un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 20 decembrie 2020

20 Dec 2020  ·

GÂNDURI  ·

27 comentarii

Povestea navei SS United States. Construit în 1952, acest transatlantic uriaș încă deține recordul pentru cea mai rapidă traversare a oceanului. Din păcate, acum ruginește în port.

Un magazin Macallan a vândut whisky de 2 milioane de dolari într-o zi. Un cumpărător a cheltuit 350.000 de dolari. Magazinul vinde Red Collection, care-i formată din băuturi foarte lung maturate.

Care a fost cel mai mare scandal din școala voastră? O discuție în comentarii pe Reddit. Mi se pare mișto subiectul, ar fi bun de un subiect și la noi, dar nu simt că am o comunitate atât de mare încât să iasă sute sau mii de comentarii din asta.

Povestea unei femei care i-a urmărit și prins pe criminalii fiicei sale. O parte din ei, cel puțin, că erau mulți la mijloc. Vă zic eu, trăim într-o țară mult mai bună decât altele mari și uneori invidiate ale lumii.

Cum au ajuns bomboanele PEZ populare. Nu știam că se fac prin presare cu forță mare a ingredientelor. Acum jucăriile PEZ sunt dorite de colecționari.

De ce Tata Nano nu a avut succes. Cea mai ieftină mașină din lume n-a fost un slogan bun. Oamenii acceptau compromisuri, dar nu să fie văzuți drept săraci.

Încă un oraș italian vinde case cu 1 €. Chestia este că trebuie să locuiești acolo, desigur, că nu sunt bune de investiție. Italienii le vând ca să revitalizeze zona.

Regele Thailandei stă de mai mult de un an într-un hotel de lux din Germania. Conduce țara de acolo, înconjurat de o armată de concubine, încât opoziția din Thailanda solicită Germaniei să-l expulzeze.

Ce actor joacă același rol de fiecare dată. Nu mă gândisem prea mult la asta, dar sunt mulți actori care au mereu cam același tip de personaj.

Kyoto are reguli stricte privind firmele luminoase. Așa că majoritatea lanțurilor internaționale au alte culori și alt branding acolo.

Work from home va rămâne pe termen lung, dar unii se așteaptă la reduceri de salarii cu această ocazie.

Cea mai ciudată reclamă văzută vreodată:

    27 comentarii

  1. Anii 1998- 1999, oraș mic, 20000 locuitori, 2 licee, o tipa din clasa a XII a din liceul în care învățam eu rămâne însărcinată cu proful de sport de la liceul celălalt, naște și este exmatriculata dar motivația profesorilor a fost ca a lipsit prea mult de la scoala atunci când a născut ( prin noiembrie decembrie) , în anul următor s-a inscris la cursurile de la seral de la celălalt liceu, evident toată lumea a știut, orașul mic

      (Citează)

  2. Anul trecut, probabil ptr ca anul asta scoala online a fost un impediment :) la o scoala cu renume din oras, doi elevi de clasa a 8-a au fost prinsi de un profesor facand sex in baie.
    S-a lasat cu multe sedinte cu parintii; pentru amuzament as fi dat orice sa particip si eu la una.
    Nu stiu din pacate care au fost sanctiunile ptr protagonisti.

      (Citează)

  3. “Vă zic eu, trăim într-o țară mult mai bună decât altele mari și uneori invidiate ale lumii.”

    Doar pentru că nu suntem părinții unei fete pe nume Alexandra Cumpanasu sau alt nume pe care nu îl știm al unor fete răpite și dispărute. Chiar așa memorie de molusca avem. Chiar ne place sa ne mințim singuri din bula noastră de București.

      (Citează)

    • Poate ar fi bine să citești acel întreg articol și apoi să comentezi, inclusiv după ce-i absorbi micile detalii și după ce te mai informezi despre ce se întâmplă în Mexic.

      “Mass graves were so common that finding fewer than 20 remains at a time barely merited a headline.

      The Zetas, once an armed wing of the Gulf Cartel, had been warring with their one-time bosses for years. They snatched innocents for ransom to finance their war, or for conscripts to fight it. Sometimes, they organized death matches between captives for sport.”

      Criminali nebuni sunt peste tot în serie. Acolo n-a fost un criminal în serie, ci o bandă care consideră că legea nu le poate face nimic. Cum spuneam, citește articolul.

      Mai încearcă, de exemplu și https://apnews.com/article/drug-cartels-generations-mexico-1452a5c7ae5d793f8a4512283eb061c0

      Sau https://www.bbc.com/news/world-latin-america-53332756

      Uuu, uuu, și mai spune-mi cum este România asemănătoare cu scene precum:
      “On 7 June, an astonishing 117 murders were recorded in 24 hours, making it the country’s most violent day of the year so far. The previous high had been on 20 April, when 114 homicides took place.”

      Știu, e nașpa totul la noi, dar uneori mai scoți bățul din ochi și te uiți și prin comparație.

      Apoi citește și despre Honduras sau Guatemala, alte țări minunate, nu ca a noastră.

        (Citează)

    • nwradu:

      “On 7 June, an astonishing 117 murders were recorded in 24 hours, making it the country’s most violent day of the year so far. The previous high had been on 20 April, when 114 homicides took place.”

      Apoi citește și despre Honduras sau Guatemala, alte țări minunate, nu ca a noastră.

      Acum să vorbim de bigoții care nu doresc graniță deschisă cu un astefel de loc.

        (Citează)

    • Adaug si eu: https://www.youtube.com/watch?v=vHVlWwuaFpo
      https://www.youtube.com/watch?v=VERguOc0laE Daca Mexic e nenorocire, Honduras e mai rau de atat. O femeie este ucisa la fiecare 16 ore.
      Intr-o tara cu doar 10 milioane de locuitori.

      As zice ca Romania e, cat de cat, o tara sigura, indiferent de problemele de la noi.
      De bine de rau, se mai misca ceva si inca mai poti trai normal, daca nu te avanti in locuri dubioase, sau te imprietenesti cu persoane de genul.
      Si la noi sunt multe femei fortate la vulnerabilitate (nu exista mijloc de transport sigur in zonele rurale si multe sunt obligate sa faca autostopul ca sa ajunga la scoala sau la servici), drepturile omului sunt incalcate grav, politia se scarpina in cap, judecatoarele (femei, da), dau dreptate violatorului, dar cu putin valva, se mai schimba una alta.
      In Mexic sau Honduras nu intereseaza pe nimeni de tine. Esti protejat doar daca esti neam cu vreun traficant. In rest, toti sunt victime.

        (Citează)

  4. Ciprian:
    “Vă zic eu, trăim într-o țară mult mai bună decât altele mari și uneori invidiate ale lumii.”

    Doar pentru că nu suntem părinții unei fete pe nume Alexandra Cumpanasu sau alt nume pe care nu îl știm al unor fete răpite și dispărute. Chiar așa memorie de molusca avem. Chiar ne place sa ne mințim singuri din bula noastră de București.

    Așa e, că în țări cu ștaif nu se întâmplă chestii d-astea… Pedofilii și psihopații sunt omniprezenți, indiferent de țară. Inclusiv în micile noastre bule.

      (Citează)

  5. Traim intr-o tara mai buna decat altele? Da, dar nu cu prea mult, vezi Caracal.
    Si mai aproape, ia vezi de caldura si apa calda in apartament.

    Prin ASE circula o legenda despre un profesor care s-a luat de o studenta. Ceva mai tarziu masina profesorului respectiv a suferit un defect inexplicabil la frane si a intrat sub un tir.

      (Citează)

    • Îți dai seama cât de neverosimilă era aia cu TIR-ul… s-a stricat fix atunci frâna, iar pe la Romană trec des tiruri :P

        (Citează)

    • Eu știam că o să cadă bila de pe clădire cind o absolventa termină virgină. Încă e acolo…

        (Citează)

    • Îți dai seama că nu se teleporta direct în curtea sau parcarea ASE cu jeep-ul, nu? Probabil e ceva exagerat in poveste, dar e posibil și să fie adevărat.

        (Citează)

  6. Alice:
    Anii 1998- 1999, oraș mic, 20000 locuitori,2 licee,o tipa din clasa a XII a din liceul în care învățam eu rămâne însărcinată cu proful de sport de la liceul celălalt, naște și este exmatriculata dar motivația profesorilor a fost ca a lipsit prea mult de la scoala atunci când a născut ( prin noiembrie decembrie) , în anul următor s-a inscris la cursurile de la seral de la celălalt liceu,evident toată lumea a știut,orașul mic

    Sfârșitul anilor ’90, orășel de provincie, clasa a 8-a. Una din elevele ținute în puf de profesori rămâne gravidă cu un rrom obscur, avortează fix înainte de examenul de capacitate, ia nota mediocră la examen, se fac intervenții și ia nota care trebuie. Ulterior, liceu de “fițe”, proful de sport de vreo 50 de ani pipăie fără jenă fetele pe sâni, le dă palme “prietenești” la fund, le întreabă de menstruație etc. Nimeni n-a făcut vreo sesizare, acum e pensionar fericit. O altă tipă din clasa a 9/a a provocat scandal după ce s-au aflat detalii picante despre un gangbang la care a fost protagonistă cu brio. În rest, am enșpe istorioare despre profesori scelerați și dezaxați din generală, cu tendințe de sadism si psihopatie ca la carte, dar nu vreau sa lungesc comentariul.

      (Citează)

    • Observ că la noi totul e cu sex și sarcini. Nu degeaba se zice că e nevoie de mai multă educație sexuală.

      Deea: Nimeni n-a făcut vreo sesizare

      Un lucru bun adus de smartphone-uri peste tot: sunt mult mai ușor de înregistrat astfel de scene pentru dovezi.

        (Citează)

  7. Chestia asta cu work from home mi-a cam reconfigurat planurile de viitor. Initial voiam sa ma mut peste vreo 2-3 ani mai spre Germania, dar s-ar putea sa ma reorientez catre sud. Nu neaparat la case de 1 euro, dar gasesti chestii misto la pret bun aproape de plaja, in Spania, Portugalia, Grecia etc.

      (Citează)

    • N-ar strica un link, idei, chestii de astea si pentru alti doritori :)

        (Citează)

    • Nu am investigat prea mult, era doar o idee. O să mă uit mai serios după ce decide angajatorul că avem voie să lucrăm de oriunde, deocamdată au decis că avem voie să lucrăm de oriune din țară. În plus, trebuie să văd dacă s-a schimbat și mentalitatea clienților – înainte de criză țineau neapărat să lucrăm onsite.

      M-am uitat puțin și se găsesc ușor apartamente cu vedere la mare la prețuri acceptabile, adică sub 150000EUR. Case mai greu, dar sunt sigur că dacă insist găsesc ceva.

        (Citează)

  8. Eu asta nu o inteleg: de ce sa îți scadă salariul dacă lucrezi de acasă?!
    Din contra! Ar trebui sa îl crească, nu mai plătește chirie la birou, îți plătește ție. Nu mai plătește diurnă, îți plătește ție. Lucrând de acasă tu ai factură mai mare la curent, ai nevoie de organizarea unui spațiu de birou..

      (Citează)

  9. Anii 2003-2007 intr-un liceu din jud. Neamt, tocmai luase avant curentul “emo”, destul de multi tineri se sinucideau, am avut o colega de clasa care a comis-o, chiar in liceu, s-a spanzurat de o teava de gaz, langa clasa noastra, intr-o incapere de depozitare…a fost jale cu tinerii “emo”, mai ales cei cu parintii plecati prin strainatate…

      (Citează)

  10. Scandal în scoală? Păi in ’82 a intrat in consiliul profesoral intreg anul 4 si 3 si jumate din anul 2 al LMM că au/m bătut țiganii din Coiciu. Dar bătaie, cu mîini și picioare rupte, spitalizări ca lumea, ”urmări” de la picioarele de pat si cozile de la ”coadă” (mopul marinăresc). Asta că niște colegi conduceau fetele de la reuniune la cămin iar țiganii aveau poftă de trufandale și au venit înapoi cu echipamentul tăiat pe ei.

      (Citează)

  11. Ciprian:
    “Vă zic eu, trăim într-o țară mult mai bună decât altele mari și uneori invidiate ale lumii.”

    Doar pentru că nu suntem părinții unei fete pe nume Alexandra Cumpanasu sau alt nume pe care nu îl știm al unor fete răpite și dispărute. Chiar așa memorie de molusca avem. Chiar ne place sa ne mințim singuri din bula noastră de București.

    @ciprian, pe bune, Radu nu merita să-și primească ban de la un vizitator numa din cauza commenturile tale de tot căcatul. Du-te și cântă la alta masa, hai, te rog frumos

      (Citează)

  12. Deutsche Bank propune urmatoarele cu privire la “Work from home”:

    https://www.theguardian.com/business/2020/nov/11/staff-who-work-from-home-after-pandemic-should-pay-more-tax

      (Citează)

  13. nwradu:
    Îți dai seama cât de neverosimilă era aia cu TIR-ul… s-a stricat fix atunci frâna, iar pe la Romană trec des tiruri :P

    Nu prea poti face multe daca tipul nu circula cu metroul si nici nu iese cu masina din Bucuresti… Tre’ sa aduci un tir la Romana,..

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus