un blog de Radu Dumitru

Uitați-vă și pe canalul meu de YouTube! Un subscribe ajută enorm.

Permisele de conducere se trimit prin Poștă și durează 5-15 zile

20 Dec 2021  ·

AUTO  ·

15 comentarii

Update: a sosit în 3 zile prin Poștă! Nu mă așteptam să fie atât de rapidă livrarea. Depus pe 30 decembrie, permisul nou a fost emis pe 31 decembrie, l-am primit acasă luni, pe 3 ianuarie, practic prima zi lucrătoare după weekend și revelion.

Sunt în proces de preschimbare a permisului auto. Mi-a expirat în noiembrie, dar de fapt valabilitatea se prelungește automat pe perioada stării de alertă și încă 90 de zile după aceea – iar noi încă suntem în stare de alertă.

Altceva este important: pe site-ul DRPCIV scrie că permisele se trimit acum prin poștă la adresa dorită de posesor. Treaba asta durează între 5 și 15 zile, probabil după cum merge poștalionul și cât de puternici sunt caii respectivi. Dacă poștașul nu vă găsește acasă, permisul se întoarce la DRPCIV. La depunerea actelor vi se dă adeverință doveditoare că aveți permis, în caz de preschimbare, valabilă 15 zile.

Luați aspectul acesta în calcul. Eu, de exemplu, voi depune actele în ianuarie din acest motiv, că în perioada de sărbători risc să nu fiu de găsit de poștaș. Oare ce se întâmplă cu un permis întors la DRPCIV? Este acolo într-un teanc mare și ne ducem să răscolim în el? După câte zile poți merge să-l cauți? Ce faci până atunci?

I-am dat însă vestea aceasta rea cu Poșta unui domn care urma să plece din țară. Credea că va primi permisul pe loc, cum se făcea înainte de pandemie. A aflat că… nu.

Nu știu cum va rezolva. Pe site nu scrie de vreo eliberare de urgență. Nu scrie nici că livrarea prin poștă ar fi opțională, ci este data în exprimarea lor dubioasă birocratică drept singura variantă.

De asemenea, eu am plătit online taxa de eliberare a permisului, 89 de lei. Nu mai este punct de plată la DRPCIV. Se poate plăti cu cardul direct pe site-ul lor sau prin ghiseul.ro și alte variante, dar să fie cu minim 24 de ore înainte de a merge cu actele, ca să nu fie vreo surpriză cu identificarea. Problema este că eu am plătit-o zilele trecute, înainte să decid că abia în ianuarie voi depune actele. Sper să mai fie valabilă plata și atunci. Dacă nu, pierd 89 de lei și fac încă una.

149 de lei a costat fișa medicală, apropo. Se cunoaște că sunt faimos. Medicii mi-au dat apt de condus aproape fără să se uite la mine, deci concluzionez că mă cunoșteau deja de pe net.

Vorbesc, apropo, de serviciul permise pentru București și Ilfov. Haideți să stăm câteva secunde și să ne gândim la faptul că durează 5-15 zile livrarea unui permis din București în București. Și atenție că înăuntru se intră doar cu dovada vaccinării sau test negativ (link), deci nu puteți depune actele altfel.

  15 comentarii

 1. Dureaza 5-15 zile cu tot cu producerea efectiva a permisului, care probabil ia si ea cateva zile.
  Eu l-am facut vara trecuta, a venit dupa vreo saptamana, cu scandal la posta pentru ca gigelul care se ocupa de blocul meu a considerat ca nu merita sa urce cu liftul pentru atata lucru, si mi-a lasat aviz la cutie.

    (Citează)

  • Sorin, sincer nici nu cred ca postasul aduce plicul cu el in cazul asta. Atat la carnet cat si la alte recomandate nu primesc decat avizare si ridicare de la OP.

     (Citează)

 2. E o hartie pe un perete acolo la DRPCIV Bucuresti: Carnetele intoarse inapoi se iau de la ghiseul 14, cel de informatii care nu e marcat de fapt ca fiind de informatii.

  Plata de 89 de lei nu are termen de expirare, din cate am observat. Daca va creste suma, atunci cred ca expira.

    (Citează)

 3. Eu mi-am schimbat permisul in martie si am avut de ales, livrare prin posta sau ridicare personala. Pentru ca la fel, plecam din tara am ales sa il ridic a2a zi.
  Cred ca se poate si in aceeasi zi daca ai o programare dimineata, cel putin asa mi-a zis cel de la ghiseu, daca aveam o programare dimineata as fi putut sa il ridic in aceeasi zi dupa ora 16:00.

    (Citează)

 4. L-am schimbat eu la sfarsitul lunii Noiembrie. Joi dimineata am fost sa fac poza, vineri dupa masa aveam awb pentru posta. Miercuri il aveam deja. Bucuresti

    (Citează)

 5. La Iasi costa 55 lei.

    (Citează)

 6. Mai exista Posta? :-))) Am crezut ca s-au auto-canibalizat…

    (Citează)

 7. la ce clinică ai făcut fișa? caut și eu tot prin sectorul 3.
  mulțumesc!

    (Citează)

 8. nu stiu cum e la preschimbare dar saptamana trecuta eu am primit permisul la 3-4 zile dupa promovarea traseului. a venit aviz si l-am ridicat de la posta. alti amici care au luat in aceeasi zi(luni) l-au primit toti pana joi. Nu in Bucuresti dar ma gandesc ca se misca la fel in toata tara.

  5-15 zile este o marja mare pe care si-au luat-o ei probabil ca sa nu fie injurati.

  teoretic se trimite prin prioripost, direct la usa. practic, de multe ori le este lene sa urce si iti lasa aviz in posta.

    (Citează)

 9. Salutare, noiembrie 2020, venit prin posta in 2-3 zile.

    (Citează)

 10. Am reinnoit permisul recent, pe 23 noiembrie am fost la DRPCIV Bacau, iar pe 25 la ora 11 m-a sunat postasul sa cobor dupa permis. Totul a mers excelent, fix cum nu ma asteptam sa fie.

  Nu prea am treaba cu posta, asa ca am fost surprins ca postasul avea nr de la DRPCIV special pentru a ma suna, fara sa lase notificare in posta, etc.

    (Citează)

 11. Boris:
  Sorin, sincer nici nu cred ca postasul aduce plicul cu el in cazul asta. Atat la carnet cat si la alte recomandate nu primesc decat avizare si ridicare de la OP.

  In 15 ani din care 7 de home office, postasul nu s-a aratat vederii nici macar o data, doar lasat avizul de recomandata la cutie si byebye. Trebuia sa ma deplasez eu 2km pana la oficiul postal cu nerabdarea unui pusti care desface cadoul de craciun dar si cu dezgustul firesc fata de serviciile postei rromane.

  Ei, ce sa vezi, acum o luna am luat o categorie noua de permis. Azi am luat examenul, in a 3a zi ma suna la interfon…Postasul!
  Cu noul meu carnet.
  Soc si groaza!
  Nu stiu ce m-a impresionat mai tare, intrarea in posesia noului permis sau intalnirea de gradul IiI cu acest Sasquatch enigmatic al serviciilor postale de secol XVIII.

  Deci 5 zile sunt acoperitoare. In 48-96h ajunge, no worries.

    (Citează)

 12. Mi-am schimbat permisul in Mai 2021 și a venit in 3 zile. In Timisoara, poștașul a sunat sa ma anunțe ca mi-a ajuns permisul. Nu știu dacă e la fel și in Bucuresti.

  Atât fisa medicală cât si taxa pentru permis vor fi valabile.

    (Citează)

 13. Așa era și până acum. Vine poștașul și pe semnătură ți-l dă, altfel, dacă nu ești acasă o să îl cauți tu pe el.

    (Citează)

 14. Depus actele pt. preschimbare Luni ,ridicat Miercuri cu aviz, de la posta.

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus