un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 4 octombrie 2021

4 Oct 2021  ·

ȘTIRI  ·

16 comentarii

    16 comentarii

  1. Off topic, loteria aia cu vaccinatii a avut cea mai proasta organizare si implementare.

    Rezultatele nu au fost afisate de ieri pe niciunul dintre cele 3 site-uri indicate in regulament.

    Iar tragerea in sine a fost un numar aleator pentru premiul cel mare, restul de 80 de premii mai mici fiind numerele consecutive dupa acel prim numar mare castigator.

    Aceasta tragere semi aleatoare nu fost indicata in regulamentul de participare.

    Frumos, romanesc.

      (Citează)

    • Ba a fost specificat procesul de alegere al câștigătorilor, dar nu ai citit regulametul de pe site-ul oficial. Iar Radu nici nu mi-a publicat comentariul unde îl postasem când s-a înscris el.

        (Citează)

    • Mea culpa, in regulamentul de participare este speficicat ca cei 80 reprezinta numerele consecutive dupa premiul mare:

      La extragerea aferentă fiecărei săptămâni, numărul extras va reprezenta numărul de ordine câștigător al premiului mare al săptămânii, urmând ca ceilalți 80 de câștigători să fie identificați ca fiind următoarele 80 de numere de ordine consecutivă începând cu numărul de ordine imediat următor celui extras ca și câștigător.

      Totusi, factorul aleator si corectitudinea cel putin etica a extragerilor s-au cam dus la vale.

        (Citează)

    • @ red:
      ai puțină lipsă de logică sau nu înțelegi relația (inexistentă) între “consecutive” din cazul înregistrării în discuție, care sunt total aleatoare.

        (Citează)

  2. Pe lângă că Apple nu a mai schimbat prețul unui iPhone de 4 ani, Samsung a crescut prețul în fiecare an, ajungând să coste mai mult decât un iPhone. Samsung, care nici măcar nu au costuri de dezvoltare a sistemului de operare.

    SCAMsung S22 este mai corectă denumirea pentru următorul telefon.

      (Citează)

    • Ca utilizator de Samsung/Nexus/Pixel, OneUI-ul Samsung e cu mult inaintea Android-ului “gol” de pe Pixel-uri, si il prefer oricand.

      Momentan varfurile de gama Samsung au aceeasi perioada de update-uri ca Pixel-urile, plus ca in majoritatea tarilor ai service oficial la ele, care chiar conteaza, destule Pixel-uri sunt cu defecte ce necesita RMA.

      E adevarat ca au crescut preturile telefoanelor Galaxy in ultimii ani, fara vreun fundament economic justificat pentru cumparator, in timp ce s-au scos features de pe telefoane (mufa jack, slot-ul microSD) fara vreo justificare decat ca vor sa platesti mai mult daca vrei extra (casti BT, stocare mai mare -> telefon mai scump).

      In plus, Apple trimite la Samsung specificatiile pentru ecrane, si asta de mai multi ani, cand apare iphone-ul toamna e cel mai bun ecran din lume, apoi in primavara cand apare flagship-ul Samsung, aici e cel mai bun ecran. Si tot asa. Costurile astea trebuie justificate cumva.

        (Citează)

  3. “Samsung, care nici măcar nu au costuri de dezvoltare a sistemului de operare.”

    Mda, de aia în ultima vreme Androidul pur preia multe din chestiile dezvoltate pe OneUI – dezvoltatorii ăia sunt voluntari. Mai revizuiește un pic problema, cred că nu ai idee ce tip de business are fiecare companie din cele două de mai sus.

      (Citează)

  4. ce etic ba boss?
    ALA E REGULAMENTUL CAMPANIEI. CE DUSCA MEA VREI?
    daca nu esti de acord nu participi!
    ti se arata clar ca esti b0usi ca vorbesti prostii, si tot o ti pe a ta.
    eu m am vaccinat la drive through, cine a venit dupa mine bulanos daca eu castig.
    e ETIC? DA

    Red:
    Mea culpa, in regulamentul de participare este speficicat ca cei 80 reprezinta numerele consecutive dupa premiul mare:

    La extragerea aferentă fiecărei săptămâni, numărul extras va reprezenta numărul de ordine câștigător al premiului mare al săptămânii, urmând ca ceilalți 80 de câștigători să fie identificați ca fiind următoarele 80 de numere de ordine consecutivă începând cu numărul de ordine imediat următor celui extras ca și câștigător.

    Totusi, factorul aleator si corectitudinea cel putin etica a extragerilor s-au cam dus la vale.

      (Citează)

  5. Tot la subiectul loteriei vaccinurilor, mai jos lista castigatorilor. La unuii (putini) nu apare numele, aparand in schimb “Lipsa acord publicare date personale”

    https://www.loto.ro/images/upload//Loteria%20de%20vaccinare/rezultate/LV%2003.10.2021.pdf

      (Citează)

    • Ciudat, eu nu am putut sa am inscriu la loterie fara sa bifez si acordul de publicare a datelor personale.

        (Citează)

    • Si SRI participa la loterie, is si ei oameni.

        (Citează)

    • Da, se poate alege daca vrei sa iti apara numele pe site. Eu am ales sa nu. Dar nici nu am castigat. La ce numar mi-a iesit, probabil in universul asta nu am sanse.

        (Citează)

  6. iphone13 nu-i telefonul ala pe care-l cumperi, dar defapt nu-i al tau?

      (Citează)

  7. eBogdan:
    Interesanta venirea AMD la Iasi: https://www.iasi4u.ro/amd-gigantul-american-de-procesoare-face-o-investitie-importanta-in-it-la-iasi/

    Nu as fi de acord cu titlul “Importanta investitie”. Sigur, in infiintare srl, cateva laptopuri sau terminale cu monitor si…. agende si tricouri pentru noii angajati. In rest, chirie, salarii, nu sunt investitie. Nici de multe laptopuri nu e nevoie in multe locuri, ca se lucreaza pe masini virtuale, de acasa. De, atat s-a putut din partea jurnalistului. Sau poate e o investitie asa, metaforic, de incredere in IT-istii ieseni. Atunci da, e importanta.

      (Citează)

  8. Eu m-am inscris cu un numar cu 3 cifre, am inteles ca sunt cam 500.000 inscrisi, deci ca sa am sanse trebuie ca primele 3 bile extrase sa fie 0 …

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus