un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 31 mai 2021

31 May 2021  ·

ȘTIRI  ·

14 comentarii

În România intră astăzi 1.091.000 de vaccinuri Pfizer. Ieri s-au administrat doar 19.000 de doza întâi.

    14 comentarii

  1. se pare ca nu suntem in grafic cu dorintele guvernantilor, privind nr de vaccininati.
    se dorea un 5 mil pana la 1 iunie, astazi sunt 4.3 mil.

    Nu stiu daca ajugem 6 mil pana la 1 iulie daca nu se face ceva mai serios in acest sens.

      (Citează)

    • Cum sa ajungem la 6 mil pana pe 1 iulie cand noi suntem la 4.3 milioane azi?
      Ca sa vaccinezi un milion pe luna iti trebui 34k noi pe zi (inclusiv weekend, deci real for 40k/zi de lucru). Noi suntem la 20k/zi.

        (Citează)

    • E clar că nu ajungem, trebuie băgat serios în mediul rural pentru asta, dar măsurile de relaxare dau multora impresia că nu mai este nevoie.

        (Citează)

    • Bucurestiul, orasele mari ma indoiesc ca au trecut de 50% vaccinati. Si aici e mult de munca.

        (Citează)

  2. Cred ca se anunta turismul pentru vaccinare, la cate doze sunt venite si cat de putini se duc acum la vaccinare avem surplus mare.

      (Citează)

    • Să știi ca ar putea sa implementeze ceva de genul si sa ceară 30-40 euro pe doză cred ca si așa s-ar găsi lume care sa vina sa se vaccineze din tari verzi si galbene si ar face ceva profit cu vaccinarea plus aia cand vin mai si cheltuie ceva pe aici.
      Momentan vin doar români să se vaccineze ca alții nu pot.

        (Citează)

  3. Gaelex:
    Cred ca se anunta turismul pentru vaccinare, la cate doze sunt venite si cat de putini se duc acum la vaccinare avem surplus mare.

    deja stiu destui care au dat o fuga din europa in ro sa se vaccineze si multi altii care se gandesc la asta.

      (Citează)

    • Este foarte bine asta. Daca nu se vaccineaza romanii din tara, macar cei din afara tarii sa beneficieze de dozele astea. Cu cat sunt mai putini oameni infectati in Europa, cu atat mai bine va fi si pentru noi fiindca riscul ca virusul sa sufere o mutatie importanta va fi mai mic.

        (Citează)

    • Cine nu a facut-o pana acum nu cred ca o sa vina de acum inainte in ro sa se vaccineze. Deja se vede luminita si prin alte tari din UE pentru muritorii de rand.

        (Citează)

    • In Romania in 2019 au fost 2.6 milioane de turisti (neunici si de peste tot, nu doar UE), adica am putea lejer vaccina orice turist nevaccinat care ajunge in tara anul asta (si asta doar cu surplusul de doze actual).
      “Vino in romania, iei gonoree in centru vechi, dar macar pleci vaccinat anti-covid”

        (Citează)

  4. Intr-un oras din Ardeal 30-40K oameni, niciunul din cei cu care am interactionat nu s-a vaccinat. Nici nu prea vor sa se vaccineze. La drive through, acum cateva zile, erau 2-3 masini.
    Cam trist. Poate o loterie a vaccinurilor / obligativitate ar avea mai mult succes 🤷🏻‍♂️

      (Citează)

    • Obligativitatea este foarte dificil de implementat si nimeni nu vrea sa-si asume mitinguri si revolte populare in toata tara.

        (Citează)

  5. Xiaomi e pe val, usor usor o sa acapareze tot.

      (Citează)

  6. Faza e ca legat de acele praguri de vaccinare (pe care nu le mai ajungem) erau corelate alte masuri de relaxare.
    Din ce vad acum, masurile sunt ON, dar pragurile nu sunt atinse, deci cei nevaccinati nu mai au oricum nici o tragere de inima sa se vaccineze. Ca o fac sau nu, ei se vor bucura (sau nu) de relaxare si o vara frumoasa.

    Asta e, ne intoarcem in case in toamna.
    Sau poate avem parte de un deus ex machina si dispare de la sine virusul asta, plictisit si el de o planeta aiurita si handicapata.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus