un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 4 august 2021

4 Aug 2021  ·

ȘTIRI  ·

23 comentarii

16% din cei infectați în iulie erau și vaccinați.

Blue Air mi-a făcut surpriza anunțându-mă că zborul din 4 august a fost reprogramat pe 5 august, așa că asta e… mă sacrific și mai stau o zi în Munchen.

    23 comentarii

  1. Halo anunta ca are vocea lui Master Chief din Halo? Poate Waze anunta.

    Deci la 1 din 6 oameni vaccinul nu a functionat complet. Au zis si cu ce exact erau vaccinati?

      (Citează)

    • Radu pentru situatia neplacuta din cauza Blue Air sa stii ca poti folosi serviciile Air Claim – au punct de lucru in aeroportul Otopeni, ei sunt companie care facili­tează obţinerea de despăgubiri pentru pasagerii transportului aerian, i-am folosit cu succes impotriva Wizz Air, au fost listati recent pe BVB si le merge bine, am investit banii recuperati din claim. Bafta!

        (Citează)

    • Gaelex: Deci la 1 din 6 oameni vaccinul nu a functionat complet. Au zis si cu ce exact erau vaccinati?

      Nu, nu inseamna asta. Inseamna ceea ce scrie in text: 16% dintre cei infectati sunt si vaccinati. Deci numai 1 din 6 persoane infectate era si vaccinata, nu una din 6 persoane vaccinate a fost infectata.

        (Citează)

    • Renumele lui Blue Air confirmat cu ocazia a aproape 1 din 2 zboruri este cel de Delay Air.

      De la 30 min, la 3 ore, la 3 zile, la anulare.
      Blue Air e o alegere buna cand esti suficient de flexibil (spre indiferent) cu ora de plecare/sosire. Daca ai de prins conexiuni terestre, navale sau aeriene la destinatie in interval mergand de la cateva ore pana la o jumatate de zi, nu recomand.

      Inafara de incertitudinea orarului, sunt ok, au avioane curate, chiar noi (am zburat recent cu noul 737 Max) si personal destul de eficient si pe alocuri amabil.

      Dar daca orarul de plecare/sosire conteaza mult, atunci as miza pe alternative

        (Citează)

  2. Si cati au murit din aia vaccinati? Exact.

      (Citează)

  3. Aia cu salariati mai putini o fi valabila la altii. La noi daca-i intrebi pa cîțu sau țurcanca, o sa zica ca-s de doua ori mai multi.

      (Citează)

  4. Intrebare, cei de la Blue ti-au oferit vreo compensare pentru zborul amanat, cat sa acopere noaptea de cazare in plus?

      (Citează)

    • Teoretic ar trebui sa ii asigure cazare si masa, plus compensare in functie de distanta.

        (Citează)

    • Compensatia cred ca trebuie sa o ceri tu apoi printr-o cerere. Oricum, intrebarea mea era mai degraba care e practica Blue, daxa chiar ofera cazare sau merg pe burta si asteapta sa depuna pasagerii plangere si sa ii despagubeasca apoi pe cei care chiar s-au plans. Fiind low cost in pragul falimentului nu m-ar mira.

        (Citează)

    • Pai și cazarea trebuie să o ceri tu. Nu am văzut companie care să ofere chestii fără să fie luați la întrebări.
      Despre compensare, eu am avut un schimb lung de mailuri cu United să plătească 600 eur când mi-au amânat zborul. Nu m-aș aștepta la mai puțin de la alții.

        (Citează)

  5. Am pățit la fel luna trecută, tot Blue Air. Mi-au decalat zborul de întoarcere de pe 17 pe 18 Iulie. Noroc că am putut prelungi cazarea cu încă o noapte.

      (Citează)

  6. Pacat ca e vremea urata ca te chemam la o bere aici langa Munchen.

      (Citează)

  7. Deci un site numit PC Garage vinde topoare? Ne intoarcem in anii ’90 in care intr-un “butic” gaseai orice?

      (Citează)

  8. Interesant ar fi de mentionat, din numarul celor vaccinati si infectati cati au ajuns in spital in stare grava / medie si cati au facut forme usoare. La fel, si pentru cei care nu sunt vaccinati cati au ajuns in spital cu forme grave / medii si cati nu…
    Poate se mai aprind cateva beculete cu informatia asta disponibila…

      (Citează)

  9. “Deci la 1 din 6 oameni vaccinul nu a functionat complet. Au zis si cu ce exact erau vaccinati?”

    asta e nimic in materie de inteles aiurea, sa vedeti ce amuzant va fi de explicat netotilor ce inseamna atunci cand numarul celor vaccinati si infectati din spitale va fi comparabil sau chiar mai mare cu numarul celor nevaccinati si infectati

    se intampla deja in Anglia, din cate am citit – la ei procentul de vaccinare e f mare si automat cand creste procentul de vaccinati creste si nr celor vaccinati si infectati din spitale

    doar ca asta e mai greu de inteles, lumea va vedea ca 50% din cei internati sunt vaccinati si 50% sunt nevaccinati, de unde va trage concluzia ca vaccinul nu e bun de nimic

    pt Gaelex: sa zicem ca intr-o tara sunt 5 milioane de vaccinati si 10 milioane de nevaccinati

    sa zicem ca dintre cei vaccinati ajung la spital 10%, deci 0.5 mio; dintre cei nevaccinati, ajung la spital 30%, deci 3 mio

    in spital vei vedea un raport intre vaccinati/ nevaccinati de 1 din 7 (sau 1 la 6), adica 14%, dar eficienta vaccinului este in continuare 90%

    acum sa zicem ca e invers, sunt 10 mio de vaccinati si 5 mio nevaccinati
    vei vedea in spital 1 mio vaccinati si 1.5 mio nevaccinati, deci 40% dintre cei din spital sunt vaccinati

    si totusi eficienta vaccinului ramane 90% in ambele cazuri

    interesant, nu?

      (Citează)

    • Marean: se intampla deja in Anglia, din cate am citit

      Nu cred ca are sanse sa se intample la fel la noi. O data, pentru ca la noi batranii nu sunt la fel de vaccinati ca ai lor, deci grosul celor din spitale tot ei il vor constitui.
      A doua, pentru ca la noi nu se testeaza. Ei au multe infectari raportate pentru ca testeaza tot ce e suspect. La noi, e de asteptat ca cei vaccinati sa nu fie testati si sa duca boala pe picioare sau acasa fara sa spuna nimanui, la fel cum au facut-o multi bolnavi tineri in precedentul val.

        (Citează)

    • probabil ca asa va fi cum zici, dar lumea va citi ce se intampla prin alte parti, deci concluzia tot aia va fi, doar ca ceva mai putin raspandita

      a mai venit si chestia cu rata de raspandire la delta in cazurile vaccinatilor infectati – nici acolo nu s-a inteles cum trebuie – citesc de ex. ca astia de la Casa Alba sunt f nemultumiti de cum a prezentat media chestia asta…

      asa ca viitorul nu suna bine deloc pt vaccinare

        (Citează)

  10. nashu_mare: Nu, nu inseamna asta. Inseamna ceea ce scrie in text: 16% dintre cei infectati sunt si vaccinati. Deci numai 1 din 6 persoane infectate era si vaccinata, nu una din 6 persoane vaccinate a fost infectata.

    bv

      (Citează)

  11. Wallpaper-urile alea de la Pixel sunt făcute de parcă nu trebuie să ai nici un icon pe telefon. Culorile alea și grafica wallpaper-urilor fac greu de distins icon-urile. Deci, mneah…

      (Citează)

  12. Radu!

    Hofbrauhaus e musai de vizitat.

    Catedrala e aproape. Si burgerii de la Hardrock cafe care e si ea aproape, dar asta stii deja :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus