un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cardurile Mastercard oferă acum servicii medicale gratuite

9 Feb 2021  ·

PUBLICITATE, TEHNOLOGIE  ·

26 comentarii

Dacă aveți card Mastercard, aveți acum și un pachet de servicii medicale prin Sanopass. Este un beneficiu nou, oferit gratuit de Mastercard tuturor clienților săi din România.

Sanopass este o platformă medtech lansată recent în România și adună în prezent la un loc peste 850 de clinici și cabinete medicale și peste 10.000 de medici specialiști în toată țara. Aplicația lor de mobil, care mi s-a părut mai bună decât a multor rețele de clinici private, îți permite să găsești clinica cea mai apropiată când ai nevoie de un serviciu medical și te poți programa imediat pentru acesta.

Sanopass oferă câteva tipuri de abonamente lunare pe bani. Practic, dacă nu ai un abonament medical așa cum sunt cele de care beneficiază mulți corporatiști, poți avea unul prin Sanopass.

Prețurile variază între 10 lei/lună, care oferă doar consiliere telefonică non-stop, și 200 lei/lună, abonament care include acces nelimitat la medicină generală și internă, imagistică avansată și chiar și teste PCR.

Dacă aveți însă un card de debit sau credit Mastercard, un pachet de beneficii și servicii medicale vă este oferit gratuit. Trebuie doar să descărcați aplicația și să-l activați.

Orice card Mastercard emis de o instituție românească poate fi utilizat. Mai exact, Mastercard oferă două tipuri de beneficii prin Sanopass:

  • avantaje și pachete de servicii medicale gratuite, în funcție de tipul cardului deținut: atât Standard, cât și premium (Gold, Platinum, World, World Elite)
  • 15% cashback pentru serviciile neincluse în pachet, practic un discount de 15% la orice altceva.

Eu am un card Mastercard Gold (primul meu card de credit, de fapt, cred că are 12 ani vechime deja) și l-am înrolat în aplicație. Sanopass se descarcă din Google Play sau Apple AppStore, după caz.

Mi-am făcut cont în aplicație, asta se rezolvă rapid în câțiva pași simpli. Aplicația mi-a spus apoi de oferta specială în colaborare cu Mastercard și puteam introduce acolo datele cardului meu.

Înainte să introduc datele cardului, ecranul principal al aplicației arăta ca mai jos. Scrie acolo “fără abonament activ” și aveam posibilitatea de a mă abona la unul dintre abonamentele standard Sanopass.

În meniul Vezi lista cardurilor am introdus însă cardul meu Mastercard Gold. Sunt trei tipuri de pachete oferite gratuit clienților Mastercard, în funcție de tipul de card, astfel:

  • Standard: consiliere telefonică gratuită și 15% cashback la serviciile efectuate în rețeaua Sanopass.
  • Gold: consiliere telefonică gratuită, două consultații și investigații la medicină generală și internă, un set de analize medicale, un set la stomatologie, 15% cashback
  • Elite (pentru cardurile Mastercard Platinum, World și World Elite): consiliere telefonică gratuită, două consultații și investigații la medicină generală și internă, un set de analize medicale, două seturi la stomatologie, 15% cashback

Altfel spus, beneficiile mari încep de la nivelul Gold. Dacă aveți un card Mastercard Standard, poate fi o idee bună să cereți băncii să vi-l upgradeze la Gold, că de obicei acolo sunt beneficii în multe alte locuri, nu doar la Sanopass. În aeroportul Otopeni, de exemplu, puteți intra la lounge-ul business Mastercard în mod gratuit dacă aveți un card minim Gold.

După ce-am introdus cardul, pagina principală a aplicației s-a schimbat și acum am “abonament Gold”. Pot căuta clinici, pot face programări pentru analize medicale de laborator, consultații de medicină generală și ecografii, consultații de diverse tipuri la medicină internă, consultație, detartraj sau radiografii dentare și ce altceva m-ar interesa din beneficiile incluse.

Nu-i rău deloc ca beneficiu oferit alături de un card bancar. Programările se fac chiar din aplicație prin call-centerul lor, iar plata se face tot prin aplicația Sanopass.

Poți filtra serviciile după categorie, vezi clinicile pe hartă ca să știi ce-ai în jur șamd.

Mai mult, cu un card Mastercard înrolat în aplicație nu-i de lepădat nici acea reducere de 15% sub forma de cashback la orice alt serviciu medical—banii întră la loc pe card după plată. De exemplu, dacă trebuie să faci un test Covid, așa vei avea acces la cel mai ieftin. Sau na, orice altceva până la urmă.

Eu plănuiesc să folosesc oferta Mastercard și Sanopass în viitor pentru un detartraj, că s-a cam făcut timpul, și probabil un set complet de analize de sânge și o ecografie abdominală, cum se recomandă a fi făcute periodic ca să te asiguri că totul e bine la bord. De ce nu? E gratis doar pentru că am acel card. Acum vreo doi ani am descoperit și niște nisip la bilă (sau ceva așa), iar o nouă ecografie îmi va arăta dacă tratamentul luat între timp a rezolvat situația sau nu.

Bănuiesc că nu v-ar strica nici vouă astfel de avantaje sau servicii medicale gratuite. Dacă aveți card Mastercard, descărcați Sanopass și activați oferta aceasta, de preferință folosind un card Gold. Puteți vedea ce avantaje vă oferă cardul vostru introducând primele 6 cifre aici.

    26 comentarii

  1. Am un Mastercard de la Revolut, este eligibil?

      (Citează)

    • Nu. Trebuie sa ai un card “”valabil si emis de catre o institutie de plata din Romania”” . Revolutul nu e emis in Romania

        (Citează)

  2. A custom page for Not found 404, atâta s-a putut după ce a “validat” cardul cu tranzacția de 1 leu 😒

      (Citează)

  3. Eu nu primesc neam codul de validare pe telefon, în încercarea de a-mi crea cont după instalarea aplicației. Am sunat la ei, a zis un băiat că revine foarte rapid cu codul, au trecut 2 ore. Cred că-l caută și ei.

      (Citează)

  4. Ar fi frumos sa aiba macar o lista de furnizori de servicii publica, pe site, fara sa trebuiasca sa imi instalez aplicatia si sa imi fac cont.
    Ca sa nu mai zic ca ar fi frumos sa aiba platforma disponibila si prin altceva decat app de smartphone, mi s-a cam luat sa instalez cate o aplicatie pentru fiecare prostie. Am nevoie sa ma duc la doctor sa zicem de 2-3 ori pe an, de ce as tine o aplicatie in telefon doar ca sa fac alea 2-3 programari?

    Altfel cool serviciul si parteneriatul cu Mastercard, mi se pare o metoda buna de promovare, si s-ar putea ca gratuitatea aia sa fie sutul in dos de care am nevoie sa ma duc si eu in sfarsit sa-mi rezolv problemele de “mentenanta”.

      (Citează)

  5. Pentru Mastercard Gold, două consultații gratuite pe luna sau pe an?

      (Citează)

  6. Aurel:
    A custom page for Not found 404, atâta s-a putut după ce a “validat” cardul cu tranzacția de 1 leu 😒

    Cred ca au fost ceva probleme cu procesatorii de plata astazi.
    Revolut nu a avut disponibila optiunea de top up, Libra nu mi-a trimis codul la inregistrarea unei aplicatii

    Eu mi-am inregistrat cardul acum cateva zile in aplicatie dupa ce am vazut o reclama cu Buhnici, totul a mers foarte ok, ba chiar mi-am facut si analizele gratuit :)

      (Citează)

  7. Ar fi prea frumos sa fie adevarat, dar in regulamentul campaniei scrie:
    Set de analize de laborator
    • Orice marker în limita a 300 de lei

    Eu inteleg ca nu se pot face si analizele de sange uzuale, de exemplu cele din pachetul “Profil analize barbati” 280 lei oferit de Synevo.
    Ceea ce inteleg eu ca se poate face e 1 marker, doar unul, de exemplu markerul tumoral AFP (Alfa-fetoproteina) – L3% 268 lei de la Synevo sau oricare altul din lista de pe site.

    Corect?

      (Citează)

    • In schimb in aplicatie, pentru Gold, ai “Servicii Incluse” -> “Analize medicale” -> “Analize de laborator” sau “Pachet analize uzuale” iar in regulament scrie altceva. Daca cineva isi face analizele uzuale de sange sa dea un reply :)

        (Citează)

    • @Costel

      Mi-am facut analizele prin ei.
      Nu ai nicio limita pe analizele de sange. Singura limita e ca trebuie sa te incadrezi in 300 lei, in rest poti face orice.

      Seara buna!

        (Citează)

  8. clickbait

      (Citează)

  9. Giumbix:
    Eu nu primesc neam codul de validare pe telefon, în încercarea de a-mi crea cont după instalarea aplicației. Am sunat la ei, a zis un băiat că revine foarte rapid cu codul, au trecut 2 ore. Cred că-l caută și ei.

    Orange? Au fost/sunt niște probleme azi cu astfel de sms-uri la ei.

      (Citează)

  10. Totusi serviciile medicale alea gratuite sunt la Gold si la Platinum, adica la categorii de oameni care probabil au deja sau isi prmit oricu serviciile private.

    Stiu ca ai mentionat, dar parca ce le ofera celor de la Gold in sus nu e ceva special pentru ei. Cred ca ar conta pentru restul.

      (Citează)

  11. Îmi poate explica și mie cineva cum sunt servicii gratuite dacă trebie să plătesc un abonament lunar?

      (Citează)

  12. O porcarie maxima de aplicatie, poate utila pe Bucuresti ….

      (Citează)

  13. ionică:
    @Daniel vrei un review la un card de plastic sau la o aplicație cu 3 tab-uri? Descarci aplicația, te înregistrezi citești T&C și apoi vezi prețurile, o dezinstalezi și îți vezi de treabă.

    Pai normal ca vreau sa stiu mai mult decat ce pot gasi LA prima vedere.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus