un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Am operaționalizat noul iPad Mini

1 Oct 2021  ·

TEHNOLOGIE  ·

23 comentarii

Cum s-ar zice în această perioadă… Iată un unboxing, dacă vreți să vedeți așa ceva. Primele impresii sunt bune, tableta este mică și ușoară, exact ce-mi doream. iPadOS are niște buguri, am resetat-o de vreo 3 ori ca să scap de ele. Are și niște limitări ciudate, cu care nu eram obișnuit de pe Android. Google are widget-uri proaste pentru propriile programe. Cu stylusul nu poți declanșa și gestul de Home, deci nu-l poți folosi ca deget peste tot.

Sunt însă și multe părți bune: este mică, performantă, sunet excelent, autonomie bună, face ce-mi doream eu să facă. Amuzant că încă n-au apărut la vânzare decât două huse, alb și negru. Credeam că astea vin odată cu tabletele, nu după 6 săptămâni.

Susține-mă cu un Subscribe:

    23 comentarii

  1. Ca de obicei, un produs Apple gandit bine sa dea chix la cele mai simple chestii.

      (Citează)

  2. Tocmai, widget-urile de la Google sunt mai bine desenate, de fapt UI / UX este impus de Apple și arată mult mai bine față de cele care există pe Android.

    Vine update-ul care a rezolvat toate bug-urile în iPadOS 15.1 (am testat în Beta 2).

      (Citează)

    • Nu e vorba de desenat. De exemplu, vreau un widget care să-mi arate ultimele 5-6 emailuri primite.

      Gmail nu are unul. Are doar widgeturi cu butoane de “new email” sau “search emails”.

      Widget cu cele mai recente emailuri are programul oficial Mail, în care poți importa Gmail, nu-i bai, dar nu face push, ci fetch, așa că se actualizează mai greu.

      Pe calendar, widgetul Google este mai prost decât cel Apple, care arată mai eficient agenda pe următoarele zile.

        (Citează)

  3. am un ipad pro 2017 parca, merge struna.
    despre un android nu cred ca as fi putut zice la fel.
    am ios 15 pe el, pe android de cati ani nu mai aveam updateuri?

    stylusul e degeaba, bani aruncati.

      (Citează)

  4. Apropo de grija unui “inteligent” pentru produsele Apple si pentru modul in care Apple “isi bate joc” de clientii sai (l-am citat pe “inteligent” dintr-una din multiplele sale postari anti-Apple, care a postat de fapt si acum primul, ca la haterism impotriva Apple e greu de depasit) …. deci am un iPad Air primul model (2013), merge este adevarat nu foarte repede, dar il pot folosi fara probleme pentru browsing, mici joculete, citit carti, bateria inca tine foarte bine. Am primit update de securitate acum vreo 2 saptamani (iOS 12.5.5). As vrea sa imi arate oricine un produs pe baza de Android care primeste vreun update dupa 8 ani.

      (Citează)

    • De curiozitate am pornit Nexus-ul meu 7 2013. Încă merge, aplicațiile se actualizează. E adevărat că ultima actualizare de sistem a fost în 2016, dar funcționează.

        (Citează)

    • Pe tablete Apple este mult mai bun, nu e vreo discuție în acest sens.

      Gaelex:
      De curiozitate am pornit Nexus-ul meu 7 2013. Încă merge, aplicațiile se actualizează. E adevărat că ultima actualizare de sistem a fost în 2016, dar funcționează.

      Nu știi niciodată unde apar problemele. Unele aplicații vor cere Android 10 sau ceva așa.

        (Citează)

  5. iPadOS are niște buguri, am resetat-o de vreo 3 ori ca să scap de ele.

    Trebuie să recunosc că m-ai făcut curios, poți să detaliezi te rog de ce a trebuit sa o restart-ezi de 3 ori?

      (Citează)

    • Cum naiba să fie posibil asa ceva??? Bug-uri, restart??? Pe un produs Apple de ultima generație. Nu am pățit în viata mea asa ceva. Si am avut Iphone 1 si Ipad 1. Bine,am renunțat la Apple după ce s-a virusat Macbook-ul. Da, da, s-a virusat! De atunci, acum vreo 4-5 ani, nu am vrut sa mai aud de ei. Si acum, asa ceva?

        (Citează)

    • La un moment dat nu mai puteam face swipe pe ecranele principale. Mergea prin meniuri, dar nu pe ecranele principale, ceea ce înseamnă că nu puteam nici comuta între ele.

      Noroc că “slide to power off” a mers :))

      Bug cunoscut, probabil rezolvat deja cu 15.0.1, dar l-am resetat.

      Altădată a rămas ceva agățat în memorie. iPad-ul era convins că de 19 ore citesc același site, îmi arăta în statistici screen time on de 19 ore.

      A treia oară: aveam o pictogramă moartă. Nu putea fi ștearsă, nu apărea opțiuni, nu avea nici măcar iconiță, ci era doar forma de pictogramă pe alb. Probabil ceva program rămas agățat.

        (Citează)

    • Eh, nimic grav :P Am întrebat pentru că folosesc iOS si iPadOS 15 încă de la primul Developer Beta, și nu am avut nicio problemă care să necesite restartarea telefonului/tabletei până acum, dar e adevărat că nu am trecut cu niciunul prin tot procesul de configurare de la zero, unde mai pot apărea “glitch-uri” de genul.

        (Citează)

  6. Să îl folosești cu plăcere și să îți fie util. La capitolul tabletă, ai făcut cea mai bună alegere. Am un iPad air din 2014 și merge ca în prima zi. Updatat la iPadOS 15.

      (Citează)

  7. Despre asta era vorba, “inteligentule”.

    Gaelex:
    E adevărat că ultima actualizare de sistem a fost în 2016,

      (Citează)

    • Poate nu are nevoie de altele, a fost corectat tot și nu stă nimeni să atace Android 6.

      Oricum încurci borcanele, Apple este stăpân și pe soft și pe hardware in timp ce Android este la liber iar Google nu controlează ce fac producătorii.

        (Citează)

    • Google nu controlează ce fac producătorii nici măcar pentru propriile device-uri, fiind vorba de Nexus aici, că e amărât și nu își permite…

        (Citează)

  8. Mi-am luat o chinezărie de pe amazon.de cu €100. Se pișă pe ultima tabletă apple, pentru că face ceea ce-mi trebuie mie, așa cum trebuie, fără să se blocheze nici măcar odată. Android 11.
    E drept că nu are husă de €500, dar no, e bună ș-aia de €10.
    N-are stylus, că n-am nevoie. Nu fac proiecte în AutoCAD pe tabletă.

      (Citează)

    • De aia au murit tabletele pe Android. Toți și-au luat prostii din alea ieftine importate de Allview și Evolio de la chinezi, apoi n-au făcut nimic cu ele pentru că totul mergea prost și au tras concluzia că tabletele sunt proaste în general.

      În același timp, Apple și-a controlat bine hardware-ul și software-ul și vinde în draci tablete de o mie de dolari.

        (Citează)

  9. Gaelex: Poate nu are nevoie de altele, a fost corectat tot și nu stă nimeni să atace Android 6.

    Cu afirmatia asta te intreci pe tine insuti, “inteligentule”. Nu incurc deloc borcanele si sunt total de acord cu faptul ca Apple controleaza tot in produsele lor, software+hardware si ca Google nu are control deplin in ceea ce priveste producatorii, dar totusi, Nexus-ul este un produs care are software direct de la Google, linia Nexus fiind precursoarea liniei Pixel. Ai ales un exemplu foarte nefericit pentru tine.

      (Citează)

  10. Gaelex:
    De curiozitate am pornit Nexus-ul meu 7 2013. Încă merge, aplicațiile se actualizează. E adevărat că ultima actualizare de sistem a fost în 2016, dar funcționează.

    tableta aia a fost legendara . Si acum plang dupa ea

      (Citează)

    • Eu încă o folosesc din când în când și, într-adevăr, plâng de fiecare dată, pentru că a ajuns să se miște ca ochiul mortului.

        (Citează)

  11. Salut, daca vrei un client de email cu widget-uri faine îți sugerez să încerci SparkMail.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus