un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 9 mai 2021

9 May 2021  ·

GÂNDURI  ·

9 comentarii

Cum a fost decis raidul împotriva lui bin Laden. Reies multe detalii despre operațiune din interviurile cu peste 30 de mari șefi din lanțul de decizie.

Scenarii improbabile care totuși s-au întâmplat și oamenii care au fost pregătiți pentru ele. “I’m also trying to learn to echolocate in case I go blind”

18 din 22 de milioane de comentarii despre neutralitatea internetului erau false. Cumpărate de operatorii telecom ce doreau respingerea legii respective.

Casa lui Bill și Melinda Gates. 7 dormitoare și 24 de băi, pe malul lacului. Bill Gates se întâlnea o dată pe an cu fosta prietenă. Cu acordul nevestei; probabil erau buni prieteni. De asemenea, soții Gates au închiriat o insulă pentru a le da vestea copiilor. În curând sper să apară un nou reality-show, Insula Divorțurilor.

Ce este sarea kosher:

Topirea gheții în Alpi scoate la iveală adăposturi și obiecte din Primul Război Mondial. În curând poate și vreun mamut.

O tânără care a trișat în alegerile pentru Miss Liceu va fi judecată la tribunal. Și exmatriculată. Nasol.

Cum să scoți un șurub ce are capul distrus. Neat trick.

8 mai 1945. Victory in Europe Day. Oarecum legat de asta, pe 9 mai se sărbătorește Ziua Europei.

Indienii fug din țară și duc cu ei infecția. India a înregistrat două zile la rând peste 400.000 de cazuri noi. Unii estimează că milioane se infectează în fiecare zi, iar mii de decese sunt neraportate. Mai este și acest articol tragic despre copiii din India, dar citiți-l doar dacă aveți un stomac de fier.

Ce înseamnă renunțarea la patentele privind vaccinurile covid. Uniunea Europeană încă se gândește dacă face același lucru.

Pizza în tigaie de fontă.

Formula 1 în Spania la ora 16.

    9 comentarii

  1. Observ ca Radu da multe linkuri de pe reddit, dar nu ca divertisment ci intr-o cheie serioasa. Au mai fost si niste statistici sau informatii care s-au dovedit a fi puse din burta de userii reddit, sunt multe lucruri inventate pe acolo.

    Despre pizza in tigaia de fonta: care e treaba? o coace tot in cuptor, tigaia de fonta este o tava in cazul asta. Eu am incercat de cateva ori sa fac pizza in tigaie de fonta, pe aragaz, dar nu mi-a iesit cum trebuie.

      (Citează)

    • Kopa_Kopan:

      Despre pizza in tigaia de fonta: care e treaba? o coace tot in cuptor, tigaia de fonta este o tava in cazul asta.

      Ideea in a folosi tigaia de fonta pentru a face pizza e ca acasa nu poti ajunge la temperatura normala la care functioneaza un cuptor de pizza.

      Dar, avand o tigaie de fonta, o incalzesti goala foarte mult pe aragaz si fiind mult mai groasa decat o tigaie normala o poti duce la temperaturi mult mai inalte si nici nu strici tigaia.

      Apoi, datorita materialului mai gros, retine mai bine caldura si te apropii un pic de efectul dat de un cuptor de pizza.

      Deci da, tigaia de fonta e practic tot o tava de pizza dar care simuleaza un pic mai bine fundul incins al unui cuptor de pizza

        (Citează)

  2. Aia cu surubul e fake. Toate comentariile spun asta.

      (Citează)

  3. Nimic despre concursurile Caselor Județene de Sănătate? Și mizeria aia de invocare GDPR?

      (Citează)

  4. Deeeci, funny story.

    Am citit de dimineata ceva din topicul ala de pe reddit cu scenarii improbabile si exista un post cu un uscator de rufe care era sa ia foc sau a luat foc pt ca evacuarea era blocata cu scame etc

    Azi am spalat rufe si adineauri m-am dus sa le pun la uscator si in timp ce curatam de scame filtrul ala din cuva mi-a venit in cap ce citisem de dimineata, dar am zis ca eu sunt ok pt ca curat de fiecare data etc si oricum sunt si eu un overthinker, mie nu mi se intampla suprize, ok, in afara de comoda de la Ikea care a cazut pt ca nu am prins-o in perete si era sa-mi omoare copilul de 9 luni care a deschis toate sertarele.

    Si in timp ce aspiram pe acolo pe langa cuva am observat un fel de maner in locasul sitei de care nu imi aminteam nimic. Si manerul a deschis usita din dreptul evacuarii de aer de sub ea si am observat ca se poate scoate un ansamblu care cred ca este chiar condensatorul si l-am scos si ce sa vezi, era aproape complet blocat cu scame intarite.
    Pe acolo iese aerul cald din uscator, deci presupun ca despre ala era vorba in postul cu uscatorul care a luat sau era sa ia foc.

    Nu l-am curatat niciodata in 7-8 ani de cand am uscatorul, nici nu imi amintesc sa fi stiut de el, ceea ce e bizar ca de obicei citesc manualele la inceput.

    Deci verificati-va evacuarea la uscatorul de rufe, s-ar putea sa aveti surprize ca mine.

      (Citează)

  5. lrpx: Ideea in a folosi tigaia de fonta pentru a face pizza e ca acasa nu poti ajunge la temperatura normala la care functioneaza un cuptor de pizza.
    Dar, avand o tigaie de fonta, o incalzesti goala foarte mult pe aragaz si fiind mult mai groasa decat o tigaie normala o poti duce la temperaturi mult mai inalte si nici nu strici tigaia.
    Apoi, datorita materialului mai gros, retine mai bine caldura si te apropii un pic de efectul dat de un cuptor de pizza.
    Deci da, tigaia de fonta e practic tot o tava de pizza dar care simuleaza un pic mai bine fundul incins al unui cuptor de pizza

    Numai ca linkul dat de Radu e cu o metoda complet diferita, inclusiv dospirea e in tigaie, intr-o baltoaca de ulei, si rezultatul arata a orice, numai a pizza nu.

      (Citează)

  6. America: 18.000.00 de obiectii false la legea pentru neutralitatea internetului, nici o ancheta penala. Miss liceu si-a furat voturile. Abia chestia asta e penal.

      (Citează)

  7. Sa ma apuc cu o zi inainte sa imi pregatesc pizza pe ntru a doua zi? No,sir.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus