un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 24 octombrie 2021

24 Oct 2021  ·

GÂNDURI  ·

12 comentarii

Mamă de 3 copii face un test ADN și descoperă că nu sunt copiii ei. Statul o acuză că i-a furat, că este o impostoare. Ea știa că sunt ai ei. S-a găsit o cauză medicală extrem de rară în care este propriul ei geamăn, are sângele unei persoane și țesuturile altei persoane.

Despre armele cu gloanțe oarbe folosite în filme și cum pot fi ele în continuare periculoase. Asta după ce Alec Baldwin a ucis pe cineva la filmări, folosind o astfel de armă, dar au mai murit și alții în anii anteriori de la arme false.

Luxemburg este prima țară europeană ce legalizează cultivarea și consumul de cannabis. Foarte bine, la mai multe.

Crematoriul din București are mult de muncă. Durează 5 zile de la depunerea cererii până la incinerare în această perioadă. India, cândva exemplu de așa nu, a băgat 1 miliard de doze până acum și are peste 50% din populație vaccinată. Peste 115.000 de angajați din sistemul sanitar au murit în lume din ianuarie 2020 până în mai 2021.

Soldații descriu cum este să-ți explodeze o bombă nucleară în vecinătate. Se folosește cam mult termenul de raze X pe acolo. În realitate este doar lumina puternică ce trece prin țesuturi, că ochii noștri nu văd raze X nici după expunerea la 10 bombe.

Fotografia câștigătoare la Siena Photo Awards 2021 este dură. Considerați-vă avertizați înainte să o deschideți. Ăsta este efectul războiului și al gazelor folosite ilegal împotriva populației. Sunt fotografii bune în toate categoriile concursului.

Un clip filmat cu iPhone 13 Pro. Ce este foarte interesant la el este modul în care fac “efecte speciale” prin metode fizice. Treaba cu fantoma filmată prin folie cu un alt actor m-a dat pe spate, îți trebuie multă imaginație și experiență în cinematografie ca să te gândești la astfel de soluții:

Un cuplu a folosit cenușa lui Charles Manson pentru a-și tatua chipul său pe corp. Pentru că unii oameni sunt foarte ciudați.

Americanii au făcut o listă lungă de vinovați pentru distrugerea navei Bonhomme Richard. Inclusiv amiralul care comanda flota respectivă este considerat vinovat pentru că nu a verificat dacă navele sale sunt în stare bună și echipajele își fac treaba.

Backlog de sute de nave cargo la intrarea în porturile Los Angeles și Long Beach. Încep și eu să cred că vor fi probleme de aprovizionare de BF și Crăciun. Aceleași vapoare trebuie să aducă marfă și spre zona noastră, la o adică.

Washington State și-a concediat antrenorul de fotbal american pentru că a refuzat vaccinarea. Avea salariu de 3,1 milioane de dolari.

O casă foarte mișto, un fel de farmhouse modern cu inspirație japoneză. Cumva au cărat și o piatră de câteva tone pentru a o transforma în chiuvetă:

Ou copt în avocado!

Treabă bine făcută.

Cristale cu uraniu lucind în lumină ultravioletă. Câteva explicații pe aici.

Consilierii PNL s-au înfipt bine în programul Anghel Saligny. Cu ce-i diferit de reportajul Recorder de acum vreo 2 ani despre cum făcea PSD același lucru?

Lana del Rey a lansat un album nou. La fel și Duran Duran.

Chiar foarte bine gândit noul Rivian R1T. Uitați-vă la toate spațiile de depozitare, compresorul de aer integrat și alte funcții puse pe mașină:

Formula 1 diseară, la ora 22, din SUA.

    12 comentarii

  1. Avocado la cuptor e no go pentru mine. Arata doar bine si atat. Am incercat de cateva ori, temperatura inalta ii altereaza gustul.
    Mi s-a spus ca nu am ales avocazii potriviti…nu stiu ce sa zic. Erau copti, cremosi. Cred ca pur si simplu nu se impaca cu gatirea termica.

      (Citează)

  2. Salut, link-ul nu e de la Lana del Ray.

      (Citează)

  3. Probabil aia de au facut “Treaba bine facuta” au trecut prin Luxemburg inainte.
    Asta e semn de civilizatie si responsabilitate sa permiti consumul de droguri?

      (Citează)

  4. E de câteva luni de zile coadă la intrat în porturile americane, cum am zis deja de câteva ori.

      (Citează)

    • 2cauze: lumea are bani si cumpara de toate.
      americanii nu mai produc prea multe, asa ca importa cam de toate.
      nici noi nu suntem departe

        (Citează)

    • Se tiparesc prea multi $ pentru a salavea economia de inevitabil. Doar din 2020 pana acum s-au tiparit mai mult de un sfert din totalul $ aflati in circulatie! Asta se vede in inflatie… Si in RO este exact aceasi situatie… Lumea are putere de cumparare si totul duce in inflaritie… Singuri care au de castigat sunt cei care exporta si produc mai mult decat importa(asta e ecuatia inflatiei). Curand va lovi criza si va fi mult mai rau decat aia din 2008; ma tem sa nu intervina si vreun conflict militar major…

        (Citează)

  5. Pe cand un review la Pixel 6?

    In Franta se vinde cu 650 Euro si primesti cadou o pereche de casti Bose 700 https://store.google.com/fr/category/phones?hl=fr

    “Pour tout achat d’un Google Pixel 6 ou d’un Google Pixel 6 Pro, le dernier casque Bose 700 (d’une valeur de 399.95€) offert”

      (Citează)

    • A scris acum cateva zile (pe 20 sau 21 oct) despre pixel.

        (Citează)

    • Ar fi util un articol despre cum poti cumpara telefonul din Romania folosind eshopwedrop cu transport din Germania si sa primesti si castile de 300 Euro, pe QuickMobile telefonul fara casti este la minim 4.000 lei, cu siguranta e mai ieftin folosind servicii de ehopdrop

        (Citează)

  6. Apropo de video-ul filmat de MKBHD; este filmat cu iPhone 13 Pro / Max, ai observat vreo diferență? 😁

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus