un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 1 octombrie 2021

1 Oct 2021  ·

TEHNOLOGIE  ·

10 comentarii

22.000 doza 1, 37.000 doza 3 făcute ieri.

    10 comentarii

  1. Legat de masinile electrice (desi am un hibrid si probabil m-as incadra la numere verzi) decat sa dea anunturi de-astea bombastice mai bine ar construi parcari. Ar reconfigura strazi sa le faca cu sens unic pentru a putea organiza parcari si cate alte solutii nu sunt?
    Dar, e mai usor: dam o lege si facem niste numere de inmatriculare verzi si au si ei niste beneficii… Impact 0.

      (Citează)

    • @Andrei, stau într-o zonă în care recent au fost reconfigurate niște străzi, au apărut sensuri unice, d-astea. De ce? Din cauza retardaților care parchează pe unde apucă și care nu-și cumpără locuri de parcare, că ei au doar drepturi.

      Părerea mea: deși poziționarea blocului în care stau este cum nu se poate mai proastă, practic trebuie să ocolesc destul de mult indiferent unde vreau să merg, aia e, #rezist, binele comunității este mai important decât al meu.

      Reacția celorlalți: ce dobitoci, cum să ne pună să ocolim atât? Motiv pentru care se merge pe interzis grupa mare, „că ei locuiesc acolo”…

      Poți tu să faci străzi poleite cu haur, nu o să scoți meltenismul și prostia din nația asta în veci…

        (Citează)

    • Daca nu e plug in si e self charge atunci nu ai de ce sai facilitati, e fix pix self charge-ul.

      PS: eu am un hibrid self charge

        (Citează)

  2. Probabil ca ăia din Oradea și-au dat seama ca nobilitatea înseamnă progres și ca nu e bine sa stai la cheremul companiilor de aviație cu orarul de zbor și îți faci tu niste linii clare, devenind astfel un fel de hub pentru românii care vin si pleacă din țară. Dacă rotul e făcut dupa niște studii și nu e doar o manevră de furat…na inchin si aștept si zbor către Constanța

      (Citează)

    • Poate nu e neaprat o manevra de furat dar asta nu inseamna ca este si sustenabila. Zborurile respective vor fi clar subventionate intr-un fel. Costurile de capital pentru o linie aeriana (fie si de mica anvergura) sunt enorme cu E mare… Cu toata stima pentru ce a realizat Bolojan dar e o miscare proasta, foarte proasta….

        (Citează)

    • O decizie foarte indrazneata si sper sa le iasa. Inteleg si de ce vor sa se indrepte spre tari europene dar personal m-as fi orientat mai mult pe zboruri interne de genul Oradea-Iasi, Oradea-Sibiu si Oradea-Constanta pe langa cel de Bucuresti.

      Sper ca datele pe care le au la dispozitie sa le permita succesul la care spera.

        (Citează)

  3. Orange Romania nu a preluat niciun abonat de la telekom. Cele doua vor merge in continuare in paralel ca doua entitati diferite, Telekom Communications si-a anuntat ieri un CEO, Orange o are CEO pe Ludmila Climoc.
    Nu e acelasi lucru cu ce s-a intamplat intre VDF si UPC. Orange va vinde servicii folosindu-se de infrastructura alora de la telekom.

      (Citează)

    • @CatalinR, ce spui tu, s-a intamplat in trecut (Orange a vandut servicii pe infrastructura Telekom). Dar intre timp Orange a cumparat partea de servicii fixe (adica exact povestea dintre Vodafone si UPC).

      CEO-ul ala de care spui tu se va ocupa doar de divizia mobila (Telekom Romania Mobile Communications), care nu a facut parte din tranzactie.

        (Citează)

  4. Compania respectiva a aparut ca urmare a scaderiii traficului pe aeroportul din Oradea. Conform a ceea ce scria presa acum 2 ani coalitia PSD + UDMR a incercat falimentarea aeroportului si mutarea traficului la Debreczen. Solutia lui Bolojan a fost sa creeze business si sa salveze aeroportul.

    https://www.g4media.ro/situatia-grava-in-oradea-coalitia-psd-udmr-din-consiliul-judetean-acuzata-ca-vrea-falimentarea-aeroportului-oradea-pentru-a-favoriza-aeroportul-maghiar-debrecen.html

      (Citează)

    • Asta-i vrăjeala pentru public. Miza reală a fost că muistul udemere (Alexandru Kiss) care la vremea aia era președinte CJ vroia să radă aeroportul pentru a face o zonă rezidențială.
      Dar vrăjeala cu favorizarea aeroportului din Debrecen a fost fenta pentru public aka ungurii vor Ardealul.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus