un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 24 mai 2021

24 May 2021  ·

ȘTIRI  ·

9 comentarii

 

700.000 de doze Pfizer intră astăzi in țară. Ritmul de vaccinare a scăzut la 23.000 de doza 1 administrate ieri.

    9 comentarii

  1. la masini electrice…conteaza ca sunt tot mai multe mildhibrid? adica o pacaleala?

      (Citează)

    • Daca ai fi citit si articolul ai fi vazut ca sunt luate in calcul masinile full hybrid, plugin hybrid si electrice. Cele mai vandute sunt cele full hybrid, in special Toyota. Ceea ce e de inteles avand in vedere infrastructura statiilor de incarcare din tara noastra.

        (Citează)

  2. unde se poate vedea o statistica cu nr total de vaccinati?
    multumesc

      (Citează)

  3. Se pare ca romanii nu sunt prea fascinati de tesla, sub 10 masini vandute, poate nici una.

    Cel putin in Iasi, sunt foarte multe toyote noi hibride, am vazut si cateva lexus-uri.

    Volvo a batut bmw si audi la vanzarile de plugin,

      (Citează)

  4. gabi:
    unde se poate vedea o statistica cu nr total de vaccinati?
    multumesc

    https://datelazi.ro/

      (Citează)

  5. Oricum ai da scroll pe acest site de pe mobil, garantat nimeresti ori “Raspunde” ori “Citeaza”

      (Citează)

  6. Bogdan:
    Daca ai fi citit si articolul ai fi vazut ca sunt luate in calcul masinile full hybrid, plugin hybrid si electrice. Cele mai vandute sunt cele full hybrid, in special Toyota. Ceea ce e de inteles avand in vedere infrastructura statiilor de incarcare din tara noastra.

    Infrastructura e ca oul și găina. Iar între timp nu mai e întrebarea care e primul ca nu mai are importanta: a început competiția. În ceea ce privește hibridul de tip Toyota cred ca este o imbecilitate sa arzi combustibil ca să încarci bateria – tehnica e depășită și hibrid plug în ar trebui sa fie singura soluție de hibrid acceptata.

      (Citează)

    • Cele plugin hibrid merg doar electric sau doar termic, prin urmare sunt utile doar in oras, pecand la drum lung sau orice viteza peste 50km cari vreo 200kg degeaba.

      Cele synergy hibrid (toyota si honda) functioneaza in tandem, scopul fiind ca electricul sa asiste benzinarul la cuplu, iar benzinarul sa asiste electricul la putere.

      UItate la toyota camry 2.5 hibrid are acelasi consum ca un passat 2.0 tdi la drum lung

        (Citează)

    • @Andrei, pentru cati km sunt valabile valorile respective? Adica ma gandesc ca atunci cand se incarca bateria, creste consumul motorului cu ardere interna.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus