un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 7 martie 2021

7 Mar 2021  ·

GÂNDURI  ·

34 comentarii

Povestea de dragoste dintre o stewardeză PanAm și un agent CIA. Vremuri diferite.

Ce mai face Jordan Peterson. În februarie 2020, a stat 9 zile în comă indusă într-o clinică în Rusia pentru a scăpa de dependența de un drog.

Scandal la master sommelieri. Trișat la nivelul înalt. Dacă ați văzut documentarul Somm, știți cât de greu se ajunge acolo. Dacă nu l-ați văzut, ar trebui, e mișto.

Majoritatea francezilor vor legalizarea canabisului. Sunt surprins, păreau o societate mai conservatoare.

Un efect vizual extraordinar. Un vapor pare că zboară în această fotografie, dar de fapt este un efect de fata morgana.

Cercetătorii se apropie de un contraceptiv pentru bărbați. Un tratament complet reversibil te poate face infertil.

Câți bani fac influencerii din zona auto. Acestea sunt estimări bazate pe prețuri standard  sau reclame. Cât câștigă fiecare din campanii plătite, din faptul că cineva vrea să prezinte mașina lor, nu este inclus aici.

Cum să faci ouă scrob bune. Îmi place la tipul acesta care scrie că de obicei studiază chimia lucrurilor. Am citit multe articole de-ale sale despre aluaturi, carne și alte preparate și explică rolul fiecărui element și ce îl influențează.

Cum să văruiești mai bine. Vine primăvara, inclusiv eu am de văruit în casă.

Dolce & Gabbana vor 600 de milioane de dolari despăgubiri de la un canal de Instagram. Yeah, good luck with that!

Cum arată mașinile de Formula 1 în acest an. Îmi place Williams.

Despre moderarea conținutului pe platformele de social media și câte mii de lucrători fac asta:

    34 comentarii

  1. Cred că în afară de țările din blocul sovietic, nimeni nu are o problemă cu iarba. Dovada e că până la 5 g e contravenție.

    În zona asta e mai mult tolerat social să fii alcoolic, sa dormi prin șanțuri și eventual să îți bați familia, decât să fumezi iarbă.

      (Citează)

  2. In weekend trebuia să lucrez la proiectul de licență dar Telekom m-a lăsat fără Internet, la Suport mi-au spus că este o avarie in centrul Iașului și se rezolvă dimineață dar se pare că nu am avut noroc, deja am trimis sesizare la Protecția Consumatorului, dacă nici într-un oraș mare nu se rezolvă o problema in 24 ore atunci ce pretenții sa avem in zonele rurale sau la munte?

    Aștept ca Telekom să dea faliment.

      (Citează)

    • Sunt convins ca termenul de remediere din contract poate fi mai mare de 24h.
      Nu cred sa rezolvi ceva cu protectia consumatorului.

        (Citează)

    • Nu te lăsa la mâna unei singure companii! Eu am Digi internet fix, Orange pe telefonul meu și Vodafone pe al soției. Nu rămân niciodată fără internet. Fac telefonul hotspot și am internet pe laptop, desktop și ce mai vreau eu dacă pică Digi, deși nu prea pică.

        (Citează)

    • @v;ad, nu am contract la Telekom, dar din cate stiu toate companiile iti ofera un termen de remediere a problemelor de 48 de ore.
      In plus, este specificat ca nu pot fi trase la raspundere pentru nicio pierdere financiara sau de alta natura determinata de lipsa conexiunii la internet.
      ANPC-ul nu o sa te ajute cu nimic, fiindca nu s-au incalcat termenii contractului.

      Exista intradevar si contracte cu uptime garantat de peste 99%, dar in general acestea sunt cele de business si costa si de 10 ori mai mult. Sunt convins ca nu ai fi dispus sa platesti suma asta.

        (Citează)

    • Telekom este ok până se strică ceva și trebuie să aștepți câteva zile pentru că Telekom a externalizat intervențiile, la mine a venit cineva din judetul alăturat la 3 zile după sesizare.

      Sa nu uităm cum schimba prețul abonamentelor, de 3 ori anul trecut, au eliminat posturile Eurosport iar Telekom Sport a fost mutat într-un pachet separat cu plată. Noroc cu pandemia ca nu au mai fost evenimente sportive și au reintrodus pachetul gratuit dar au mărit abonamentul.

      Sa specific că la Telekom plata se face după cursul Euro de la ING care este printre cele mai mare curs de la băncile din Romania?

        (Citează)

    • De fapt se pare ca la Telekom termenul este si mai mare: 72 de ore.

      https://media.telekom.ro/images/docs/Legal_docs/Fix/Oferta_comerciala_Telekom_Romania_Communications_in_vigoare_de_la_1.03.2021.pdf
      “Telekom Romania se obliga sa remedieze deranjamentele tehnice de functionare aparute in reteaua sa, astfel incat sa restabileasca
      furnizarea Serviciului in maxim 72 de ore de la data inregistrarii acestora.”

        (Citează)

    • Am. Rams fără net sa lucrez la licență, dar intru pe blog să dau un comentariu sa ma plâng de asta. Noroc ca nu te-au lăsat fără curent, fără căldură, apa caldă sau cine știe ce alte utilități vitale.
      S-a produs o avarie, se lucrează la ea, înțelege și tu, nu e ca și cum stau ăia și nu repară, ca să nu poți tu lucra la licență.

        (Citează)

    • Irelevant ce vrei/doresti tu. Conteaza ce scrie in contractul semnat cu ei.

        (Citează)

    • @Mihai – de ce ții cu ursul? Eu unul am pretenții de la o firma care mărește abonamentul când euro crește cu 30 de bani și nu-mi place sa fiu furat pe banii mei. Probabil tu tii capul plecat când cineva te fură și își bate joc de tine.

        (Citează)

    • @vlad, nu ai cum sa ai pretentii mai mari decat ceea ce este specificat in contract.
      Si in plus, cu ce te ajuta daca falimenteaza Telekom? Veo opta pentru a trece la un alt furnizor, lucru pe care poti sa il faci si acum.
      Cu cat mai multi furnizori pe piata, cu atat mai bine pentru clienti (concurenta este intotdeauna benefica).

      PS: Telekom nu mai falimenteaza, pentru ca deja a fost cumparat de Orange. Probabil in 6 luni pana la maxim 1 an vor fi integrate 100% serviciile cu cele ale Orange.

        (Citează)

  3. prin nord alcoolul se cumpara din magazinele de stat, cu identificare.
    iei din ce in ce mai mult te va suna medicul de familie. e un compromis bun cred eu.

    hai sa vedem, marijuana. sa fie legala, dar la fel, tot prin acelasi sistem ca la final afecteaza creierul, ca si alcoolul.
    https://www.drugabuse.gov/publications/drugfacts/marijuana

    si da, esti consumator regulat de alcool si/sau droguri platesti mai mult la asigurarea de sanatate. asa mi se pare corect si inca nu vad pus in aplicare pe nicaieri ori e vreo tara care a inceput deja??

      (Citează)

    • Aia sa te sune medicul daca cumperi prea mult alcool sau alt drog legal mi se pare creepy as fuck, e pur si simplu wrong on so many levels.

      Plus ca e mega ipocrit, daca e nociv atunci sa nu mai fie legal si gata.

      Nu e de neconceput ca la un moment dat sa ma sune medicul sa ma ia la intrebari de ce nu fac sport, ca a vazut el pe aplicatia de smartwatch ca nu prea fac sport.

      Adica mi se pare un atac direct la dreptul meu de a-mi trai viata asa cum cred de cuviinta.

        (Citează)

    • De acord cu @Marean aici. Daca introducem un astfle de control, unde ne oprim? Poate ma suna medicul de familie fiindca a vazut ca am cumparat prea mult bacon in ultimele 6 luni sau ca am mancat prea des la fast food.
      Sau crestem asigurarea de sanatate pentru un cetatean care a primit 2-3 amenzi pentru depasirea vitezei, pentru ca duce un mod de viata periculos.
      Tot un mod de viata periculos au si cei care se catara pe munte. Le crestem si lor asigurarea?

        (Citează)

    • @Marean: ca principiu, nu tot ce e nociv trebuie să fie și ilegal, că mai contează și cantitatea. Absolut orice e nociv dacă nu e utilizat corect sau într-o cantitate adecvată. Chestia asta cu să te sune medicul mi se pare o idee bună dacă e opt-in și/sau dacă e legată de discount-uri la asigurări. Personal, dacă aș fi în situația aia, nu m-ar deranja să mă sune medicul dacă aș lua-o rău de tot pe arătură cu alcool sau droguri.

      @Andrei G: e ceva normal ca oamenilor cu hobby-uri periculoase să le fie refuzat un contract de asigurare de viață, sau să aibă prime mai mari.

        (Citează)

    • @Giani
      ok, atunci sa fie ilegal sa cumperi mai mult de X litri de alcool.
      e absurd? pai la fel de absurd e si cand te suna medicul daca cumperi prea mult, ca e posibil sa nu le fi cumparat pentru tine, la fel ca in cazul unei potentiale interdictii pe cumparea directa.

        (Citează)

    • @Giani Mucea, cred ca de fapt sunt asigurari care nu acopera anumite categorii de activitati. Dar nu ite impiedica nimeni sa iti faci o asigurare de viata daca esti pasionat de alpinism, scufundari, ciclism, etc.

        (Citează)

    • @Marean: poate cumperi pentru o petrecere, cine știe. Nu ar trebui să fie ilegal dar poate sunt părtinitor, eu aș legaliza și reglementa absolut toate drogurile. Nu mi se pare absurd să te sune medicul, pentru că nu mă gândesc că te-ar suna dacă cumperi într-o zi mai mult de X litri de alcool, ci dacă cumperi de Y ori mai mult alcool pe săptămână în ultimele 6 luni să zicem. Schimbarea comportamentului pe termen lung e un indicator mai bun.

      @Andrei G: păi și care e diferența principială între asta și a elimina din acoperirea asigurării de sănătate tratamentul de cancer de plămâni pentru fumători, spre exemplu? Conceptul că riscurile asumate cu bună știință de către asigurați pot atrage creșterea primelor sau eliminarea anumitor componente ale asigurării nu e unul nou și nu e moral greșit din punctul meu de vedere.

        (Citează)

  4. Frumoasa povestea celor doi, stewardesa si agentul CIA.

      (Citează)

  5. De legalizează sau nu…oricum generația actuală e una de “sparți” iar rezultatele le vom vedea peste câțiva ani. Lucrând într-un cabinet medical am posibilitatea să văd stagiari școlari de 13-14 ani cam de câteva ori pe an și constat că obiectivele lor pe mai târziu sunt sa devină un fel de Kardashian și/sau milionari, asta în condițiile în care nu sunt atrași să facă nimic.

      (Citează)

    • Si cu toate astea majoritatea traiesc mai bine decat traiam noi la varsta lor. Cred ca rezultatele se vor vedea peste cativa ani (asa cum spui tu), dar doar atunci cand parintii si cei care ii intretin vor iesi la pensie si nu-si vor mai putea sa ii intretina.

        (Citează)

  6. Nu stiu de ce, dar nu-mi plac deloc masinile de F1 din ultimii 4-5 ani. Imi aduc aminte de masinile de Indycar din trecut.

      (Citează)

    • Pai masinile de f1 arata toate LA FEL.
      E un domeniu atât de strict controlat ca nu pot sa facă nimic diferit.

      Aia cu agentul și stewardesa e patetica rău fratioare.
      O femeie impresionata de un bărbat cu putere, și la noi sunt povesti similare cu Tanta și securistul de servici

        (Citează)

  7. Pe mine m-a impresionat aston martin. Intr-adevar, si williams dar si alpine arata foarte bine. Astept sa vad si ferrari-ul pt un clasament final.
    Macar la aspect sa fie lupta mai stransa :D

      (Citează)

  8. Marean:
    Aia sa te sune medicul daca cumperi prea mult alcool sau alt drog legal mi se pare creepy as fuck, e pur si simplu wrong on so many levels.

    Plus ca e mega ipocrit, daca e nociv atunci sa nu mai fie legal si gata.

    Nu e de neconceput ca la un moment dat sa ma sune medicul sa ma ia la intrebari de ce nu fac sport, ca a vazut el pe aplicatia de smartwatch ca nu prea fac sport.

    Adica mi se pare un atac direct la dreptul meu de a-mi trai viata asa cum cred de cuviinta.

    In principiu ai dreptate, dar programele astea sunt mai mult pt. oamenii care au o problema si care nu cauta ajutor singuri. Stiu ca pare stupid si nici eu nu intelegeam conceptul pana nu m-am documentat un pic despre asta, dar dependenta nu functioneaza asa cum credem, iar cei care sufera de ea in general e foarte putin probabil sa ceara ajutor sa scape.

    Daca privesti lucrurile din perspectiv asta are sens. Cum faci sa combini chestia asta cu nevoia oricui de a nu ii fi incalcata intimitatea, din pacate nu as putea sa raspund.

      (Citează)

  9. Un pic de off topic. A făcut de aici cineva retur la Amazon până în Germania? Daca da cu ce ați trimis? Cineva cu poșta română? Cu plic prioritar cu confirmare de primire aproape mă încadrez in suma oferită de Amazon dar la plic nu poți da valoare declarată. La colet poți dar costa cam dublu

      (Citează)

    • Eu am făcut acu câțiva ani spre Amazon UK și am trimis prin DHL. Din câte țin minte, le-am zis pe chat cât m-a costat, posibil să le fi pus și o poză cu chitanța, și mi-au dat banii pe transport.
      Cel mai bine întrebi înainte dacă e ok să faci așa…

        (Citează)

  10. Aia cu ouale scrob trebuia sa vina imediat dupa articolul cu infertilitatea la barbati.

      (Citează)

  11. Tom:
    Un pic de off topic. A făcut de aici cineva retur la Amazon până în Germania? Daca da cu ce ați trimis? Cineva cu poșta română? Cu plic prioritar cu confirmare de primire aproape mă încadrez in suma oferită de Amazon dar la plic nu poți da valoare declarată. La colet poți dar costa cam dublu

    salut, e cam nasol.. la posta romana fara asigurare etc dai lejer 60 70 ron, poti incerca si curier DPD, totodata stiu ca amazon ofera diferenta daca platesti x suma mai mult decat ofera ei, vorbeste cu ei pe chat te vor lamuri

      (Citează)

  12. O ocazie ratata a Romaniei e ca nu a legalizat canabisul si prostitutia.
    Ar fi crescut turismul de 10 ori pe langa ce se obtinea din impozitarea primelor.
    In plus se mai reducea traficul de carne vie catre occident.

      (Citează)

    • Sunt de acord cu tine. Probabil legalizarea prostitutiei este cea mai buna metoda pentru eliminarea traficului de carne vie. Doar ca ar trebui sa fie legalizata la nivelul intregii Europe.

        (Citează)

    • Nu se elimina traficul de carne vie, asa cum faptul ca vandutul de tigari e legal nu inseamna ca nu exista contrabanda cu tigari. Dar da, sunt de acord ca ar fi trebuit legalizate in romania si prostitutia si drogurile. Pentru cazinouri oricum vin toti evreii peste weekend in bucuresti, daca le puneam la dispozitie si femeile legal, nu ca acum, eram las vegasul europei de est.

        (Citează)

    • @Boris, poate nu se elimina de tot, dar se reduce considerabil. Cand tarile occidentale vor fi invadate de prostituate din estul Europei ce lucreaza legal, nu va mai exista o cerere atat de mare si automat aceasta “afacere” nu va mai fi la fel de rentabila.

        (Citează)

  13. Interesanta treaba cu contraceptivele pentru barbati, e benefica pentru cuplurile unde doamna are restrictii la contraceptivele clasice, sau poate vrea sa ia o pauza (Contraceptivele au efecte adverse nasoale uneori, de la migrene, la depresii si libido scazut sau chiar inexistent, insomie, energie scazuta, retii mai multa apa in corp, etc).

    Problema este ca o sa creasca si mai tare, numarul bolilor cu transmitere sexuala, pentru ca barbatii, in general, cand se gandesc la prezervativ, se gandesc fix la partea cu reproducerea, nu ca ii protejeaza de o eventuala infectie cu transmitere sexuala. Era ceva reportaj cu o zona din Asia, unde majoritatea locuitorilor sufera de BTS-uri, unul chiar spunea ca i-a dat pana si nevestii, pentru ca era sofer de tir si mergea mereu la prostituate.
    Partea buna, e ca ar aparea mai putine sarcini accidentale.

    In orice caz, e un lucru bun. Prezervativul ramane metoda nr1 de contraceptie, pentru ca te si protejeaza de boli, dar daca ambii parteneri se testeaza regulat (da, poti sa iei BTS chiar si virgin, fiind), genul asta de contraceptiv chiar ar fi misto.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus