un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 29 aprilie 2021

29 Apr 2021  ·

ȘTIRI  ·

21 comentarii

Astăzi se deschide un centru de vaccinare drive-through în București. Vaccinare cu buletinul, direct din mașină, cu Pfizer. Mă întreb dacă pentru rapel se va organiza tot un drive-through sau îi vor programa pe respectivii oameni la vreun Romexpo sau ceva. Puteți merge cu chestionarul de triaj deja completat, pentru rapiditate.

Încă un clip în care Apple M1 distruge niște Surface Laptop 4, deși lucrează pe baterie:

    21 comentarii

  1. mama, aia cu inmatricularile la RAR… daca nu se si simplifica procesul o sa fie crima si pedeapsa.

      (Citează)

    • Eu nu mai știu cum este la RAR, n-am mai fost de mult. DRPCIV măcar avea parcare mare acolo.

        (Citează)

    • DRPCIV-ul din Pipera era exemplul de Asa NU, au eliminat trotuarul pentru a-si face parcare, daca veneai la DRPCIV pe jos trebuia sa circuli ilegal pe strada printre masini.
      https://www.google.com/maps/@44.4826862,26.1074002,3a,41.5y,287.76h,90.72t/data=!3m6!1e1!3m4!1sxYiOLMWGfGIt93yE4ovITQ!2e0!7i13312!8i6656

        (Citează)

    • Fix la asta ma gândeam :))
      Ultima data am făcut înmatricularea cu o firma specializata, din lipsa de timp. Dacă se muta la RAR cred ca o sa devin client fidel.

        (Citează)

    • Nu cred ca lipsa trotuarelor era o problema atat de mare la un centru de inmatriculari auto. In primul rand majoritatea se duc acolo direct cu masina.
      Iar daca te duci pe jos, ai un trotuar destul de mare pe partea cealalta si ultima data cand am trecut pe acolo stiu ca era trecere de pietoni chiar in fata la DRPCIV.

        (Citează)

    • @Andrei, o sa zic ca te haituiesc si hateuiesc dar, pe cuvantul meu ca nu pot sa inteleg cum o persoana normala la cap poate sa considere ca asa ceva este firesc: https://imgur.com/a/UBZZ3Gn si asta in fata la cel mai mare centru de politie rutiere.
      Cat de mult urasti pietonii si sa iubesti masinile?

        (Citează)

    • @Boris, nu iubesc neaparat masinile. Spun doar ca prioritatea pentru un centru de inmatriculari auto este sa ofere cat mai multe locuri de parcare pentru cei peste 90%-95% care se duc cu masina acolo.
      Da, intradevar mai sunt cativa care se duc pe jos, dar numarul lor este destul de redus.

      Poate acum daca se muta inmatricularile la RAR o sa fie mai mica aglomeratia si o sa poata sa taie din gardul DRPCIV ca sa faca trotuarul. Sunt curios cum o sa decurga cu aglomeratie de pe Calea Grivitei. Acolo este trotuar destul de mare, dar nu sunt locuri de parcare pentru masini. O sa fie o distractie maxima.

        (Citează)

  2. la centrul drive through proaspat deschis in Bucuresti este coada de dimineata, asa am citit pe stiri

    asta cam contrazice naratiunea cum ca lumea care a vrut sa se vaccineze s-a vaccinat deja

    parerea mea e alta, si anume ca accesul la vaccin este in continuare dificil pentru o mare parte din populatie… fie nu stiu sa-si faca programare, fie nu au centru in apropiere si nici mijloc de transport gen masina personala, fie nu au suficiente informatii si de aia sunt nehotarati, fie sunt comozi…

    …ideea de baza este ca daca autoritatile fac o campanie de vaccinare, cu mers la om si explicat, se vor vaccina multi; daca doar oferim vaccinul cum s-a intamplat pana acum, se vor vaccina doar cei care vor neaparat si au si posibilitatea

    in Israel de exemplu a facut inclusiv Bibi campanie pe TV; apoi au mai facut o smecherie, au zis ca va fi nevoie de pasaport ca sa ai acces la restaurant/ discoteca etc – asta a determinat si tinerii sa se vaccineze si acum evident nu verifica nimeni nici un pasaport, a fost doar ca sa-i impulsioneze

      (Citează)

    • Nu te lua după coada de dimineață. Sunt mulți oameni care nu s-au vaccinat pentru că n-au văzut o urgență în asta și au așteptat deschiderea la liber. Se vor duce acum. Măsura adevărată va fi coada de peste 4-5 zile, poate o săptămână.

      Israelul, părerea mea, este că e caz special. Acolo oamenii au încredere în autorități, că de 60 de ani îi apără de inamici în fiecare zi. Dacă autoritățile zic să te vaccinezi, te vaccinezi. La noi, fiecare om știe el mai bine cum e cu ARN-ul, sticla goală de vaccin la Iohannis șamd.

        (Citează)

    • pai uita-te la clipul cu Bibi, adreseaza exact aceleasi teorii ale conspiratiei ref vaccin care circula si pe la noi, ca nici o tara nu e imuna la asta

      in plus, chiar ieri mi-a zis sotia ca a vb cu cineva din Israel care zicea ca acolo a fost haos fata de Romania in ceea ce priveste gestionarea pandemiei de catre autoritati si ca singurul lucru bun pe care au reusit sa-l faca a fost campania de vaccinare

        (Citează)

    • @Marean, ce inseamna ca a fost haos cu gestionarea pandemiei? La ce s-au descurcat mai prost?
      Intreb pentru ca fiecare are o alta viziune legata de masurile de izolare. Unii insista ca trebuia inchis absolut tot, in timp ce altii sustin ca ar fi trebuit lasate deschise afacerile.

        (Citează)

  3. De doua ori am avut de-a face cu rar in bucuresti. O data indirect, m-am dus cu un coleg sa-si treaca masina de pe AG pe B. Ca se mutase omu in bucale. Ai de plm, o zi intreaga fwtuta.
    A doua oara cand am adus motoreta din italia. Am incercat singur la rar si n-am facut nimic. A trebuit sa apelez tot la o firma.
    E stat in stat acolo.

      (Citează)

    • Pai si de ce s-a dus la RAR pentru schimbare domiciliu? Sper sa nu ma insel insa asta se face la DRPCIV (schimbare talon si nota in Cartea masinii).

        (Citează)

  4. meanwhile in the West, poate apuc sa ma vaccinez la sfarsitul anului :)))

    iar in Romania nu pot sa vin (a trebuit sa imi anulez biletul a patra oara), ca in Franta se face testare pe bune, deci cifre proaste, deci as intra in carantina in Romania.

    daca reuseam sa vin pe 1 mai (cum era prevazut), probabil ca mergeam de la aeroport direct in centrul de vaccinare. de altfel stiu romani care s-au dus in Romania special pt a se vaccina :))

      (Citează)

    • Nu intri în carantină în România dacă stai mai puțin de 72 de ore. O să vin și eu peste două săptămâni, tot pentru vaccinare.

        (Citează)

    • Giani Mucea:
      Nu intri în carantină în România dacă stai mai puțin de 72 de ore. O să vin și eu peste două săptămâni, tot pentru vaccinare.

      dap, am vazut, doar ca aveam bilete (pe care le mutasem acum cateva luni a 3-a oara) pt 1-8, daca vroiam sa le mut sa raman 3 zile pretul era prohibitiv. si era gen, ajung, masa de paste, plec.
      asa ca incercam in iulie, poate merge atunci.

        (Citează)

    • Confirm ce zice @Giani. Am venit intr-o sambata si am plecat duminica vaccinat. Iti tre un test negativ PCR facut si esti rezolvat. Nicio carantina pentru cine are test PCR facut in ultimele 48 de ore fata de momentul intrarii in RO si sta doar 72 de ore.

        (Citează)

    • da, da, de acord, doar ca unii din noi nu au prevazut sa stea 3 zile de la inceput, deci e mai complicat cu biletele.
      chestia asta cu 72 de ore arata de altfel si absurdul situatiei, daca stai 3 zile se pare ca e un risc mai mic sa raspandesti virusul decat daca stai 4 zile. in alte tari ori e carantina ori nu, nu prea exista genul asta de exceptii ciudate.

        (Citează)

    • @Ciprian: testul PCR trebuie făcut în maxim 48 de ore dacă vrei să nu intri în carantină? Interesant, asta sar putea să îmi dea peste cap planul de a veni cu mașina.

        (Citează)

    • Giani, da. Il faci in Ungaria daca vrei. Sau prin austria, ca sa ai si rezultatul pana ajungi in granita.

        (Citează)

  5. vlad:
    DRPCIV-ul din Pipera era exemplul de AsaNU, au eliminat trotuarul pentru a-si face parcare, daca veneai la DRPCIV pe jos trebuia sa circuli ilegal pe strada printre masini.
    https://www.google.com/maps/@44.4826862,26.1074002,3a,41.5y,287.76h,90.72t/data=!3m6!1e1!3m4!1sxYiOLMWGfGIt93yE4ovITQ!2e0!7i13312!8i6656

    Acolo se da si testul teoretic pentru carnet, unii vin cu metroul

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus