un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 18 februarie 2021

18 Feb 2021  ·

ȘTIRI  ·

10 comentarii

1.240.000 de doze făcute în România până acum. 505k persoane sunt vaccinate complet. Ieri au fost injectate 28,6k doze Pfizer, 5,3k Moderna și 9,3k doze AstraZeneca. Vaccinarea cu AstraZeneca a început din 15 februarie. Rata de reacții adverse este foarte diferită, în jur de 3,3 la mie pentru Moderna și 9 la mie pentru AstraZeneca.

    10 comentarii

  1. 1) Impact hub: tu credeai ca o sa se inchirieze spatii in plus ca alea goale pe care le au deja companiile nu mai sunt bune? :))

    2) Australienii au primit ce merita – guvernul alora ar fi vrut ca FB sa fi cenzurat “fake news” si sa lase doar “real news” si sa le dea bani alora de le scriu. Toata lumea uita ca “you can’t have your cake and it too”.

      (Citează)

    • ce se intampla in Australia e ce ar trebui sa se raspandeasca peste tot. e un middle finger pentru Facebook si in curand si Google.
      Facebook doar incearca apele un mic bluf si s-ar putea sa si-o fure.

        (Citează)

    • o sa fi-o fure sigur FB, cel putin in Australia. acolo deja opinia publica are o parere f proasta despre ce face acum si s-ar putea sa boicoteze destul de tare incat sa intre Zuck in panica.

        (Citează)

    • @sin, probabil ca Radu se referea la situatia in care unele companii renunta la spatiile fixe de lucru si organizeaza intalniri atunci cand este cazul in spatii de genul acesta unde teoretic beneficiezi de o flexibilitate mai mare.

        (Citează)

  2. Ce santaj face Facebook? Poate oricand sa nu permita stirile, sau orice alt continut.
    Eu nu cred ca o sa le mearga celor care cer taxarea pentru stiri pe Facebook sau Google. Isi taie singuri craca, mai bine s-o lase asa cum a cazut si sa incerce amiabil sa obtina niste bani… nu cu amenintari.

      (Citează)

    • @Kopa_Kopan, cum adica isi taie singuri craca? Ce va pierde guvernul Australian daca Facebook isi va restrange semnificativ activitatea?
      Nu se va ma da share la link-uri cu stiri pe platforma lor, dar asta nu inseamna ca cetatenii nu vor mai avea acces la informatie.

        (Citează)

  3. o sa fie interesant de vazut deznodamantul la procesul impotriva tipului aluia roaring kitty

    daca inca mai are actiuni la gamestop, ceea ce pare a fi cazul, asta contrazice direct ideea ca ar fi avut interes sa sa organizeze un pump & dump (pt ca lipseste partea de dump)…

    si oricum, chiar si daca asta ar fi fost intentia lui, este extrem de greu de dovedit ca putea sa anticipeze ca va si reusi…. sunt sigur ca nici el nu s-a asteptat ca lucrurile sa evolueze asa cum au evoluat

      (Citează)

  4. Impact HUB nu avea cum sa prospere cand corporatistii nu merg la birou. Sunt oameni care refuza sa intre in sali cu mai multi, asta dincolo de limitele pentru grupuri care au existat.
    In afara de cateva industrii, precum IT si curierat afacerile sunt cam in pioneze, macar din punct de vedere al perspectivelor.Cred ca multi nu realizeaza ca revenirea nu va fi brusca si ca situatia e grava.
    MI se pare straniu ca nu am vazut afaceri care sa se organizeze in aer liber, adica de la frizerii la servicii in aer liber sa se organzieze si sa ofere serviciile in aer liber.
    F putini s-au adaptat, dar unii au facut asta. De ex imi povestea o matusa ca cei din piata de la ea livreaza acasa la cei pe care ii cunosc.

    Gestionarea crizei e un dezastru pt lumea vestica si nu numai. Cred ca de fapt se imbata cu apa rece ca au gasit solutia cu vaccinurile, asa cum au facut si cu mastile, care trebuiau sa fie mare solutie.
    Mastile nu au avut efectul scontat. De altfel asociatia medicilor si chirurgilor din SUA are un sumar si povesteste despre efectul lor limitat tinand cont de realitate. Daca virusul evolueaza o sa fie o poveste pe care nu si-o vor permite financiar.
    Daca virusurile vor avea efecte secundare ce apar abia in 2-3 ani va fi un dezastru pe care nu vor avea cum sa il gestioneze.
    Poate gandesc eu prea prapastios, dar posibil sa fie pt ca ma simt demoralizat de situatia actuala.

    Nu mi-e clar care sunt sansele sa fie gasit vinovat tipul de pe reddit.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus