un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ceva ciudat cu apeluri de telesales

27 Apr 2021  ·

TEHNOLOGIE  ·

19 comentarii

So, funny-weird story.

Pe 1 aprilie mă sună cineva de la Digi. Voce din aceea de persoană care citește plictisită textul de telemarketing, permisiunea de a înregistra apelul, tot tacâmul. Începe prin a-mi spune că vor să-mi răsplătească fidelitatea cu o ofertă foarte bună.

N-am aflat ce ofertă au pentru că apelul s-a închis singur. Nu m-au sunat nimeni înapoi. Mi-a fost chiar rușine gândindu-mă că femeia respectivă a crezut că i-am închis telefonul în nas, ca un nesimțit, deși în realitate eu chiar aveam toate intențiile să aflu despre respectiva ofertă înainte de a o refuza.

Astăzi m-a sunat din nou cineva de la televânzările lor. Același sistem, text de marketing, apelul va fi înregistrat. Avem o ofertă foarte bună pentru dumneav…

S-a întrerupt iarăși conversația. Acum la secunda 43. Primul apel s-a închis după 47 de secunde. Cred că-i de la ei. Ar fi tare să fie de la Vodafone, care poate detectează că cineva îmi face o ofertă de portare și închide apelul :P

 

Update: m-a sunat altcineva pe la ora 14 și nu s-a mai întrerupt apelul. De data asta am zis eu din prima că, dacă se întrerupe, să nu creadă că e vina mea. Oferta era bunicică: 50% reducere pentru câteva luni la abonamentul plătit la RCS-RDS dacă semnez cu ei pe doi ani. Cum eu am contractul de vreo 15 ani și doar se prelungește automat în fiecare lună, fără vreun beneficiu, n-aș refuza oferta lor. Am refuzat-o pentru că întâi vreau să duc înapoi niște decodoare rămase în casă de când am pus CI+. Oricum, credeam că vor să-mi ofere telefonie mobilă, dar nu era cazul.

    19 comentarii

  1. e de la cip – de la vaccin

      (Citează)

    • Da, strategia este să-mi închidă ei telefonul de câteva ori ca să mă facă curios și să sun eu zicând “CARE-i OFERTA??!?!?!?”

        (Citează)

  2. Oare cui ii pasa de telefoanele astea? Ii pasa cuiva de revistele Kaufland?

      (Citează)

    • Revistele Kaufland au aparut ca alternativa la publicitatea in ziare. Cineva din managementul lor si-a dat seama ca este mai ieftin sa tipareasca si sa distribuie ei revistele decat sa plateasca reclame in ziare. Sunt inca destui care se uita pe aceste reviste.

      Un alt exemplu al fi publicitatea la TV. Desi foarte multi dintre cei care sunt in targetul comercial urmaresc emisiunile TV doar maxim 2 ore pe zi, iar pe internet petrec peste 4-5 ore, publicitatea la TV ramane in continuare cea mai eficienta.

        (Citează)

    • Mie imi pasa de revistele Kaufland, de cand nu mai aduc la mine in bloc nu mai am pe ce sa curat ceapa si cartofii.

        (Citează)

    • Eu ascult toate ofertele când sunt sunat. De obicei așa prelungesc contractul la mobil și mă aleg cu o ofertă mai bună decât cea curentă. Alteori mai aflu de vreo asigurare de viață, posibilitatea de a activa plata în rate pe cardul bancar după ce am făcut deja achiziția șamd.

      Oricum fac și altceva în acel timp, e doar un telefon ținut la ureche câteva minute.

        (Citează)

  3. Revistele kaufland si lidl sint la loc de cinste langa căcăstoare. Ne-o fi napadit tehnologia, avem wifi țșpe in toata casa, 3 mobile de caciula……da’ nu se compara nimic cu rasfoitu fizic al unei reviste, dimineata, cand dai afara masa de cu seară.

      (Citează)

  4. tu ai gresit. incepand cu secunda 35, trebuie sa urli de trei ori: “VREAU SA AFLU!!!” ca sa deblochezi oferta secreta.

      (Citează)

  5. E de la tipul de trafic – telesales/callcenter.
    De obicei tipul asta de trafic se ruteaza prin VoIP. Tot de obicei nu prea il vrea niciun operator premium pentru ca le solicita infrastructura, nu creeaza profit mare ( ACD, ASR mici), ba mai aduc si reclamatii si eventual probleme cu operatorul care detine numerele.
    Prin urmare se fac de obicei prin operatori intermediari de calitate scazuta si mai shady asa, care sunt sugrumati de genul asta de trafic si au tot felul de probleme inerente.
    Mai sunt si alte aspecte.

    Dar i-ai intrebat de unde au numarul tau si cine le-a permis sa faca genul asta de apeluri?

      (Citează)

    • Cum de unde? Dintr-o baza de date.

        (Citează)

    • Catalinx: Dar i-ai intrebat de unde au numarul tau si cine le-a permis sa faca genul asta de apeluri?

      Nu. Am bănuit că de la RDS, că probabil scrie în contractul actual că mă pot suna cu oferte.

      Nu mă deranjează asta, de obicei ascult toate ofertele cu care sunt sunat. M-au sunat a treia oară la ora 14 și era chiar o ofertă bună, câteva luni de reducere de abonament dacă prelungesc cu ei pe doi ani.

        (Citează)

    • Adică e clar că de la RDS, că doamna respectivă știa ce abonamente am, la ce adresă, ce echipamente am în custodie șamd. Poate chiar lucrează la ei.

        (Citează)

  6. Cum facem sa-mi dai mie un decodor? Sunt pe o lista de asteptare la RCS ( pt socri – nu au TV cu CI+ ) de vreo 3 saptamani…

      (Citează)

  7. @Radu: Cate luni cu 50% reducere?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus