un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 21 aprilie 2021

21 Apr 2021  ·

ȘTIRI  ·

9 comentarii

Lansările Apple de ieri pe repede înainte:

    9 comentarii

  1. Pana livreaza istyle apar generatiile urmatoare.

      (Citează)

  2. Cred că iMac va fi pe la 7-8 mii de lei la iStyle. Alternativa mai ieftină e Mac Mini, dar cu periferice ca lumea tot pe acolo ajunge.

      (Citează)

  3. UiPath are competitor in orice soba pe lemne, și măcar fumul ei se vede nu ca poveștile unei firme care nici nu mai e românească.

      (Citează)

  4. @Radu

    Ca tot veni vorba de casti, eu as fi interesat sa aud despre castile de la Meze.
    https://mezeaudio.com

    Aparent fac niste produse foarte misto si high end, de care eu sincer nu am auzit pana recent si sunt din Baia Mare. Cred ca ar fi interesant sa scrii despre un producator local.
    (nu am nicio legatura cu ei, doar stau cu o pereche de casti 99 Classics Gold de la ei in wishlist de cateva saptamana si incerc sa ma hotarasc daca merita banii sau nu)

      (Citează)

    • Nu știam că Meze Audio își are sediul în Baia mare, dar căștile lor sunt cunoscute în lumea audiofililor – da, sunt foarte bune. Nu știu dacă e producător local, mai nou e greu să nu ai ramificații prin multe alte țări dar e totuși de apreciat că e totuși o companie românească.

      Poate mă înșel, dar Radu nu prea face astfel de review-uri și nu cred că are echipamentul potrivit pentru așa ceva (îți trebuie măcar un DAC și vreo 2 amplificatoare, alături de alte modele de referință). Nu cred că vei da greș cu ele, mai ales că au o impedanță mică, iar asta înseamnă că le poți folosi și fără amplificare. În mod normal căștile sunt reglate pentru a scoate în evidență anumite frecvențe, de aia e bine ca un review să fie făcut pe un echipament variat.

      Legat de preț, sunt totuși o companie mai mică și e normal ca prețul să fie ceva mai mare, dar sunt din materiale de calitate, nu din plastic.

        (Citează)

    • @dam167
      Merci de info. Am citit si eu niste reviews pe net, asa am aflat ca sunt din Romania. Erau undeva niste poze cu 99 Classic dezasamblate si scrie undeva la interior, cred ca pe rama difuzorului, ca sunt “Proudly made in Baia Mare” sau ceva similar, nu mai gasesc imaginea.

      Acum vin de la niste Audio-Technica MSR7, pe care le cumparasem pt. ca arata excelent si par a avea build quality bun, dar din pacate dupa doar un an si ceva, au inceput sa se cojeasca ear pads si s-a rupt montura uneia dintre casti. Asa am descoperit ca de fapt componentele interne sunt din plastic, desi pe afara e totul metalic.

      La Meze macar e totul din lemn / metal si nu cred ca o sa mai fie o problema cu plastic ieftin care sa cedeze, plus ca imi place ca vand piese de schimb. Asa am si o scuza sa incep sa cumpar DAC-uri si aplificatoare pt. casti. :)

        (Citează)

    • Nu știu la ATH, dar la Sennheiser modelele mai ieftine sunt, de obicei, fabricate în China (deși parcă e un model fabricat la noi, reușit chiar), în timp ce alea scumpe (HD800, HD800s de exemplu) sunt fabricate în Germania. Eu zic că dacă Meze au și fabrici la noi e și mai bine dar na, în ziua de azi te aștepți ca multe să fie fabricate în China.

      Da, astea par a fi mult mai solide, erau în general lăudate în review-uri. Multe căști sunt din plastic și pentru a reduce greutatea, deja pe la 5-600g simți că au o inerție când miști capul și pot deveni incomode după un timp – 99 au chiar 260g, ceea ce e foarte bine.

        (Citează)

  5. add:
    Pana livreaza istyle apar generatiile urmatoare.

    zero customer care la istyle. Produse premium, servicii de doi bani

      (Citează)

  6. Noul iPad pro de 11 incepe la 899€ iar cel de 12.9 incepe la 1219€ in Franța

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus