un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Spotify: Îți place Dua Lipa! Eu: uhm, serios?

3 Dec 2020  ·

GÂNDURI  ·

13 comentarii

Spotify a anunțat recent care au fost cei mai ascultați artiști în 2020 pe platforma lor. Cineva numit Bad Bunny a luat locul 1, cu 8,3 miliarde de melodii streamed. Și da, am zis “cineva” ca un bătrân care nu mai este la curent cu muzica. Blinding Lights al lui The Weeknd a fost cea mai ascultată melodie. Cu asta sunt de acord și eu, probabil este și melodia mea preferată în 2020. Citiți astfel de statistici aici.

Dacă vreți să le vedeți pe ale mele, iată ce mi-a zis Spotify Wrapped în aplicația de mobil.

Nu mă așteptam la asta:

Mă așteptam la asta:

Iată ceva interesant:

 

Și alte statistici:

Unele statistici sunt date peste cap de preferințele Matildei. Contul meu este legat la difuzoarele Google Home/Nest din casă (am unul și în baie – best idea ever), iar Matilda ascultă de pe el ce vrea ea cu comenzi de genul “ok google, play jazz” (sau RHCP). Cred totuși că Dua Lipa a fost atât de ascultată pentru că am ascultat de multe ori playlist-ul Global Top 50 în mașină. E mișto Dua Lipa, îmi place și melodia aia, dar nu cât să fie pe primul loc. Aș fi crezut că acolo va fi Blinding Lights sau Midnight Sky.

Dincolo de asta, un studiu spune că pe la 33 de ani începi să nu mai fi atât de interesat de muzica nouă, ci mai degrabă asculți ceea ce-ți place deja, chiar dacă sunt mai vechi.

    13 comentarii

  1. macar un lucru e clar: nu ne place acelasi tip de muzica.

      (Citează)

  2. Adevar spune studiul cu cei peste 33.

      (Citează)

  3. La mine s-ar da topul ala peste cap, ca eu intr-o ora, sar de la Dimmu Borgir, la Cardi B, la Amorphis, apoi la Salam, cum sar puricii pe caine.

      (Citează)

    • Nu-i nici o rușine să-ți placă multe genuri și mulți artiști.

        (Citează)

    • nwradu:
      Nu-i nici o rușine să-ți placă multe genuri și mulți artiști.

      Ohoo, departe de mine de a fi rusinata, totusi nu mai am 15 ani, sa-mi pese :))). Era mai mult un fun fact, la faptul ca am un playlist extrem de pestrit :)))

        (Citează)

  4. Dua lipa e buna. Buna rau. Pacat ca are melodii de rahat.

      (Citează)

  5. Sa mor daca inteleg isteria cu Spotify. Eu folosesc Jango si mi se pare de 10 ori mai bun. Plus ca e si gratis.

      (Citează)

  6. Studiul este prost . Am deja 35 si am vreo 1250 de melodii descoperite cu shazam si puse in diverse playlisturi .

    Nici eu nu ma incadrez in statisticile generale , dar asta e normal pentru ca-mi place muzica buna , cum probabil si voua va place . Ce a iesit in ultimul timp , e cam fara talent ,fortata , cel putin asta am simtit la multe dintre ele .

      (Citează)

  7.   (Citează)

  8. Jupaneasa:
    La mine s-ar da topul ala peste cap, ca eu intr-o ora, sar de la Dimmu Borgir, la Cardi B, la Amorphis, apoi la Salam, cum sar puricii pe caine.

    Eu am
    Eminem
    Satyricon
    Joyner Lucas
    Lake of Tears
    Fleetwood Mac

    De la 33 se oprește ceva și se apasă butonul de repeat

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus