un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Participați gratuit la Microsoft Tech Day – conferința anuală despre aplicații cloud și AI

19 Nov 2021  ·

PUBLICITATE, TEHNOLOGIE  ·

Spune-ți părerea

Microsoft organizează Tech Day 2021 pe 24 și 25 noiembrie. Conferința are loc online și înscrierea este gratuită pe site-ul oficial. Știu că subiecte uzuale despre Microsoft sunt legate de Windows sau Surface, dar compania este unul dintre cei mai mari jucători în tot ce ține de servicii cloud și inteligență artificială și foarte bine plasată pentru a domina această piață și în viitor. Dacă lucrați în astfel de domenii, ar trebui să asistați la Tech Day și sesiunile tehnice și studiile de caz ale experților adunați acolo.

Ziua 1 se concentrează pe aplicații cloud-native, inteligentă artificială și big data. În agendă sunt incluse sesiuni precum Analytics pentru Microsoft Azure, end-to-end machine learning, un studiu de caz privind recunoașterea de obiecte cu Azure Percept sau cum să folosești analiză de text și voce în aplicații, o tehnologie numită Conversational AI.

Mă uitam acum că sesiunea despre recunoașterea de obiecte este ținută de Radu Orghidan, care are un doctorat în Computer Vision de la Universitatea din Girona, pentru că străinii studiază și astfel de lucruri în adâncime (pun intended), un Executive MBA de la Universitatea din Hull, este vicepreședinte la Endava și co-fondator în 2 startup-uri.

A doua zi, 25 noiembrie, este despre platforma end-to-end de dezvoltare de aplicații. Printre speakeri este și cineva de la UiPath care va vorbi despre suita lor de automatizări. Eu cred că UiPath este de viitor (culmea, deși chiar Microsoft îi este concurent în domeniul RPA) și implementarea de astfel de tehnologii va fi ceva tot mai cerut în anii următori inclusiv în țara noastră. Dacă aș fi acum la început de drum în programare, aș încerca să învăț suita lor de automatizări și cum se implementează în diverse domenii.

Tot în a doua zi este o sesiune despre startup-uri, tehnologie și inovație. Unul dintre vorbitori este de la Footprints for Retail, un startup românesc care folosește algoritmi AI pentru analiza spațiilor comerciale de vânzare și cum pot fi crescute vânzările când știi ce vor oamenii și cum se mișcă ei. Alt vorbitor este de la XVision, alt startup care propune o soluție AI pentru analiza radiografiilor, ceva în zona smart healthcare cum i se zice acum.

Endava (Secure Application Development), Zitec (Crafting compact, efficient & secure container images) și alții vor prezenta de asemenea în ziua 2.

Știți ce mi-a plăcut cel mai mult citind agenda și profilul vorbitorilor? Că toți sunt români și toți au mulți ani de experiență în astfel de tehnologii și domenii și lucrează pentru companii care le folosesc aici în România.. Mă bucur că și țara noastră ajunge la un astfel de nivel.

Acum ceva vreme am dat 10 bilete la conferința Big Data Week și s-au terminat toate în primele ore de când am anunțat asta, deci știu că am printre cititori și mulți programatori sau pasionați de astfel de tehnologii. Acum nu am nimic de dat, înregistrarea și participarea la Microsoft Tech Day sunt gratuite, așa că luați-vă “biletul” de aici. Și da, Tech Day durează 2 zile :P

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus