un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 9 martie 2021

9 Mar 2021  ·

ȘTIRI  ·

12 comentarii

Iată Audi RS e-Tron GT, despre care vă spuneam că l-aș prefera în fața unui Porsche Taycan:

    12 comentarii

  1. Biletul electronic mi se pare o idee foarte buna. De cand a inceput pandemia nu mi-am mai facut abonament, dar in schimb mai merg cu STB cand trebuie sa ajung la birou si de obicei schimb 2 mijloace de transport asa incat o sa pot economisi pe viitor.

      (Citează)

    • Dar faci mai puțin de o oră?

        (Citează)

    • @Radu M. Sa imi fie cu iertare, dar daca faci mai mult de o ora pana la birou ar trebui fie sa iti schimbi jobul, fie sa te muti.

        (Citează)

    • Făceam mult mai mult de o oră.
      Luam tramvaiul câteva stații până la metrou, schimbam metroul la Victoriei, coboram la Pipera si apoi microbuz până la muncă. Good times.

        (Citează)

    • daca e pandemie transportul in comun ar trebui interzis.
      “IN COMUN” NU face casa buna cu PANDEMIE.
      nu ai cum ba.

        (Citează)

    • @bogdan, si cum ar trebui sa se deplaseze lumea? Nu toti au masini personale.
      Trebuie sa tinem cont si de faptul ca taxiul/uber-ul intra tot la transport in comun si riscul de contaminare este la fel de mare.

        (Citează)

    • @Andrei G: păi dacă primăria nu le face locuri de parcare și străzile nu sunt suficient de late, normal că n-au toți mașini personale.

      Mie lucrul ăsta mi se pare inacceptabil. Toți hipsterii dau din gură că iarbă, că aer curat, că liniște. Nu nene, să se dea câte o mașină, două locuri de parcare și benzi suficiente pentru toată lumea. Și nu mi se pare normal să aibă mașină doar cine își permite să o cumpere, asta e discriminare. Statul trebuie să îi ajute. Că dacă le subvenționează locurile de parcare, de ce să nu le subvenționeze și mașinile?

      Eu zic că la anu’ cu puțin efort putem să-i lăsăm pe drogații ăia în urmă:

      https://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-24653836-bucuresti-orasul-traficul-cel-mai-ingrozitor-din-lume-soferii-pierd-anual-134-ore-trafic-raport.htm

        (Citează)

  2. Chiar buna vestea cu biletul STB. Nu stiu cum era in ultima vreme, ca nu am mai mers demult cu STB-ul, dar cand s-a introdus biletul prin SMS aveai doar optiunea sa cumperi un abonament pe o zi, care costa vreo 7 lei, in timp ce un bilet simplu costa 1,3 lei. Plus ca la STB se intampla des sa fie nevoie sa schimbi autobuzul dupa 2-3 statii de mers, si ajungeai sa platesti destul de mult pentru a ajunge din punctul A in punctul B. Daca erati vreo 3 persoane, uneori ieseai la aceiasi bani cu un Uber.
    In acelasi timp, zic si eu ce spun multi oameni dintotdeauna: tare bine ar fi sa colaboreze STB si Metrorex sa faca un abonament sau un bilet comun. Sigur, mai scump decat un abonament simplu Metrorex sau STB, dar mai ieftin decat cele doua cumulate (adica vreo 120lei pe luna). Stiu ca sunt doua companik separate, dar cred ca ar putea imparti cumva veniturile. Sunt f multi oameni care au de mers cateva statii de autobuz pana la prima statie de metrou, iar la nivelul unei familii costul cu cele 2 abonamente lunare ajunge destul de mare.

      (Citează)

    • Se bagase de ceva timp posibilitatea de a plati 1 calatorie, dar era valabila pe o anumita linie (trimiteai SMS-ul cu U123. 123 fiind numarul liniei evident)
      Acum trimiti doar U sau R
      http://stbsa.ro/sms_new

      Nu inteleg de ce nu s-au folosit de moment sa actualizeze si tarifele un pic, sunt aceleasi de o gramada de ani si e clar ca sunt nesustenabile.

        (Citează)

    • @Sorin, la nivel de Bucuresti se doreste incurajarea folosirii transportului in comun. Daca maresti preturile la bilete, descurajezi si mai mult acest mod de deplasare.

        (Citează)

  3. Doamne.. da la Iasi treaba asta e functionala de ani de zile :))) Bravo Bucuresti, bine ati venit in drumul spre normalitate :)))

      (Citează)

  4. “Achiziția Bethesda de către Microsoft este aprobată.”

    Adevarul e ce de mai bine de 20 de ani viseaza Microsoft sa puna mana pe Doom, toti ai vechi din firma sunt innebuniti dupa jocul asta, prin 1995 bagau Easter Egg-uuri in MSExcel. Ei, acum au realizat si asta. Sa vedem daca iese ceva bun din asta, ca au mai pus mana si pe alte greutati de genul Elder Scrolls sau Elder Fallout cu ocazia asta.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus