un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Mi-ar plăcea o tură după o ninsoare potrivită

10 Mar 2021  ·

GÂNDURI  ·

8 comentarii

Mă uitam pe fereastră la cât de frumos ninge afară acum.

Dacă n-aș fi băut un pahar de vin și dacă n-ar fi fost interdicția legată de ora 23, mai că aș fi ieșit la o tură cu mașina.

Este ceva care m-a încântat mereu la condusul pe zăpadă, pe străzi golite de oameni sau alte mașini, și cred că avem de prea puține ori ocazia să facem asta. Am făcut asta de câteva ori acum niște ierni, când ningea aproape zilnic (de fapt, în fiecare noapte), plugurile erau mult mai puține, iar eu aveam un proiect nasol pentru care plecam în fiecare dimineață pe la ora 6 și mergeam pe niște drumuri mai puțin circulate.

E plăcut să treci prin zăpadă moale, să urmezi șanțurile făcute de altul sau să fii tu primul care face unele. Să mai dai uneori cu un pic de balans, să folosești și o frână de motor doar pentru că poți, să auzi zăpada cum scrâșnește ușor când aproape ai oprit la zero. Experiența se nasolește dacă-i prea frig și totul îngheață, că atunci stai mai stresat de polei sau gheață, dar când zăpada este încă moale și într-un strat rezonabil, este o plăcere.

Bănuiesc că este asemănător cu ce simte un copil când iese la săniuș. Aș fi dispus și de un săniuș, dar nu mai am sanie și mai greu și cu un deal potrivit. Bănuiesc că ar fi mișto chiar și o banală plimbare, câtă vreme ai haine și ghete potrivite pentru vremea asta. Motivul este același: iernile recente în București au fost cum au fost și de prea puține ori am avut ocazia unei plimbări prin zăpadă adevărată, moale, proaspăt căzută.

    8 comentarii

  1. Invata sa schiezi. Te vei bucura mult mai des. (Uita de accidentul lui Schumi.. nu te vei da niciodata la nivelul ala)

      (Citează)

  2. Acum nu-i mai este frica de accident. Este preocupat sa fuga de urs

      (Citează)

  3. As vrea un mers cu sania, macar cat sa se curete talpile de rugina adunata de ani si ani de nefolosire. Dar nu cred ca se poate, azi deja vor fi 5~6 grade, maine la fel, nu mai ramane nici o zapada pana in weekend.

      (Citează)

  4. Unul din derdelușurile oficiale, as putea spune omologate, ale Bucureștiului este chiar in Tineretului, pe zona aia mai abrupta de pe malul lacului, cam intre Polivalenta si Oraselul Copiilor. Acum vreo 15 ani, cand stateam in zona, se acceptau si pungi, nu stiu daca acum e obligatorie sania

      (Citează)

  5. Adeverință cumperi un medicament de la o farmacie non stop din zona spitalului Bagdasar. Tineretului – Calea Văcărești – Bagdasar si retur. Îți faci damblaua 😁

      (Citează)

  6. apogeul hipstarelii: cum ar fi daca as face ceea ce pot sa fac, dar nu fac :)

      (Citează)

    • Nu vă oprește nimeni să vă baricadați în debara

      11/03/2021 la 7:20 PM

      Păi nu poate să facă, pentru că riscă un “da’ ce căutați la ora asta pe stradă!?”

        (Citează)

  7. S-a format deja o lacaraie si-o mizerie pe jos, a inceput sa se topeasca zapada. Intr-o alee marginita de copaci, unde ramasese oarecum zapada curata, oamenii se opreau si faceau poze cu telefonul.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus