un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 8 noiembrie 2021

8 Nov 2021  ·

ȘTIRI  ·

17 comentarii

 

DJI Mavic 3:

    17 comentarii

  1. TSMC ar trebui sa intarzie putin livrarile de chipuri catre Apple si sa se concetreze pe oferitul de raspunsuri, sa vedem apoi daca se lamuresc sau mai apar intrebari.

      (Citează)

    • Tu asa ai face, nu? Daca la firma ta ai avea un control din partea SUA, ai alege sa iti incalci angajamentul fata de cel mai mare client, doar ca sa le arati cat de smecher esti?

      TSMC nu-si permite sa faca figuri din mai multe considerente:
      1. Economic: Apple lucreaza cu ei pentru ca sunt cei mai buni si nu i-au dezamagit pana acum. Dar daca le intarzie livrarile, Samsung abia asteapta sa le ia locul in productia de chipseturi.
      Sau de ce nu chiar divizia Intel Foundry care este in cautare de clienti.

      2. Tehnologic: procesoarele ARM se bazeaza pe patente detinute de SUA. Fara acordul lor nu poti sa mai produci aproape nimic si in maxim 2-3 ani devii irelevant pe piata.

      3. Politic si militar: navele americane care navigheaza prin Stramtoarea Taiwan sunt principalul mijloc de desurajare a Chinei, care altfel probabil ca ar impune un embargou in jurul Taiwan-ului. Asadar intreaga tara are nevoie de americani ca sa ii ajute sa-si pastreze independenta.

        (Citează)

    • corect, independenta, de aia au de raspuns la intrebari. frumos. noroc ca n-au petrol.

        (Citează)

    • unii au termen de asteptare de luni altii cauta clienti, oare de ce.

      amuzanta asta cu intel foundry. Imi explici ce ar putea sa faca intel pentru apple?

      Ce fabs are intel compatibile cu procesoarele apple din orice device?

        (Citează)

    • Ai ignorat toate explicatiile si te-ai legat de un singur cuvant.

      – Taiwan: Va rugam sa ne ajutati sa ne pastram independenta fata de China.
      – SUA: In regula, va ajutam sa va inarmati si deasemenea pastram in zona cateva nave de razboi ca sa ne asiguram ca nimeni nu va blocheaza rutele comerciale.
      – Taiwan: Va rugam sa ne dati acces in continuare la tehnologia voastra ca sa putem produce cele mai avansate microcipuri din lume.
      – SUA: In regula, va ajutam si aici, dar vrem sa stim cui veti vinde aceste microcipuri. Nu am vrea sa le vindeti rivalilor de care ne rugati sa va aparam.
      – Taiwan/TMSC: Sigur, nu este nicio problema.

      – Teniescu, nemernicii de americani, noroc ca Taiwan nu are petrol. Ce independenta este asta in care trebuie sa raportezi ceva? Mai bine ii lasa sa devina o regiune administrativa a RPC precum Hong Kong.

        (Citează)

    • @alxzen, TSMC sunt cei mai buni momentan, dar Samsung sunt in spatele lor la distanta foarte mica. Normal ca Apple alege sa lucreze cu partenerul traditional, dar daca acestia le-ar crea probleme, pentru urmatoarea generatie de procesoare s-ar orienta catre alt producator.

      Intel Foundry se pregateste sa investeasca cel putin 20 de miliarde de dolari in doua fabrici situate pe teritoriul SUA. Sunt sustinuti de Ministerul Apararii care vrea ca tara sa devina independenta de producatorii din Asia.
      Asta, coroborat cu faptul ca Nvidia cel mai probabil va cumpara ARM, arata ca SUA ar putea pe viitor sa controleze dezvoltarea procesoarelor pe aceasta arhitectura.

        (Citează)

  2. Asus si-a lansat magazin oficial in care vinde produse la preturi mai mari decat la parteneri. Nu inteleg care este logica in spatele acestor lansari.

      (Citează)

  3. Genialul si mult mediatizatul Elon Musk intreaba pe twitter daca sa isi plateasca taxele…

      (Citează)

  4. Eu asta cu taxele si Musk chir nu o inteleg.

    Un exemplu concret acum fix un an am cumparat actiuni de 10k$. Dupa un an valoarea lor la zi e de 100k$, deci profit teoretic de 90k$, dar eu inca nu am incasat nici un ban pe ele.
    -Pot pastra actiunile si poate se mentin la acel nivel, sau cresc, sau scad.
    -Daca azi profitul e 90k$ se asteapta careva sa-mi platesc taxe pe castigul inca nerealizat? (10% din 90k$ = 9k$). Sa continuam cu logica asta (eu zic gresita) si spun ca platesc maine cei 9k$ din taxe. Dupa alte x luni, imi vand toate actiunile si incasez doar 30k$ (am nevoie de bani si a venit o noua pandemie). Deci profit curat de 20k$ – la care ar trebui sa platesc taxe doar de 2k$ fata de aia 9k$ platiti. Imi da statul inapoi diferenta de taxe, eventual si cu dobanda ?

      (Citează)

    • Nu platesti impozitul in momentul in care incasezi bani pe actiuni?

        (Citează)

    • Este un curent în care se încearcă impozitarea averii nu neapărat impozitarea venitului, in special pt miliardari. Exemplul dat de tine (și norma in majoritatea țărilor) este impozitarea venitului.
      O excepție ar fi Elveția (sau unele cantoane) unde am înțeles că e un impozit de 0.3% din avere.
      Daca are sens sau nu este o discuție mai largă.

        (Citează)

    • @Ariel, are ceva logica parte cu plata unui impozit pe avere. Asta ar opri oarecum acumularea de capital in mainile unui grup restrans de oameni de afaceri si ar duce la o piata mult mai dinamica. Companiile listate la bursa nu ar mai merge doar pe extindere, ar fi obligate sa declare si profit din care sa plateasca dividende actionarilor (pentru a-si permite impozitele).
      Si nu am mai ajunge la aberatii precum in cazul Tesla care are o capitalizare de 1222 miliarde la o cifra de afaceri de doar 31 de miliarde.

        (Citează)

  5. declaram deschisa saptamana Fake Friday.

      (Citează)

  6. Apropo de Garanția la produsele Google cumpărate în UE: https://support.google.com/product-documentation/answer/11052805?hl=en-GB

      (Citează)

  7. La eTBM doar au crescut pretul taiat. Preturile sunt cele “normale” …

      (Citează)

  8. Musk va ieși în câștig. Plătește taxele aferente vânzării, le cumpără înapoi mai ieftin și îi mai rămâne și ceva de semințe. Va câștiga statul și va pierde investitorul de rând. Probabil utilizator/votant pe twitter :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus