un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Laptopurile cu RTX 3000 vor apărea la final de ianuarie

13 Jan 2021  ·

TEHNOLOGIE  ·

4 comentarii

NVIDIA a anunțat acum că plăcile din seria RTX 3000 pentru laptopuri sunt gata și astfel de laptopuri de gaming vor fi pe piață la finalul lunii ianuarie. Laptopuri cu RTX 3070 și RTX 3080 vor fi lansate pe 26 ianuarie, iar unele cu RTX 3060 pe 2 februarie. PC Garage deja a listat peste 10 modele.

Noile plăci vin cu performanță sporită, a treia generația a design-ul Max-Q și noi recomandări pentru o răcire silențioasă. Posibil ca noua generația de plăci video să fie mai eficientă energetic și asta să ajute laptopul la răcire.

Aceleași plăci vin și pe laptopuri de tip Studio, adică gândite pentru muncă, grafică, editare foto-video, randare șamd.

Am participat anterior la prezentarea unor modele Asus. De exemplu, Asus Zephyrus Duo 15 SE are RTX 3080 la bord, procesor AMD Ryzen 9 5900HX, ecran principal (300 Hz pe Full HD sau 120 Hz pe 4K) și un ecran secundar deasupra tastelor, care va revoluționa gamingul în moduri pe care încă nu le pot desluși! (eh, scenarii clasice legate de live streaming).

Concluzia va fi următoarea: nu cumpărați acum laptopuri cu RTX 20xx, în afara cazului în care le găsiți la un discount serios. Dacă nu se vor ieftini semnificativ, mai așteptați câteva săptămâni pentru a cumpăra  un laptop de gaming cu noile plăci RTX 30xx la bord.

NVIDIA a anunțat și că placa video RTX 3060 pentru desktopuri va fi lansată în februarie, la un preț de listă de 1.600 lei. Dacă va apărea și fizic în stocul magazinelor… that would be great!

    4 comentarii

  1. Ce ironie a sortii. Daca AMD, Sony, Nvidia ar fi avut de 5 ori mai multe stocuri decat acum, le-ar fi vandut garantat. Multi s-au pus pe game streaming sau pe creat pcuri acasa, ca na ce sa faci…pe netflix au vizionat tot ce era de doua ori :)))

      (Citează)

  2. ma gandesc la ce trebuie sa tin cont pentru noul lap.

    Din ce stiu 3000 vs 2000 perf/watt nu a crescut semnificativ intre cele doua generatii deci as prefera un 2000 maxQ daca vreau unu laptop cu baterie trainca, imi poate confirma cineva?

    ceva cu 2060 la un pret bunt si un ryzen 4xxx ar fi best buy?

      (Citează)

  3. Faptul ca a listat PC Garage – disponibile in 13 zile (sunt chiar curios daca ajung alea in 13 zile daca as comanda ieri ) nu-nseamna mare lucru. E bine ca se lanseaza noi placi video, procesoare si alte tehnologii, dar nu prea avem acces sa le cumpara, , in sensul ca nu stiu daca esti la curent ca momentan , de vreo mai bine de jumatate de an e o penurie de procesoare ( in general de chipuri, dar procesoarele sufera maxim, si cred ca placile video urmeaza), penurie care s-a accentuat in Q4/2020 si persista in Q1/2021.

    https://www.networkworld.com/article/3602456/youre-not-imagining-things-there-is-a-serious-chip-shortage.html

    Practic, daca vrei sa iti cumperi un laptop cu CPU intel din generatia 11 sau AMD Ryzen 5 – asteptare placuta. Chiar si pentru cele Intel Gen 10 livrarile merg lent spre foarte lent.

      (Citează)

  4. Anul asta eu am schimbat strategia cu laptopul; timp de 4 ani am mers cu Razer Blade si chiar daca au o forma relativ slim si putere de calcul mi-am dat seama ca placa video imi e utila doar cand sunt acasa, astfel incat am decis sa iau ceva foarte bun si slim iar partea video sa o trec intr-un razer core x; configuratia absolut perfecta din momentul de fata pentru mine este un xps 13 9310 cu razer core X cu RTX3070.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus