Ludovic al 16-lea vrea să fie nemuritor, așa că fura esența vieții unei sirene, dar fiica sa îi descoperă secretul. Pare o poveste fantastică ce-ar putea fi bună.

Ce m-a atras este distribuția: Pierce Brosnan, William Hurt, Benjamin Walker și Kaya Scodelario.

MOONFALL (4 februarie)

Din lună iese ceva extraterestru nasol, dar vreo 3 astronauți vor salva planeta.

Trailerul îți cam arată întreg filmul, de fapt, dar pare genul de văzut la cinematograf, fiind o producție asemănătoare cu Independence Day ca amploare.

DEATH ON THE NILE (11 februarie)

Un film polițist. Hercule Poirot, în timpul unei croaziere pe Nil, are de rezolvat o crimă. Kenneth Branagh și Gal Gadot în rolurile principale.

UNCHARTED (18 februarie)

Făcut după celebra serie de jocuri pe care sper să o jucați, acum că vine și pe PC, filmul este cum Tom Holland și Mark Wahlberg căutând comori vechi.

Trailerul îți cam arată întreg filmul. Abia aștept să-l văd.

THE BATMAN (4 martie)

Vedem ce-o ieși. Trailerele nu m-au convins că Robert Pattison are față de miliardar devenit super-erou, dar na…

Mi se pare asemănător ca ton cu filmele cu Christian Bale. Poate le iese la fel de bine, cine știe.

OPERATION FORTUNE (18 martie)

Acțiune și comedie, cu Jason Statham, Hugh Grant și Aubrey Plaza. Actori buni, adică, plus Guy Ritchie regizon. Un agent secret trebuie să recruteze un actor celebru pentru o misiune crucială, deci par ingrediente bune pentru un film lejer.

Trailerul arată bine:

THE LOST CITY (25 martie)

O comedie cu Sandra Bullock, Brad Pitt și Daniel Radcliffe și Channing Tatum. O scriitoare de romane siropoase chiar se găsește într-o situație precum în cărțile ei.

Ar putea fi un nou Giuvaierul Nilului sau altceva ce rămâne “clasic”. Vom vedea cât de bine este făcut.

FANTASTIC BEASTS: THE SECRETS OF DUMBLEDORE (15 aprilie)

N-am văzut nici un film din această serie. Nu știu de ce, că în rest sunt fan Harry Potter. Poate fac cu Matilda un maraton până apare acesta.

THE NORTHMAN (22 aprilie)

Ar putea fi interesant. Un “epic revenge thriller” despre un prinț viking care își răzbună tatăl.

Distribuția mă atrage: Alexander Skarsgard, pe care mulți îl știu din True Blood, dar eu din Generation Kill, Anya Taylor-Joy (Queen’s Gambit), Willem Dafoe, Nicole Kidman.

DOCTOR STRANGE IN THE MULTIVERSE OF MADNESS (6 mai)

Partea a doua din seria Dr Strange. Trailerul n-a dat multe de înțeles despre povestea propriu-zisă a filmului, dar na… e un film Marvel, toate sunt în general similare.

TOP GUN: MAVERICK (27 mai)

Amânat vreo doi ani, Top Gun ar putea fi lansat oficial în mai.

JURASSIC WORLD: DOMINION (10 iunie)

Dinozauri!

Se face și un nou Scream, deși credeam că stilul slasher de filme a dispărut, plus Sonic the Hedgehog 2, Bob’s Burgers filmul, Lightyear și altele.

Care sunt cele 3 filme care vă entuziasmează cel mai mult?

Ce filme vă interesează? (alegeți maxim 3):

(vedeți direct rezultatele)

Loading ... Loading ...

    24 comentarii

  1. Uncharted – deoarece am jucat jocul pe PS3, SERIA 1,2,3

      (Citează)

  2. Cu Fantastic Beasts nu prea ai ce maraton sa faci, ca sunt doar 2 aparute pana acum. Dar sunt mișto.

      (Citează)

  3. Aștept Uncharted și Death on the Nile.

      (Citează)

  4. Moonfall, probabil ptr efecte speciale. Si batman ptr ca vreau sa vad cum se descurca vampiru slabanog in rolul asta.
    Oricum toate par filme ptr copii. Mi-e dor de-un thriller/politist etc simplu, fara brizbrizuri, dar care sa te tina cu sufletu la gura. Sau o comedie buna.
    P. S un film fain, simplu si care te tine in priza este Bac Nord. Sau Stronghold in traducere. Frantuzesc, din 2020.

      (Citează)

  5. Nu pot vota in poll. Astept Uncharted ,Fantastic Beasts si Doctor Strange.

    Pe Robert Pattinson chiar nu-l vad in rolul de Batman. In opinia mea, cel mai bun actor pt seria Batman a fost Christian Bale.

    LE: Am putut vota dupa inca un refresh

      (Citează)

  6. Cred că și The Northman ar trebui văzut la cinema, dacă va fi măcar jumătate din cât a fost seria Vikings la TV. Am ales un top 3, dar voi merge la cinema pentru cât mai multe filme. Sunt cel mai curios de The Batman. Cred că va fi filmul care va face lumea să uite că actorul l-a jucat pe vampirul sclipicios.

      (Citează)

    • Se vede treaba ca nu prea ai mai vazut filme cu Robert Pattison :D Omul are ceva talent, a mai luat probabil niste lectii de actorie. Recomand The Devil All the Time. Personal nu prea imi plac actorii astia care initial incep ca modele apoi fac tranzitia inspre filme pentru simplul fapt ca dau bine pe sticla :))))

        (Citează)

  7. Eram pe cale să te întreb ce ai avut cu Thor 4 si Black Panther: Wakanda Forever, dar pe urmă am sesizat că era vorba de filmele din prima jumătate a anului :D
    Revenind on-topic, poate şi Morbius ar merita un loc pe lista asta, iar la şi altele (adică pentru cei care au copii sau au momente în care au minte de copii) ar intra Sonic the Hedgehog 2, Lightyear şi Minions: The Rise of Gru (chiar dacă e anunţat pe 1 iulie).
    Cât despre consoarte, deja la mine în casă se plânge şi suspină pentru Downtown Abbey: A New Era şi Legally Blonde 3

      (Citează)

  8. Care este faza cu Batman? Vrea sa se bata cu Spiderman la numărul de refaceri?

      (Citează)

    • nu e refacere, pentru ca nu va fi un origin story din ce au anuntat.

      Benzile desenate apar din anii 30-40 in fiecare saptamana sau luna; se fac animatii in serie sau lung-metraj, e normal sa apara si filme din cand in cand – nu e ca si cum au aceeasi actiune chiar daca au acelasi personaj. Generatiile se mai schimba, si vad ca aici vor sa prinda publicul Twilight care a mai crescut. Bine si Robert Pattinson a evoluat mult ca actor de la rolul vampirului care l-a lansat.

      pe acelasi temei poti intreba la ce atatea James Bonduri :)

        (Citează)

  9. aceleasi ciorbe reincalzite. E ok sa fie si astea dar nu mai apare un film memorabil, o idee noua de scenariu sau macar o abordare noua a ideilor vechi. Din trailere parca am inteles tot filmul si parca mai sunt zeci pe aceleasi tipar( batman sau orice supererou / salvarea pamantului de invazia extraterestilor sau de cometa /dinozauri / comedii super usoare/ fiul care isi razbuna tatal)
    Desigur, m-am uitat si eu la marvel , au fost OK dar daca ma gandesc la ce filme mi-au placut cred ca as zice chestii gen Nasul, Gladiatorul, Beautiful Mind, Avatar, Blade, Revenant si aproape toate de la Tarantino.

      (Citează)

  10. inca nu pot sa il vad pe Tom Holland in rolul lui Drake.. poate dupa film imi schimb parerea.
    Are fata de copil, iar Drake e mid 30’s in toate jocurile..

      (Citează)

    • Vezi doamne joaca un Nathan Drake aflat la inceputuri. Ce ma frustreaza pe mine e faptul ca nu au facut mai intai un Uncharted cu Nathan Fillion avand in vedere ca s-ar fi pliat mult mai bine pe rolul asta si omul are 50 de ani, deci fereastra de oportunitate se inchide.

        (Citează)

  11. Eu aștept să apară și Morbius: https://www.youtube.com/watch?v=oZ6iiRrz1SY

      (Citează)

  12. Mențiune specială de serial: sezonul 6 din Peaky Blinders. Ultimul. Din păcate…

      (Citează)

  13. Tot. Vreau sa vad tot. Doar sa ne lase pandemia și Alice sa mergem la cinema 😁

      (Citează)

  14. O sa vad Batman, de curiozitate numai, sa vad daca au facut ceva diferit. Si Operation Fortune, ca sa ma distrez.

    Fantastic Beasts, am vazut primul film din serie si nu as putea sa-ti spun ce se intampla in el (bine, aici exagerez) si de ce ar trebui sa-ti pese (aici nu exagerez). Si l-am vazut de 2 ori.

    Despre 355 si orice imi miroase oricat de putin a woke, praful si ruina asupra lor.

      (Citează)

  15. Nu am citit inca toata lista https://variety.com/lists/most-anticipated-films-2022/
    dar in watchlist imdb mi-am pus deja:
    Operation Fortune
    The King’s Daughter
    The Lost City
    Bineinteles, si Scream, Moonfall, Uncharted.

      (Citează)

  16. Alexander Skarsgård a fost si un bunicel Tarzan, dar ma mir ca nu ai pomenit si de
    THE STAND..

    Lista putea continua si cu Kingsman, Morbius etc

    Toate-s promitatoare..

      (Citează)

  17. N:
    Se vede treaba ca nu prea ai mai vazut filme cu Robert Pattison :D Omul are ceva talent, a mai luat probabil niste lectii de actorie. Recomand The Devil All the Time. Personal nu prea imi plac actorii astia care initial incep ca modele apoi fac tranzitia inspre filme pentru simplul fapt ca dau bine pe sticla :))))

    Ai dreptate, am câteva filme cu el în listă. Știu că poate mai mult, pentru că l-am văzut în filme bune după seria Amurg. Sunt mulți care au spus că filmul o să fie slab pentru că e Pattinson în film. Eu chiar cred că va fi bun, dar nu vreau să am așteptări mari ca să nu fiu dezamăgit.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus