un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 1 februarie 2021

1 Feb 2021  ·

ȘTIRI  ·

34 comentarii

Iată o imagine ce pare SF:

    34 comentarii

  1. 1. mi-ar fi rusine sa scriu xoxo, chiar daca poate ai dat copy paste.
    2. ai cititori americani pe care i ar interesa de robinhood?

      (Citează)

    • Da, pentru cititorii americani scriu despre robinhood, Ring și diverse alte servicii, produse, magazine, tehnologii și companii care încă nu s-au lansat la noi! Nu pentru că mă interesează subiectul!

      xoxo!

        (Citează)

    • bogdan ăsta zici că e vărul de la țară al lui Gaelex

        (Citează)

  2. jenanta campania emag. urmaresc de cateva zile un laptop si desi apare in lista, nu e deloc redus fata de pretul de pana acum, care oricum e mai scump fata de celelalte magazine online.

      (Citează)

    • campania de prostit prostii.
      nu exista reduceri la emag, cele mai bune preturi le prinzi cand nu e nici o “campanie”.

        (Citează)

    • Bogdan, de ce ești imbecil?
      Ai avut un deceniu la dispoziție să înțelegi cum funcționează emag-ul și tot n-ai făcut-o. De ce nu te educi, in loc sa vorbești prostii pe net?

        (Citează)

  3. Cand esti o companie ce s-a dezvoltat pe furt tehnologic si copierea altora, e greu sa scapi de obisnuinta.

      (Citează)

  4. Am bagat 10 lei in XRP, abia astept sa ma imbogatesc!

      (Citează)

    • eu cred ca tu ai dus la extrem faza cu bagatul de bani doar pe care iti permiti sa ii pierzi.
      doar 10 lei iti permiti sa pierzi? si un packet de tigari e mai scump.

        (Citează)

    • Pai nu fumez :)

        (Citează)

    • Am “investit” si eu 60 de lei. Ne auzim dupa ce ne imbogatim si ne facem planuri de afaceri.

        (Citează)

    • La modul serios vorbind, am “buget” de maxim 100 de lei pe luna pentru rahaturi de astea gen crypto, pariuri, loto(foooarte rar). Nu ma joc cu toate tot timpul, evident, mai depinde si de ce chef si inspiratie am.
      In general ii consider pe toti pierduti, si pana acum am cam avut dreptate macar pe jumatate :)
      Imi place sa ii consider o investitie in mine, de cand ma stiu urasc sa pierd si 50 de bani pe jos, asa ca asta e efortul meu de desensibilizare. Cred ca daca as avea bani investiti pe bursa nu as dormi si as sta tot timpul cu ochii pe trackere.

      Asa ca da, 10 lei e mult, ca e de-abia prima zi a lunii.

        (Citează)

    • Nu văd nici o problemă în a băga doar 10 lei. Sau deloc. Nu trebuie să câștigi mereu cât pentru o mașină nouă, uneori e suficient să-ți iei un suc cu banii făcuți din 3 clickuri.

        (Citează)

  5. Am bagat si eu 100 LEI, sa vedem acum ce se intampla.. la noapte la americani, la noi in Romania ce ora e ???

      (Citează)

  6. Eu am investit in XRP (pe Etoro) $2000 pe 28 ianuarie, iar pe 31 ianuarie i-am vandut la $3558,27. Profit $1558,27 in cateva zile.

    Tinand cont ca e posibil sa creasca iarasi azi, am mai investit $4700 (azi).

    Desigur, momentan ma joc pe contul virtual, dar am zis ca nu are sens sa ma joc pe real pana nu-mi fac mana.

    Banii se fac si in real, dar trebuie sa stii ce si cand sa investesti.

      (Citează)

  7. dormiti in papuci. armata Reddit deja cumpara masiv argint.

      (Citează)

    • Rahat, acum trebuie sa fac rost repede de inca 10 lei :(

        (Citează)

    • De fapt armata Reddit nu se atinge de argint, pentru că are senzația că e ceva împins de un hedge fund. CNN nu e o sursă bună de informații despre ce face armata Reddit.

        (Citează)

    • radem noi radem dar am vrut sa-mi fac azi cont pe trading212 (ca sa pot cumpara ETF) si nu mai primesc inscrieri noi deocamdata din cauza “cererii fara precedent”

      deci urmeaza un val de cresteri pe burse, pe termen f scurt desigur

        (Citează)

    • Marean: deci urmeaza un val de cresteri pe burse, pe termen f scurt desigur

      Greu de zis. Dacă toți pierd rapid banii, din contră.

      Am văzut prin feed-ul eToro niște comentarii sau posturi de nu-ți vine să crezi. Unul întreba de ce au scăzut acțiunile Tesla, că el credea că vor crește permanent.

      Altul întreba de ce apare că pierde bani deși actiunile companiei în care investise au crescut. I-a răspuns cineva că a dat Sell, nu Buy, și deci el shortase acele acțiuni.

        (Citează)

  8. eBogdan:
    Am bagat si eu 100 LEI, sa vedem acum ce se intampla.. la noapte la americani, la noi in Romania ce ora e ???

    Hai ca am ajuns la un total de 250 Lei, macar sa imi iasa si mie de o casa in Pipera :)))

      (Citează)

  9. CatalinR:
    jenanta campania emag. urmaresc de cateva zile un laptop si desi apare in lista, nu e deloc redus fata de pretul de pana acum, care oricum e mai scump fata de celelalte magazine online.

    Plus 1 aici. Urmaresc un Asus Rog Strix. E inclus in campanie. Este fix acelasi pret (aceeasi reducere) ca in toate celelalte zile ale lunii ianuarie. Asta nu intra la false advertising?

      (Citează)

    • nu ba boss, era alta campanie, alt vanzator, alt context, alta situatie, pe care tu nu o intelegi.
      emag intotdeauna are dreptate, si blogerii se dadeau peste cap sa iasa bine.

        (Citează)

    • Păi și faptul că-i campanie trebuie să-ți garanteze o anumită reducere? inclusiv față de alți vânzători?

      @bogdan: blogărul de aici tot spune să cumpărăm când ne trebuie și să urmărim prețurile. În rest, nu prea mai există noțiunea de lichidare de stoc, așa că e greu să mai ai reduceri mari. Ar trebui să citești și despre ce face amazon, acolo e mai nasol.

        (Citează)

    • Ba dam, da pentru tine ce cacat înseamnă o campanie de genul asta? Ce înseamnă pentru tine un produs inclus într-o campanie de reduceri? Ca produsul are același preț ca înainte?
      Nu mai pot cand vad oi pe internet căutând justificări pentru orice chestie incorecta făcută de firmele mari. Luam apărarea lui apple, lu Amazon lu Google când abuza de poziție, incercam sa spălăm lumea pe creier ca deși nu sunt adevărate reducerile emag merită, justificam preturi de 500 dolari la niște căști care se strica de la purtat dar sunt făcute de Apple. Justificam preturi de 50 de lei la hamburger fără cartofi dar ne lăudăm cum ne spălăm singuri mașinile la aia cu fise, ca fraierii aia de la spălătorii vor mult 30-40 de lei pe interior exterior, gen nici 2 pachete de țigări. Nu va e jenă puțin asa?

        (Citează)

    • Pmk: Justificam preturi de 50 de lei la hamburger fără cartofi dar ne lăudăm cum ne spălăm singuri mașinile la aia cu fise, ca fraierii aia de la spălătorii vor mult 30-40 de lei pe interior exterior, gen nici 2 pachete de țigări. Nu va e jenă puțin asa?

      Dacă te referi la mine, prefer să-mi spăl singur mașina și cu economia făcută să mănânc un burger bun. Așa mă bucur eu de banii mei, nu angajatul spălătoriei.

      În practică, însă, îmi spăl singur mașina pentru că durează doar câteva minute, nu o oră ca la spălătorie, nu las bacșiș, nu trebuie să vorbesc cu nimeni și nici nu mă uit la unul cum dă în lehamite cu cârpa pe geamuri.

      Dacă voiam să fac economie de bani, nu o mai spălam deloc.

        (Citează)

    • Cand mai vrei sa faci un ban si de cartofi sa îmi zici ca vin sa îmi speli si mie masinile. Chiar sunt curios cum ies asa în cateva minute.

        (Citează)

  10. https://www.forexflow.live/2021/02/01/news/rip-wallstreetbets/

    O parere mai informata de la traderi cu experienta despre galagia asta cu WBS si pump-urile care au loc in ultimele zile.

      (Citează)

  11. @Pmk: pentru mine nu înseamnă absolut nimic campaniile de genul ăsta pentru că simplul fapt că eu caut ce/când am nevoie. Nu stau 6 luni că poate e campanie și nici nu-mi pare rău dacă e la reducere după 2 zile de când l-am cumpărat. Toți au procente și prețuri tăiate, stai acum să verifici care le taie mai aproape de adevăr? ok, eu prefer să fac altceva cu timpul meu.

    Cât despre prețul absolut, cam cum îți închipui tu că un produs poate avea dintr-odată nu știu ce reducere? cine renunță efectiv la banii ăia care se transformă în reducere?

    Care-i problema ălora care justifică lucruri scumpe? Obsesia că cineva face tot timpul bani pe spatele tău o să te facă să te revolți la orice rahat cumperi? Să facă toți căști de 200 de lei, doar pentru că tu n-ai da bani mai mulți pe ele? Aia-i problema, că vinde Apple căști de 500$? Ți se pare că alea de 1000$ de la Sennheiser (care sunt din plastic apropo, nici pe departe așa de solide ca alea de la Apple) merită? Ușor cu spălatul pe creier, că ai să vezi așa ziși audiofili cu CD playere de mii de $, caută-i și pe ăia și explică-le ce merită și ce nu. Și nu, nu la Bono mă refer, ci la de-ăștia ca tine și ca mine care au diverse pasiuni.

    Știu, ar fi mișto să fie totul 1$, doar că nu merge așa. Ia-l pe Gaelex și vindeți voi burgări la 15 lei, cu de toate.

      (Citează)

    • PMK se așteaptă ca toți să facă reduceri exact la ce-i trebuie lui. Și să fie mari.

        (Citează)

    • Deci cum desteptilor, campanie de reduceri ce dracu inseamna la voi ba. Ia fa Radu un articol in care sa ne explici tu ca la prostii ce suntem ce înseamnă reduceri, ce înseamnă reduceri la emag. Probabil mai sunt câțiva prosti ca mine si Bogdan care au învățat prost la scoala ce înseamă reducere și probabil au sentimente proaste vis a vis de emag din cauza asta.
      Enlighten us o tu stapan de blog de tehnologie, ia sa vedem cum ne faci tu sa intelegem ca atunci cand vedem reduceri nu trebuie sa ne gandim la un preț, ce crezi, redus. Ca totul e relativ nu, adica poate sa fie mai redus ca acum 2 ore dar mai mare decat ieri, deci tot redus e nu?
      Eu recunosc, sunt prost, nu știu, învață-mă tu

        (Citează)

    • @dam167, @nwradu, problema aici nu este ca nu se fac reduceri la ce vrea fiecare. Problema este ca magazinele te pacalesc pe fata si afiseaza reduceri de 50% in conditiile in care produsul respectiv nu s-a vandut niciodata la pretul de lista afisat.

      Si mai grav este ca ANPC-ul nu face absolut nimic in aceasta privinta, ii lasa sa minta la fiecare campanie.

        (Citează)

  12. E ok, acum știu toți de unde ai bani de burgher la 50 de lei fara cartofi, pana acum impresia era ca se câștigă bine din blog.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus