un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Iată o pușcă anti-dronă

8 Jul 2021  ·

TEHNOLOGIE  ·

10 comentarii

Acesta este o pușcă anti-dronă.

 

Multe forțe armate folosesc drone de mici dimensiuni. Americanii au unele pe care un soldat le poate lansa în timp pentru a vedea rapid unde sunt inamicii ascunși după vreun zid sau mașină sau deal. Drona respectivă are o autonomie de câteva minute, transmite video pe distanță scurtă și este chiar dotată cu un mic explozibil, ca să o “sinucizi” în capul unui inamic.

Și apoi sunt drone mai complexe. O ții la 300 de metri altitudine și supraveghezi lupta, transmițând soldaților pe unde să atace. Am lucrat eu cândva cu drone care stăteau la distanță mult mai mare și, cu o cameră cu zoom 35x, eventual și termoviziune, puteau coordona focul de artilerie.

Așa că nu vrei ca dronele să poate fi folosite împotriva ta și nici nu vrei să tragi cu gloanțe în ele, sperând să le nimerești.

Pușca din imagine este produsă de DroneShield. Are 7,3 kg greutate și cam 1,3 metri lungime. Nu distruge dronele ca-n filmele SF, ci emite un semnal care le bruiază comunicația de manevră și video cu operatorul ei, plus GPS-ul. În funcție de cum este configurată, o astfel de dronă va ateriza acolo unde se află sau poate se întoarce cumva la bază, deși fără GPS ar fi mai greu. Bate la 2,5 km.

Nu știu cât de bună este, dar mi s-a părut interesantă ca aspect.

    10 comentarii

  1. pe cand un review? :)

      (Citează)

  2. Foarte tare! E buna in aproprierea aeroporturilor sau punctelor strategice, in special acum cand orice nebun cu 1000 eur in buzunar si timp liber are acces la tehnologie ce poate fi folosita ca o arma doar prin simpla prabusire controlata.

      (Citează)

  3. Ai uitat să zici că avem reducere la ea, pe emag, 15%, cu codul nwradu. :P

      (Citează)

  4. Pai la ce sa mai dai 1000 eu cand obtii acelasi efect aruncand o piatra de vreo 2-300 gr. E mai usor cu piatra sa arunci la tinta decat sa prabuaesti controlat o drona la punct fix, plus ca damage-ul e mai mare cu piatra.

      (Citează)

    • Cătălin Tănase

      09/07/2021 la 9:23 AM

      “…și nici nu vrei să tragi cu gloanțe în ele, sperând să le nimerești”

      Dar tu vrei cu o piatră :)

        (Citează)

  5. Dronele militare decente nu se bazeaza (doar) pe gps, nu dau link ca intru pentru 2 luni in moderare, cauta “inertial navigation system” ca baza de plecare.

      (Citează)

  6. Cand am vazut poza am crezut ca arunca cu o plasa pe drona, ca in desenele animate.

    Pentru aruncat cu semnale radio design-ul este complet imbecil, nu degeaba statiile radar arata cum arata.

      (Citează)

    • Sunt sigur ca cei care au facut design-ul nu prea se pricepeau si de asta e complet imbecil.

      Sper sa iti citeasca comentariul si sa te contacteze urgent sa le explici unde au gresit.

        (Citează)

  7. Cătălin Tănase:
    “…și nici nu vrei să tragi cu gloanțe în ele, sperând să le nimerești”

    Dar tu vrei cu o piatră :)

    Ii dadeam reply lui mihai dobre, care se abera, fara sa aiba habar de drone.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus